В Нова Зеландия: Мюсюлманите са добре дошли, расистите – не!

Многолюдно "шествие за любов" се проведе в Крайстчърч
23 мар 2019 08:32, Елка Василева
274
 В Нова Зеландия: Мюсюлманите са добре дошли, расистите – не!
Снимка: Reuters

Около 3000 души се включиха тази сутрин в проява по улиците на Крайстчърч под надслов "шествие за любов" в памет на убитите 50 души в джамии в новозеландския град преди седмица, предаде Ройтерс.

Участниците в проявата носеха плакати, на които пишеше "Той искаше да ни разедини, но само ни направи по-силни", "Мюсюлманите са добре дошли, расистите не" и "Киа каха" - на маорски "бъдете силни". Включилите се в шествието в повечето време вървяха мълчаливо или пееха маорски песни за мир.

Още по темата

Днес под полицейска охрана отвори врати една от джамиите в Крайстчърч - "Ан Нур", където предполагаем привърженик на теорията за превъзходство на бялата раса уби над 40 от жертвите. Полицията заяви, че ще отвори отново и намиращата се наблизо джамия Линуд.

Повечето от жертвите при най-голямото подобно масово убийство в историята на Нова Зеландия бяха бежанци или мигранти от страни като Пакистан, Индия, Малайзия, Индонезия, Турция, Сомалия, Афганистан и Бангладеш.

Шествието днес премина при засилени мерки за сигурност.

Новозеландските власти забраниха притежанието и разпространението на манифеста на нападателя от Крайстчърч, което оттук нататък ще се смята за незаконно, предаде ДПА, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По коментарите - ще ги познаете ...С щръкнали зaдници - докато бият двупръсточело в килимчетата!Ходжата и Саудитска Арабия - плащат надниците
174
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Който извърши добро, дори с тежест на прашинка, ще го види. И който извърши зло, дори с тежест на прашинка, ще го види."Така казва нашия Аллах
173
3
 
8
 
! Отговори
Ахаа преди 5 години
Колко акъл има из българските форуми ако знаехте само - висша раса започва от нас а колко тор изхвърляме само и колко храна сме употребили за да стигнем до гениалните си мисли и ги споделим с човечеството знаете ли а?
172
4
 
9
 
! Отговори
Ейй преди 5 години
Българските форумджии са цветът на хуманоидите и светът прогресира благодарение на неизчерпемият им ум.! Хахаха
171
8
 
9
 
! Отговори
Свами Свамапутра преди 5 години
Алго Ритмос е гръцки термин, а не арабски . Това е Лъжа че идвал от името на АЛ ХОРЕЗМИ . АЛГО РИТМОС = ФИННО или ПРАВО СЕЧЕНИЕ .ПРЕЗ 272 Г. ПР. ХР. ЕРАТОСТЕНИС Е ИЗМЕРИЛ ЕКЛИПТИКАТА, ГРАДУСИТЕ И ДЪЛЖИНАТА НА ЕКВАТОРА (ТОЕСТ ПЪЛНАТА ПЛАНЕТАРНА ШИРИНА -- ИЗТОК-ЗАПАД !! == ТЯ Е 42 254 КМ !ЕРАТОСТЕН Е ЕЛЛИНСКИ АСТРОНОМ И МАТЕМАТИК ОТ ХЕЛИОПОЛЛИС И МЕМФИС, ЖИВЯЛ В АЛЕКСАНДРИЯ В ЕПОХАТА НА АЛЕКСАНДРОВИЯ И ПТОЛЕМЕЕВИЯ ВЛАДЕНИЕ И УПРАВЛЕНИЕ НАД ПТОЛЕМЕЕВ ЕГИПЕТ .
170
4
 
1
 
! Отговори
Оп преди 5 години
Али баба и 40те разбойника Аладин и вълшебната лампа Шехерезада и т.н . всички са мюслимани бе форумни *** с вас хехе
169
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
иранския астроном, математик и географ Ал Хорезми, който е запознат с индийската математика и допринася за нейното популяризиране в Ислямския свят.[4][5] ...:)))))) Голям откривател НЯМА ЩО!!!!
168
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В университета учехме,че Коперник създавайки хелиоцентричния модел е използвал корекции направени от ислямски учени.Изчислявахме повърхноста на Земята по метод на Бируни.
167
4
 
