Руските туристи в Албена със спад трета поредна година

Гостите в курорта засега са по-малко с между 3-5%
Обновена: 24 мар 2019 20:57 | 24 мар 2019 20:47, Веселина Йорданова
120
Руските туристи в Албена със спад трета поредна година
Снимка: архив, БулФото

Между 3 и 5% е спадът на ранните записвания за активния летен сезон в курортен комплекс Албена, съобщи изпълнителният директор на акционерното дружество Красимир Станев.

Към момента са извършени около 75 на сто от годишните записвания. "Разчитаме да задържим нивата от миналата година, когато са реализирани 1 670 000 нощувки, но ще има спад за цялото Черноморие", коментира Станев.

По думите му в Албена положението не е чак толкова тревожно и най-песимистичната прогноза е за 10-процентно намаление на летовниците. Освен руските туристи, които за трета година бележат спад, се очакват и по-малко германци.

Полагаме много големи усилия за събитиен туризъм - спорт, симпозиуми и др. Надяваме се да компенсираме и чрез нашия собствен малък немски туроператор - "Фламинго турс", който тази година ще удвои броя на гостите си, каза още изпълнителния директор на "Албена" АД. Първите за сезона гости се очакват от Румъния и България за Великденските празници.

Станев изтъкна като проблем липсата на спасители и не скри разочарованието си от украинските студенти, наети миналото лято в ресторантите и хотелите на курорта, предаде БТА.

По думите му те не са свикнали на високите стандарти, по които се работи в Албена, не се получава нужното качество и редовните посетители веднага са отбелязали този факт.

Според Красимир Станев има лека тенденция на завръщане на българите от чужбина, затова той е оптимист, че процесите в туризма ще бъдат овладени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
9
 
17
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Нямат пари.
33
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са най големите мишлета като туристи. Рупат сухия хляб, който са взели с намаление и се озъртат да не им го открадне някой.
32
6
 
21
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Бе 'ич не спадат! Май по-скоро си купуват жилища на местно ниво и това автоматично ги отчислява като туристи!А иначе, не знам какво са сгафили украинските студенти-спасители, но ми се струва, че цялата драма е заради местни та.ри.кати, които са си казали: "Ай ши ги .. и чужденцити да ни взимът работатъ". И са им резнали наполовина обещаните пари...
31
2
 
35
 
! Отговори
Масов турист преди 5 години
Да ви светна нещо на нашето море по-добри от българските туристи няма,но ги изгонихте с бетон,липса на канализация и липса на адекватен персонал.В Турция и Гърция като чуят българин и се усмихват и радват.В в Гърция по ресторантите всички гърци знаят минимим 10 изречения на български ,бакшиша от една маса от Бг.-8 човека беше 60Е .В Турция видях една нашенка как даде 50 Е бакшиш на пиколото ....
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турист ли си, ако имаш собственост и понякога живееш с месеци в нея?
29
5
 
22
 
! Отговори
Гларус преди 5 години
Албена е много добър курорт но няма места за 07 и 08 месеци,а и е доста скъп.Друг добър курорт е Дюни ,но и него го почнаха да окепазяват...Друго всичко чо се води курорт по нашето море е чалга,бетон и ешерихия....Има още малко кашенца ,но не са курорти (Резово примерно)
28
6
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Стига глупости! Минетистърката на туризма каза: ще идват американски туристи.Стига с тези пуснаци, писна ми да идват и да харчат пари в България. Ще дойдат американците и европейците......., а пари не са ни нужни!
27
6
 
26
 
! Отговори
ПорЦелан преди 5 години
В Албена има стари соц. хотели с миниатюрни стаички в които са напъхани понякога до 4-ри легла. Храната на олинклузив не е много лоша, но май само количеството я прави малко по-привлекателна, ... когато има чинии и прибори. Като излезеш вечер няма какво да правиш, само за деца до 12 години има някакви панаирджийски забавления. Иначе плажа е добър, но това не стига.
26
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъсани са като ци гани, вече само най-горната *** може да си позволи Албена. Освен това Украйна им затвори небето за транзитно прелитане и сега пътуването им е по-скъпо с 20%. Жалки азиатски ско тове.
25
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко ни е бетона, повече трябва.... все още има пясък.
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един от СеверозападаКой ти реве бе...Не виждаш ли, че всеки втори коментар изразява задоволство. Аз не ща да ги чувам биля.
23
3
 
29
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
Майната им на руснаците и въобще на целия ни туризъм. Всеки взе да бетонира където свари - по плажове, дюни, хълмове, още малко в резерватите и на оная ми работа ще почнат. Да спрат туристите, та току-виж и строителството секнало. Ама едва ли, 'щото тия хотели, барове и ресторанти се строят 90% за пране на пари. Да стоят празни, че може и да станат бази за социалнослаби. Малко полза поне.
22
16
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Ами, плюехте по Русия, искахте да ги шляпкате, искахте бази и ядрено оръжие тук.А сега-ревете като вдовица за.......
21
8
 
21
 
! Отговори
АВС преди 5 години
1. ПРОПАГАНДА ПЛЮВАТЕ НА РУСИЯ 2.ВИЗИ СКЪПИ 50 ЕВРО 3.СКЪПИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ 3 РУСИЯ ИМА КРИМ--ПО-ЕВТИГО ОТ БГ 4.ТУРЦИЯ 10 ДОЛ. ВИЗА НА МЯСТО
20
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
прогнозирам спад на туристите с по 10 % за всяка следваща година,логично е,нашето черноморие вече го няма,има бетономорие,халал да им е
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен17В Бургас и Варна видимо броят на рускоговорящите се покачва всяка година. Явно тук са вече у тях си, а не на курорт.
18
9
 
15
 
! Отговори
стига с тия руснаци преди 5 години
За 2018г имаме 522 085 посещения от Русия при 12 368 363 общо, което е едва 4.2%
17
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много пари дават в Албена и това се вижда! Но няма тишина и спокойствие,градинките заети от румънски коли,ресторантите са превърнати в столове за нахранване,напитките са подавани в пластмасови чашки от огромни бутилки и сатуратори! Евтино и евтини туристи! Няма барове,няма музиканти,артисти,няма уютни кръчмички, няма риба дори!
16
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, ти да видиш, украинския персонал бил некачествен, ха ха ха...
15
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците все повече се ориентират към качествени курорти. Затова пък в БГ ще е пълно с английски пияндета. Благодатни клиенти за ментеливите ни питиета, и за евтините ***!