Boeing свиква пилоти и експерти: Ще върнат ли 737 във въздуха?

Компанията – готова със софтуерен ъпдейт?
25 мар 2019 14:35,
12
Boeing свиква пилоти и експерти: Ще върнат ли 737 във въздуха?
Снимка: Reuters, архив

Oт Boeing съобщиха, че ще поканят над 200 пилоти, технически експерти и регулатори от целия свят в сряда, когато ще обсъдят възстановяването на полетите на самолети 737 MAX, съобщи Reuters.

Срещата е заявка, че Boeing е близо до приключването на корекциите в софтуера, които са нужни, за да се възстановят полетите на приземените самолети. Компанията обаче има нужда от одобрението на регулаторите.

Още по темата

Междувременно Ethiopiran Airlines заявиха, че имат доверие в самолетостроителите, въпреки скорошната катастрофа.

През уикенда ръководители от Еthiopian Airlines попитаха дали Boeing е предоставил достатъчна информация на пилотите за "агресивния" софтуер, който избута надолу носа на самолета.

Това е в центъра на разследването на смъртоносната катастрофа в Етиопия този месец, която доведе до спирането на самолетите 737 MAX в целия свят.

Планираната за сряда информационна среща ще се проведе в Рентън, Вашингтон и е част от плана на Boeing да се свърже с всички сегашни и много бъдещи компании, които оперират със 737 MAX, както и с местните регулатори, за да обсъдят софтуерните и обучителни актуализации на самолета, се посочва в комюникето.

Говорител на Boeing съобщи, че срещата е част от поредица информационни сесии лице в лице.

"Планирахме и ще продължим да организираме допълнителни срещи, за да комуникираме с всички текущи и бъдещи клиенти и оператори на 737 MAX", заяви представител на компанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.