Защо да консумирате джинджифил през пролетта?

Ето кои са ползите от корена
27 мар 2019 22:00, Екип на Tialoto.bg
3
Защо да консумирате джинджифил през пролетта?
Снимка: Pixabay

От няколко години насам темата за суперхраните е изключително популярна. Всяка година се появяват нови и нови храни, които уж магически ще ни помогнат да отслабнем, да засилим имунната си система и прочее. Повечето от тях са измислици, но има една храна, която абсолютно заслужено може да се нарече суперхрана. Това е джинджифилът.

Той, особено неговият корен, съдържа субстанция, наречена джинджерол, която има изключително много здравословни качества. Ето и някои от тях.

Борба с инфекциите
 
Джинджеролът е биоактивна субстанция, която действа като натурален антибиотик. Той помага при борбата с различни инфекции и дори някои вирусни заболявания. Джинджифилът е особено полезен през грипните сезони и може да бъде използван като предпазна мярка, както и с цел да облекчи симптомите и подпомогне по-бързото оздравяване. Добра идея е да си правим отвара от джинджифил. Обелете няколко коренчета, нарежете ги на малки парченца и ги оставете да поврят в кипнала вода за около 40 минути. Колкото по-дълго се вари, толкова по-силна става отварата. Тя може да бъде пита чиста, но тези, които не харесват вкуса, могат да добавят и малко мед.
 
Подобрява функцията на мозъка
 
Хроничните инфекции и оксидацията в тялото са причината и за по-бързо стареене, което води и до болести като Алцхаймер. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен1Само тогава!През другите сезони предизвиква *** и пълна духовна тъпота.
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГИНГЕРОЛ!
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Защо да консумирате джинджифил през пролетта?"От статията не се разбира защо трябва да се консумира джинджифил през пролетта. Само тогава ли действа?