Руските туристи в Албена със спад трета поредна година

Гостите в курорта засега са по-малко с между 3-5%
Обновена: 24 мар 2019 20:57 | 24 мар 2019 20:47, Веселина Йорданова
120
Руските туристи в Албена със спад трета поредна година
Снимка: архив, БулФото

Между 3 и 5% е спадът на ранните записвания за активния летен сезон в курортен комплекс Албена, съобщи изпълнителният директор на акционерното дружество Красимир Станев.

Към момента са извършени около 75 на сто от годишните записвания. "Разчитаме да задържим нивата от миналата година, когато са реализирани 1 670 000 нощувки, но ще има спад за цялото Черноморие", коментира Станев.

По думите му в Албена положението не е чак толкова тревожно и най-песимистичната прогноза е за 10-процентно намаление на летовниците. Освен руските туристи, които за трета година бележат спад, се очакват и по-малко германци.

Полагаме много големи усилия за събитиен туризъм - спорт, симпозиуми и др. Надяваме се да компенсираме и чрез нашия собствен малък немски туроператор - "Фламинго турс", който тази година ще удвои броя на гостите си, каза още изпълнителния директор на "Албена" АД. Първите за сезона гости се очакват от Румъния и България за Великденските празници.

Станев изтъкна като проблем липсата на спасители и не скри разочарованието си от украинските студенти, наети миналото лято в ресторантите и хотелите на курорта, предаде БТА.

По думите му те не са свикнали на високите стандарти, по които се работи в Албена, не се получава нужното качество и редовните посетители веднага са отбелязали този факт.

Според Красимир Станев има лека тенденция на завръщане на българите от чужбина, затова той е оптимист, че процесите в туризма ще бъдат овладени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
13
 
15
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
В този форум пишат само ботове, безделници и хейтъри!Грам логика няма в изказванията ви. Проблема с отлива на туристи е комплексен. Да руснаците обедняха. Но тази година икономиката им бележи реален ръст и е стабилна. Което го потвърждават и рейтинговите агенции! безсмислено провалените енергийни сделки благодарение на взети подкупи от САЩ също оказаха влияние. България никога не е имала силни политици и никога не е имала правилните съюзници! Факт - учете история!
53
1
 
9
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: преди 5 години
Ааааа, НЯ ТАКА! АНГЕЛКОВА РЕЧи ДРУГО!
52
1
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
До Анонимен 63/62 - Ти бот ли си? Това което казваш няма грам смисъл!!!
51
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На руснаците за 5 години доходът и падна двойно. Ние са да намаляме двойно цените само за тези прошляци ли?
50
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, защото руснаците прогресивно обедняват, но не се притеснявайте.Наш Боко Тиквев обеща на Медведев, че ще субсидира бедните руснаци да почиват у нас с нашите пари.За пенсии няма, за медицинските сестри няма, но за руснаците пари винаги ще има.Да живее българо съвеЦката дружба между народите!
49
4
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Проблема не е в условията и обслужването в България. Проблема е срива на рублата и скока на цените на храни, стоки и услуги в русия. ***, които идваха на почивка в България, предимно чиновници средна ръка, вече нямат пари. Затова продават имотите по черноморието, които купиха преди години.... Радвам се, че няма да има *** по морето, затова тази година ще почивам в България.
48
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянци идвали неидвли в Албена, все дават много акъл. Албена е най-добрият курорт в света! Плажът му е огромен, чист и пясъка наистина е прекрасен. Има и достатъчно свободни зони за всички. Презастрояване в Албена няма, за различка от всички останали курорти и се спазва цялостна архитектурна визия, дори и с новите хотели.
47
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално, който е минал веднъж през нашенското "море" - не повтаря.
46
8
 
13
 
! Отговори
Мен преди 5 години
ХАХААХАХХАХА високи стандарти, не ме карайте да се смея. Преди няколко години там беше потресаващо. Всеки ден оставях табелката за чистене на вратата на стаята и камериерката само мокреше пода, Нищо не беше почистено... За сметка на това цените са си на съвсем европейско ниво. Нищо не може да ме накара да ида пак на бг черноморието.. За същите пари като в албена мога да ида в цяла европа.
45
4
 
8
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Да, ама ПЪК се очаква покачване %-а на почиващите АМЕРИКАНСКИ туристи.Говори се, че Цуци затова забегна в САЩ.
44
1
 
10
 
! Отговори
Верно бе преди 5 години
До МакедонецПо стиснати туристи от макетата нема ....
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХААА 52, ПРИЗНАВАШ,Ч Е СЕ ОБИЧАТЕ С ТУРЦИТЕ! А ТАКА ТЕ ИСКАМ! ТИ И ДРУГИ РАБОТИ ЩЕ СИ ПРИЗНАЕШ...УМРЕЛИ СМЕ ВИ ЗА БЕДНИТЕ ***...
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАЗИ Г. И АЗ НЯМА ДА ХОДЯ НА МОРЕТО НА МУТРИТЕ! ЩЕ СИ ДАМ ПАРИТЕ ЗА РОМАНТИЧНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ВЕНЕЦИЯ И МИЛАНО - ХЕМ СВЯТ ЩЕ ВИДЯ, ХЕМ ЩЕ СЕ ОБОГАТЯ ДУХОВНО! ПРЕПОРЪЧВАМ , КОЙТО МОЖЕ, ДА ПОСТЪПИ ТАКА!МОРЕТО - ЗА *** ЧАЛГАРИ И ***!
41
12
 
8
 
! Отговори
БГ турист преди 5 години
Когато се сипе ежедневно омраза към Русия няма да има и туристи. В Турция по улиците на курортите съм виждал надписи / табла/ " Мъй любим руские" ! Търговия брото !
40
2
 
14
 
! Отговори
МУТРА преди 5 години
МЪКААА... ПРОПАДА МИ ДАЛАВЕРАТА... АЗ ЗА КВО СТРОИХ? ТОВАРИЩИТЕ МИ ПРАЩАХА ТУРИСТИ ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ, СЕГА КАК ДА ТЪРСЯ НА ПАЗАРА НЕМСКИ, ЧЕШКИ, ШВЕДСКИ И АНГЛИЙСКИ ТУРИСТИ, КОИТО ИЗГОНИХ...
39
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не идват!Или да идват само женщини до 35.
38
7
 
24
 
! Отговори
Б.Б. Кинг преди 5 години
Това е бъдещето на туризма по Бетономорието: спад, спад, спад...
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хибридният да каже защо има спад.
36
5
 
19
 
! Отговори
реалност преди 5 години
Освен руските туристи, които за трета година бележат спад, се очакват и по-малко германци.
35
4
 
21
 
! Отговори
Македонец преди 5 години
Турци и гърци се радват на българите,защото ги хранят.Без българските туристи в много райони Карагьозис и Мюмюн ще ручат жабетата.