Boeing 737 отново кацна аварийно... Проблем с двигателите!

Самолетът е бил без пътници и кацнал 10 минути след излитане
27 мар 2019 11:45,
28
Boeing 737 отново кацна аварийно... Проблем с двигателите!
Снимка: БТА

Самолет Boeing 737 се наложи да кацне аварийно на летището в Орландо, Флорида, заради проблем с двигателите, съобщи американската Федерална авиационна администрация.

Самолетът на компания "Southwest" се е приземил безопасно на международното летище в Орландо 10 миути след излитането си от същото летище без пътници на борда.

Още по темата

Разследващи ще проверят инцидента, но засега са отхвърлили вероятността аварийното кацане да има връзка със системата, която причини катастрофа с Boeing 737 MAX по-рано този месец, предаде международната редакция на DW. 

Въздушните регулатори по целия свят приземиха моделът на Boeing преди две седмици след инцидент с полет на Ethiopian Airways, изпълняван от станалия печално известен модел 737 MAX. Няколко месеца по-рано същия модел самолет се разби и в Индонезия.

Според специалисти системата "анти-стал" е довела до двете трагедии. Системата автоматично насочва носът на самолета надолу, ако сензорите отчетат, че той е вдигнат прекалено високо. При катастрофите в Индонезия и Етиопия системата е била включена.

Boeing заяви в събота, че софтуерен ъпдейт за системата е вече готов за проверка.

От компанията, чиито самолет кацна аварийно, заявиха, че самолетът е трябвало да стигне до склад във Викторвил, Калифорния. От авиационната администрация на САЩ разрешават на авиолиниите да изпълнят полети със самолет Boeing 737, стига на борда да няма пътници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Гостилничаря до 21 преди 5 години
Този на снимката е точно МАХ на Southwest. Освен това в статията се споменава, че на тези самолети е разрешено да летят само ако няма пътници на борда, което до колкото знам не важи за NG и предишни поколения 737. Така че, най-вероятно става въпрос именно за МАХ.
21
1
 
6
 
! Отговори
Баба ти преди 5 години
Много ги знаеш,много малко разбираш.Има и са много добрите американски машини.Много и са трагедиите с американски машини.Така казвам и за съветските и руските машини.Няма никаква пропаганда тук.И ти не са натискай като Матросов.Гладай , слушай ,чети,учи.Пак ела готов.
20
1
 
6
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Когато се опиташ да цакнеш няколко европейски автомобилни производители, но кармата ти го върне тъпкано година по късно
19
6
 
15
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Пентагона, звездните програми, изкуственият интелект, Боинг, Айфон...май няма да издържат дълго, всичко им върви надолу. Затова гласуват вече да изнасят втечнен газ. Явно нищо вече не може да се направи в САЩ
18
8
 
8
 
! Отговори
Тролчетата преди 5 години
*** трола...Ало тавариш.Прекалявате, 80% коментари са рускьи тролщини.Дори не е ясно дали самолета е МАХ, а вие кълвете ли кълвете...Хубави самолети правят и американците и airbus и embraer, що се пънете?Дори не сте летели на самолет ама пишете за хонорар.
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селяни, вие да не си помислихте, че всички самолети Боинг са спрени от полети? Ох, милите те... Спрени са само 300 от над 10 000, редовно летящи всеки ден, включително и в Аерофлот.
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пакупайте ЛА-37, товарищи краснофреници - нет рекламаций, нет гаранции!
15
1
 
19
 
! Отговори
Аззззз преди 5 години
До Бож.Тук няма нищо общо с Конкорд - при тях катастрофата беше само повод за спирането им, а причините бяха финансови - нерентабилност... Докато тук, за да има по-голяма рентабилност очевидно нещата се претупват, след което става лошото...
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какво ви е ясно, но в света продължават да летят към 10 000 самолета Боинг, които правят по 2-3 полета всеки на ден и са във въздуха по 5-6 часа средно. А руски бараки никой не ползва.Това са фактите.
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разпадът на САЩ все трябва да започне отнякъде.Вече никой няма смелостта да се качи на Боинг.
12
10
 
3
 
! Отговори
Сп??нс преди 5 години
До два месеца ще ги подкарат наново, защото няма достатъчно самолети, а поръчките са за години напред. Така че смело купувайте акции на ,, Бойнг'' очаквам 20% рентабилност(аз бутнах едни 5000?)
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очен гарашо ама нихт!
10
1
 
6
 
! Отговори
До анонимен 11 преди 5 години
Ама , ти можеш и да мислиш ???
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лека полека започна да излиза истината за американските барутници. И за още проблеми замитани под килима ще се чуе.
8
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това със 737 ми прилича на целенасочен саботаж с цел някаква облага, но не знам каква!Не може така един след друг да има проблеми с този модел - съвпадение? Не мисля !
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия почнах да правят самолети като Айфоните си ! Капитализмът убива !
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друго си е хороший самальот, като пусне двигателите всичко трепери. Харчи на поразия гориво - колкото му сипеш, ама трещи. И електроника няма, и пак лети.
5
12
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А ТУ и ИЛ никога не аварират !!!
4
8
 
8
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Едно време Конкордите нямаха никакви инциденти 28 години. После стана един инцидент заради фирмен саботаж,което причини пълното спиране на проекта. Та сега ми е чудно- как може да спреш отличен проект заради един саботаж у близо 30 години а да не спираш марка,която дефектира почти всеки месец?
3
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най добрите самолети в света бойни са Руските! Това да закупим Американски кошници с един двигател е политическо решение! И нищо друго!