"Апартаментгейт", но спад в цените на имотите нямало да има

Браншът разтревожен от негативните внушения към гилдията
Обновена: 24 мар 2019 19:00 | 24 мар 2019 19:00, Екип на Investor.bg
169
"Апартаментгейт", но спад в цените на имотите нямало да има
Снимка: Pixabay

Скандалът с апартаментите на властта няма да доведе спад в цените на имотите, прогнозира кредитният консултант Тихомир Тошев пред bTV.

Още по темата
По думите му цените в столичния квартал "Изток" най-често са между 1500 и 3000 евро на квадратен метър.

Справки в две компании за недвижими имоти показват, че в последната година сделките за старо и ново завършено строителство в квартала са сключвани при средна цена от около 1520 евро на квадратен метър.

Когато става въпрос за луксозно ново строителство, цените най-често започват от 2000 и стигат до рекордните 4000 евро, уточнява кредитният консултант.

Националната асоциация на строителните предприемачи е разтревожена от създаващото се негативно внушение към гилдията, посочват от браншовата организация в свое отворено писмо до медиите. Поводът за изявлението е ескалиралият скандал с имотите на министри и депутати, добил популярност като "Апартаментгейт".

От Националната асоциация на строителните предприемачи се обявяват категорично против опитите акцентът на обществения дебат да се измести от същността на проблема върху производителя. Според организацията е недопустимо едно от малкото останали производства, които създават работни места, да бъде въвлечено в "големи политически битки".

Асоциацията подкрепя прозрачността, законността и етичността в този така значим за българската икономика бранш и винаги сме настоявали тези принципи да се спазват от всички заинтересовани страни - предприемачи, граждани и институции, подчертават от там.

Още икономически новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато Цецо се върне всичко ще се оталожи всяко чудо за три дни.
59
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братя българи , къде са дилърчетата ,дето всеки ден пишеха да бързаме да купуваме имоти ,че всеки момент цените ще растат и то не спекулативно ,а защото имало голямо търсене ,ще помоля сайта да ни предостави адресите на офисите им ,че да ги посетим за една колективна консултация. ..мисля ,че имаме това право ,защото на въпросните дилърчета сайта ежедневно им даваше трибуна , и ние имаме право да разберем къде работят тези другарчета и за кого????
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хласуваш за Цветанов пуличаваш Коце Маца
57
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами цените вече са се сринали до най-ниското си ниво по време на кризата - като гледам сделките на Артекс. И са се сринали за най-луксозните имоти. Ако потърся нещо с по-народно качество, сигурно ще си намеря за 100 евро кв. м.
56
0
 
28
 
! Отговори
ined преди 5 години
Ако си корумпиран политик може да си купиш етажче със собствен асансьор по тънката лай.сна, а останалите за компенсация ги цакат по дебелата тарифа.
55
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Спад в цените на имотите нямало да има"Не ви е вярна информацията, ще има спад, но само за отбрани хора и то при определени обстоятелства, които остават тайна за обществото и за съдебните органи.
54
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАП да не им признават на строителите разходи над 500 евро! Признаха си, че над 500 евро на квадрат е печалба!! Просто е и Цецко го доказа!
53
1
 
10
 
! Отговори
Кирчо Добрев преди 5 години
Аз пък искам министър на финансите...
52
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 56Българите имат грешна представа за доходите на депутатите. Ако вземеш ведомостите, на които се разписва Цветанов, ще видиш че за десетте години са му платени законно от хазната около 2 млн. лв. Политиците старателно крият истинските си заплати и изтъкват само основната заплата, върху която има безброй добавки и бонуси. Без да смятаме, че тази заплата могат да не я пипат, като се има предвид колко неща получават безплатно или на символични цени.
51
2
 
26
 
! Отговори
професионалист преди 5 години
Необходимите органи ако се самосезират и проверят финансовото състояние на цвъки чак Винету и компания ще се втрещят.Как със заплата от 3-4 хил.лева се става милионер? Народът продължава да спи зимен сън,а в Румъния и на запад не спят.
50
2
 
21
 
! Отговори
АнатемаНаглиМиЦвъки преди 5 години
Ех,Цвъки,Цвъки!Нас ра ли се най-сетне, нагли ми Цвъки!?
49
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уау! Аз се базиках, ама се оказа вярно ...В Копенхаген апартаментите са сериозно по-евтини :D .... Разликата - Хората могат да си ги позволят и имаш данъчн облекчения при изплащане на подобни заеми.
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Много ми е интересноТова не е компромат, а чиста истина. Защо сега ли, ами защото все някога трябва да стане.
47
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Цецо е ясно - няма как бедното селско момче, завършило ВИФ и работило преди 2009 г. като обикновен милиционер за заплата 500 лева, към днешна дата да е милионер.Както и да сборуваме депутатските му заплати за 10 години между 2009 и 2019. Чисто като депутат и министър той е взел през този период около 500 хл. лева. Около 100 хл. лева е получила и жена му като държавен служител. Стават общо 600 хл. лева за цялото семейство. В същото време са се грижили за три дъщери. Колкото да са били спестовни, дори само с банички да са закусвали, Цветанови поне половината от тази сума са похарчили за и
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е при демокрацията да има всякакви мафии - и имотна, и наркомафия, всичко е мафия, но имаме банани и магазините са пълни.
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една тайна - Надувнето на имоти на апартаменти цели криза. Криза в която никой не може да си позволи апартаменти и в един момент има тотален срив на цените, кдети никой няма да смее, да си купи. Но тогава, в най-удобния момент дни хора ще си ги купят на на 3000 евро, не на 600 евро, ами на по 500 лева квадрата. И утре ще изкочат някакви келешчета, дето са наследили от тях по 50-100 апарматента. Ще си имаме нова поземлена аристокрация ... Защото сме си нямали преди :)
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Популярното име на "гилдията" сред народа е Имотна мафия.
43
5
 
10
 
! Отговори
Много ми е интересно преди 5 години
Защо нашите началници, пардон, исках да кажа партньори и съюзници САЩ които са загрижени от голямата корупция в България, и които са честни, почтени и директни хора вече 10 години гледат директно и прямо без да реагират на далаверите на управляващите които крадат милиарди, ами точно сега им вадат по свободна Европа компромат за някаква история която си е кокошкарска в сравнение с другите кражби? Интересно ми е.
42
0
 
24
 
! Отговори
123 преди 5 години
Бартекс да му построят на ТоЯ една цяла луксозна сграда и да му я подарят да миряса с тези апартаменти, че клати стабилността и просперитета на всички "доволни" граждани и селяни!
41
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Не си мислете че само при вас е така. Навсякъде по света където върлува капитализма е същото."Така е братле. Живея в Копенхаген и се същото. В смисъл - ЦЕНТЕ СА СЪЩИТЕ!