Хиляди се събраха на бдение в Крайстчърч

То се състоя в памет на жертвите на атентата в града
24 мар 2019 11:45, Красимир Ангелов
53
Хиляди се събраха на бдение в Крайстчърч
Снимка: Reuters

Хиляди хора се стекоха в новозеландския град Крайстчърч на бдение в памет на убитите при терористичното нападение в две джамии в града преди малко повече от седмица, предаде Асошиейтед прес.

Според властите във възпоменателната проява са участвали близо 40 000 души. Тя се състоя край сцената, подготвена за концерт на канадския музикант Брайън Адамс, който след атаките беше отменен.

На бдението бяха прочетени имената на жертвите, отправени бяха молитви, имаше песни и речи.

След атентата в Нова Зеландия се състояха множество събития в памет на жертвите. В петък, седмица след трагедията, хората в цялата страна откликнаха на мюсюлманския призив за молитва, припомня БТА.

Следващия петък пък ще се състои национална възпоменателна церемония, съобщи канцеларията на министър-председателката Джасинда Ардърн, цитирана от Франс прес.

Извършителят на нападението - 28-годишният австралиец Брентън Тарант, ще се яви в съда на 5 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
0
 
! Отговори
111 преди 5 години
Историографията сега е малко вероятно да има американски, дори англо-саксонски историци в академичния състав на екипа, който е извел Тарант на преден план, защото Америка е достигнала дъното през последните години, и както казах, това е умението на експертите в страните от Централна Европа, Румъния и Балканите."
15
7
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Новозеландците като гледам са готови да премат исляма след накоя и друга година. Не ги е колил османски меч и не знаят с какво си имат работа. Живеят в някаква утопия точно като в Германия в началото на 90-те. Мир на праха на жертвите, но ако си стояха у дома щяха да са живи и здрави!
14
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 години
И аз бих бил там.Поклон!
13
8
 
8
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
Турски ятаган да говори за мир и любов е като евреин да говори за благотворителна кауза. Няма по-двулично и коварно племе от тия двете.
12
16
 
9
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
До Всепроникващия АллахЯвно доста е прониквал в задния ти двор, за да го залюбиш толкова тоя пич. Или те вярващите в него са те посветили чрез проникване? ( ! ) c=8
11
19
 
21
 
! Отговори
Иван Иванов преди 5 години
Жалко че ще вкарат човека в затвора!!!!!
10
4
 
12
 
! Отговори
Папата преди 5 години
не отиде ли да поизмие краката на някой и друг "бежанец" !?
9
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скърбим с вас!Да даде Всепресветлия,Всевишен Аллах,живот и здраве на хората в Нова Зеландия!Защото нищо не става без него и нищо няма на земята без Всепроникващия Аллах,което да не е предвидил!Сърцата ни са с вас братя и сестри!Амин!
8
23
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нова Зеландия,не познават исляма,препоръчвам им да четат,история Българска,не им е ясна тая работа
7
22
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е добре, ама да има джамия на място, което се казв Кракстчърч си е обида и провокация! Все едно да отворя църква в Мека, Саудитска Арабия (в случай, че объркат с тоалетната хартия)
6
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една- българка,...Сама- определя,. Със- кого, да- се- люби,...Кога, да- бъде,...И, на- кое, място,...Да- свободата,..Сй- дадоха, живота,.. Сйновете, на- Авганистан .....На, 11 Септемврй 2001 година ....
5
23
 
37
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Ами да бяха се запитали КОЙ им докара тая напаст(ислямското нашествие) и как да се отърват от нея!Иначе е нормално при такъв мощен дразнител по-буйните да си покажат рогата!Репатриране на мюсюлманите е решението,а не узаконеното преследване на белите,които са против!
4
23
 
50
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Ай стига вече, цял месец ни занимават с това. След атентатите в Париж в Саудитска Аабия и повечето страни от арабска-азия празнуваха и не им пукаше, даже грам. Едно цвете не сложиха пред посолството, ЕДНО!! Щом е бял стрелеца дай сега цял свят да оревем. Мир на праха на хората, но само като прочета "...стреля по 3 джамии в КРАЙСТЧЪРЧ" и съпоставя с бройката на църквите в която и да е арабска страна ... и ми става лошо.
3
27
 
26
 
! Отговори
гостО преди 5 години
Съпричастността е знак за човечността,...
2
21
 
53
 
! Отговори
88 преди 5 години
Това още ли се казва Крайстчърч?! Крайно време е да се преименува на Муслиммоск!
1
34
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да почиват в мир братята мюсюлмани!