В Нова Зеландия: Мюсюлманите са добре дошли, расистите – не!

Многолюдно "шествие за любов" се проведе в Крайстчърч
23 мар 2019 08:32, Елка Василева
274
 В Нова Зеландия: Мюсюлманите са добре дошли, расистите – не!
Снимка: Reuters

Около 3000 души се включиха тази сутрин в проява по улиците на Крайстчърч под надслов "шествие за любов" в памет на убитите 50 души в джамии в новозеландския град преди седмица, предаде Ройтерс.

Участниците в проявата носеха плакати, на които пишеше "Той искаше да ни разедини, но само ни направи по-силни", "Мюсюлманите са добре дошли, расистите не" и "Киа каха" - на маорски "бъдете силни". Включилите се в шествието в повечето време вървяха мълчаливо или пееха маорски песни за мир.

Още по темата

Днес под полицейска охрана отвори врати една от джамиите в Крайстчърч - "Ан Нур", където предполагаем привърженик на теорията за превъзходство на бялата раса уби над 40 от жертвите. Полицията заяви, че ще отвори отново и намиращата се наблизо джамия Линуд.

Повечето от жертвите при най-голямото подобно масово убийство в историята на Нова Зеландия бяха бежанци или мигранти от страни като Пакистан, Индия, Малайзия, Индонезия, Турция, Сомалия, Афганистан и Бангладеш.

Шествието днес премина при засилени мерки за сигурност.

Новозеландските власти забраниха притежанието и разпространението на манифеста на нападателя от Крайстчърч, което оттук нататък ще се смята за незаконно, предаде ДПА, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
20
 
19
 
! Отговори
Мда преди 5 години
А в този сайт платените Мюмюни са добре дошли.Да ръсят агарянските си простотии.
194
17
 
19
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Турски сайт!
193
19
 
10
 
! Отговори
Куката преди 5 години
Алах малах - молиш се на грешният бог! ./куката/
192
15
 
18
 
! Отговори
Аллах преди 5 години
Всемогъщия,Пресветлия,Милостивия АллахНе прави зло то ще се върне,не плюй в кладенец вода оттам ще пиеш,не обиждай с по-ниския от тебе ранг ще се наложи за нещо да го молиш.Приятелите си недей предава те не се заменят,и своите любими не губи не ще ги върнеш,и себе си недей залъгва със времето ще разбереш,че със лъжа такава сам себе си предаваш.
191
17
 
18
 
! Отговори
Даа преди 5 години
Аллах е велик!
190
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там еЛикът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ. И рекоха: Аллах се сдоби със син. Пречист е Той! Да, Негово е всичко и нанебесата, и на земята. Всички се покоряват на Него."
189
17
 
15
 
! Отговори
Оригами преди 5 години
Аллах реши да има днес.беге и форум в който неверниците да пишат глупотевините си и даде мъдрост на правоверните да ги просветим и вкараме в правата вяра .
188
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Аллах,всемилостива е ръката ти,както са всемилостиви думите ти.Освети пътя ни,където ни бури,ни огън,ни земна скверще попречат да погледнем в теби лицата ни да станат пълнолуние."
187
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДеАлах е просто Баал в нови... Ам рими?
186
5
 
15
 
! Отговори
Де преди 5 години
На никой бог не служите като се намразвате така нито на Христос нито на Алах - служите на сатаната идва време купувате пистолет и крещите аллах акбар и избивате 10 чояека другия пък вика смърт за *** и избива 10 човека ...никой бог не иска туй от вас
185
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Алгоритмите с които работят лаптопите ви в момента са дело на един учен мюсюлманин Мохамед Ал-Хорезми." Йеее! Един чи живял в единствения моме т в историята на мюслит, в които мислещият човек не е бил опресиран и мразен. А Я МИ КАЖИ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 1200 ГОДИНИ? А? КАКВО ИМА ТАМ? НИЩО.
184
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Така казва нашия Аллах"Взимай си лунния да те няма!
183
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Свами СвамапутраПриятел... С логика, разум и факти не става, не и в България :)
182
0
 
4
 
! Отговори
Дамо преди 5 години
Само да питам - Алах от девица ли е роден подобно на Христос? Кой е баща му ? Питам бе незнам!? Според мен и аллах и христос учат хораъа да се уважават и обичат .
181
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
182ФФАНАТИК!
180
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!Хвала на Аллах Господа на световете,Всемилостивия, Милосърдния,Владетеля на Съдния ден!Само на Теб служим и Теб за подкрепа зовем.Насочи ни по правия път,пътя на тези, които си дарил с благодат, а не на [тези], над които тегне гняв, нито на заблудените!"
179
9
 
1
 
! Отговори
Джедай преди 5 години
Алооуу Коперник Моцарт и подобните бастуни Азис ше ви изяде хляба дърдорковциии ентелектОалци мръзеливи само прочитате копирате и преразказвате и отде ви самочувствието незнам а Азис твории той твориии за човечеството не да преповтаря квот чел прочул квот чул недочул
178
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И хората, като Добрин Митев ли са добре дошли? Да ви пратим след като им вземем парите - Баневи, Свинаря, Шестака, Къдравия, Хидролога и т.н.
177
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И когото Аллах поиска да напъти, разтваря Той гърдите му за Исляма, а когото поиска да остави в заблуда, прави гърдите му тесни, свити, сякаш се издига към небето. Така Аллах отрежда скверността за онези, които не вярват.
176
1
 
7
 
! Отговори
Добре преди 5 години
Да те питам извърших добро дадох 200лв на един преател в нужда - приплака каза брат ми не ми е правил тей добро селско момче ниски доходи има взел бърз кредит текът му лихви детето му мъничко температура имало тряаат му пари за елементарни нужди ...викам когато имаш ше ми върнеш ...мина се време гледам започнал работа пред завода го видях кола си купил некфа си там .... ей извъртя си главата не ме познава качи се в колата духна тогава аз нямах работа и имах нужда от пари