9
 
! Отговори
Ейй преди 5 години
Ейй светът се крепи на българските форумджии - знаете ли колко акъл е сбран тука а?
166
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо подобно! Компютрите ни работят с Булева математика, която нями нищо общо с никакъв Ал-***! Екраните си виждате благодарение на Декарт и векторното смятане, мисля на ЛАйбниц. Технологията е американска, с българското Участие на Атанасов, а обикновенно са изработени в Китай:) Нещо не виждам връзка с исляма ама ГРАМ!
165
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се карайте!Алгоритмите с които работят лаптопите ви в момента са дело на един учен мюсюлманин Мохамед Ал-Хорезми.От там идват термините Ал-гебра,Ал-горитъм.
164
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рьонтгер, Мария Кюри, Джеймс Уат, Калвин, Волта, Маркони, Циолковски, фон Браун, Опенхаймер, Галоа, Декарт, Лайбниц, Тесла, Хан, Фройд, Даймлер, Херц, Аспровалти, Ларус..... абе няма да ми стигне денят а имам други задачи. Това са хора, а вие, мусулите сте ***!
163
0
 
10
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Загиват 192 души, а близо 2050 са ранени. 30 чужденци от 13 националности са сред жертвите на атентатите в Мадрид. Загиналите български граждани са четирима: Адриан Андрианов, неговата годеница Калина Василева, Тинка Паунова и Мария Иванова.Отговорност за атентата поема Ал-Каида. По-късно става ясно, че планът на терористите е бил четирите влака да се взривят когато се засекат на централната гара в Мадрид. Очаквало се силата на взрива да достигне до степен, достатъчна да унищожи сградата на гарата и да причини хиляди жертви.
162
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек има право, да е религиозен. Ама няма право, д изисква, да бъде приеман на сериозно :)
161
1
 
4
 
! Отговори
Тцтц преди 5 години
Перкото националист нищо не постигна - помогна дори за големият сценарий който е в ход на кукловодите които искат да разединят населението на религиозна основа и да има конфликти нон стоп
160
0
 
13
 
! Отговори
Свами Свамапутра преди 5 години
В 1899 ГОДИНА Световното население беше само 1 милиард и 300 милиона..ДНЕС ХУМАНОИДИТЕ СА 7 МИЛИАРДА И 700 МИЛИОНА !!!САМО ЗА 120 ГОДИНИ !!....УВЕЛИЧЕНИЕ СЪСМ 6 МИЛИАРДА И 400 МЛН !!Трябва да се инициира ''ОПЕРАЦИЯ РЕДУКЦИЯ''...ЗАмного племена и народи.УБИХМЕ ЖИВОТНИТЕ..ОТРОВИХМЕ ПРЯСНАТА ВОДА..ИЗБИХМЕ КИТОВЕТЕ ,ДЕЛФИНИТЕ И АКУЛИТЕ..УБИХМЕ ЖИРАФИТЕ И СЛОНОВЕТЕ В АФРИКА..ИЗБИХМЕ ТИГРИТЕ И ЛЕОПАРДИТЕ ВВ АМУР И ИНДИЯ .ЧОВЕКА Е БОЛЕСТ..ЧОВЕКА Е ВИРУС , И ПОДЛЕЖИ НА ГЛОБАЛНО РЕДУЦИРАНЕ .
159
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 164От 900 години насам, няма нищо значимо дошло от тях. Преди това е имало, но в един момент един свещеници обевяват работа с числа за дяволска (каквото и да значи това), затяга здраво правила и всеки умствено изостанал *** в онези страни си мисли, че е богоиз ран да си налага волята, стига да е в тон с разпоредбите на кураня. Бой над жени, мачка е на тези, които са над теб и подобни. Ако Ганьовска религийка си е.
158
5
 
8
 
! Отговори
Циник до 134 преди 5 години
Айдеее... дежурния лоботом ме банна...защото написах ФАКТИ за мадридския атентат...Сакън!
157
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ислямът не е религия, а идеология целяща да превземе и доминира света .
156
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моцарт, Бетовен, Пучини, Чайковски, Лехар, Шуман, Хайне, Гьоте, Пушкин, Лермонтов, ларошфуко, Дюма, Братя Грим, Маскани, Верди, Микеланджело, Леонардо, Дюрер, Моне, Матис, Дефо, Юго, Джек Лондон, Достоевски, Вазов, Ботев, Паскал (без ваксините на когото щяхте да *** като мухи), Хегел, Кант, Астрид Лундгрен, Хашек, Бела Барток, Ференц Лист, Караваджо, Белини, Щраус, Дикенс, Гоя, Ортега и Гасет, Сервантес, карл Май, Майн Рид, Байрон, Петьофи, Кестнер, Лем, Горки, Калвин, Лутер, Русо, Сенкевич...