Бруней наказва хомосексуалистите с убийство с камъни

Наказанието ще важи и за содомия, изневяра и изнасилване
28 мар 2019 21:52, Нели Христова
69
Бруней наказва хомосексуалистите с убийство с камъни
Снимки: Reuters

Докато останалата част от света върви напред в своите либерални виждания и вече има тоалетни за трети пол в училищата си, в Бруней се приемат нови закони, които легитимират убийството на хомосексуалисти... с камъни.

Още през 2014 година властта в малката държава, която някога е била британска колония, обяви, че ще приеме най-крайната форма на законите на Шариата. Това било искане лично на Султана на Бруней, който е на трона от 1967 година и всъщност е най-богатият лидер в света с 20 милиарда долара богатство.

Новоприетите закони влизат в сила от трети април и са меко казано крайни. Сексът между мъже ще се наказва с убийство с камъни. Както в древните общества, кражбата ще бъде заплащана с ампутация на крак или ръка.

Употребата на алкохол вече е забранена в Бруней, а онези, посмели да имат извънбрачни деца или пожелали да пропуснат молитвата в петък, отиват директно в затвора. По-тежките наказания, които бяха приети преди дни, се забавиха, тъй като международният свят реагира остро на крайния шериат.

Хомосексуализмът е забранен в Бруней още докато държавата е била британска колония. Преди да бъде наложена смъртната присъда, това да обичаш някого от същия пол се е наказвало със затвор. Убийството с камъни ще бъде прилагано и при содомия, изневяра и изнасилване.

Организациите за защита на правата на човека приеха решението на Бруней с ужас.

"Амнести интернешънъл" призова страната "незабавно да спре" прилагането на новите наказания, които според тях са "крайно грешни“.

Законите на шериата се прилагат само върху мюсюлманите, които формират около две трети от населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
3
 
! Отговори
Георги преди 5 години
В Библията в Стария завет, книгата Левит е описано какво е наказанието за хомосексуалистите - убиване с камъни. Да не забравяме че Ислямът произлиза от Християнството около 350г. след Христа. разбира се Христос не толерира убийството но трябва да разберем че това са хора с проблем, а не герои. Друг е въпроса, колко четем Библията?!
19
4
 
13
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
Гледам отдолу, всички искат да станат поданици на султана на Бруней и да бъдат наказвани със затвор, ако пропуснат петъчната молитва.
18
18
 
5
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Рано или късно ще разберете, че исляма е правилния път!
17
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно имало какво да научим от мюсюлманите.
16
16
 
6
 
! Отговори
Браво преди 5 години
като чета тази статия ми се иска да станем провинция на Бруней, даже и да приемем техния ислям
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
solar power звучи геиско.Според последни проучвания 8% от българите вярват,че земята е плоска,а 11%не знаят точно каква е формата на земното кълбо.Това прави19%.Така че не мисли хората в Бруней за по прости.Който иска да се дрогира и пердаши с триполови да дойде в ЕС.
14
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представям си ако този закон го приложат в Санкт Петербург,корабите по Нева ще останат без екипажи.Другаде може и да не е толкова страшно,ама там си е направо ,,Меката'' на Европа.То не че по другите големи градове като Амстердам,Рим,Париж,Берлин и тн. няна,ама в ,,Питер'' си е направо пожар.Може би поради факта че са повечето германци там.
13
8
 
19
 
! Отговори
В Бруней са по умни преди 5 години
от западният джендърски свят! В разложено общество, не може да има цивилизация! Запада върви против природата, но скъпо ще плати за това! Жалко е, че и България тръгна по техният път!
12
6
 
13
 
! Отговори
Додо преди 5 години
С темпото на глобализация (разбирай геноцид над Бялата раса и Християнството) до 20 -30 години законите ще са такива и в Европа. А иначе, в Бруней си следват законите на Шарията, предписани от Корана.
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То не се знае и накъде върви останалият свят с подчертано изкривените си толерастки разбирания. За всеки случай не е "напред", както се твърди в началото та статията, а в другата крайност, която е също не по-малко зло от брунейската.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аиде сега всичките SJW натам. И най - после да вземат да пускат нормални филми по кината, че ми омръзнаха тези жени - супергерои, дето пребиват мъжете - супергерои с една ръка...
9
5
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Цитат; На- добрйят, ден,.Като- отворй, вратата,.И, видя- жени, със- розй, черно-бели ,.И- чу, името- сй,. Най- напред ,.....Това, беше- сйндвол,.Че- е- поканен, и- той, ....
8
11
 
7
 
! Отговори
x преди 5 години
Колкото повече хомо мъже на тази земя, толкова повече жени за хетеро мъжете. Няма лошо.
7
2
 
23
 
! Отговори
Втора легия преди 5 години
Юналчо, ако е така, в турция живи мъже ще останат само при кюрдите.!.
6
8
 
28
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Свобода на избор, демокрация. Мнозиството така е решило значи ще е така. Които иска да си бута разни неща в *** може да заповяда в европа. Тук ще го посрещнем с широко отворени задни бузи....
5
4
 
22
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Значи християните ще могат да се пляскат на воля:)
4
24
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Глупости това е държава на простотията. На ей такива които вярват,че Земята е плоска и континента Австралия не съществува.Това е държавата на НЕУКИТЕ които се оставят да бъдат лъгани.Е аз съм пастафариянец. Аз ако стана шейх ще наказвам всички да ядат паста докато започнат да повръщат :)
3
4
 
28
 
! Отговори
Евопеец преди 5 години
Който му харесва да отива там!
2
20
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето това е държава и закони. По интересното е на кои не им харесват. Тези от Амнести да не са с леви резби че вдигат врява. Ало Амнести нали не сте мюсюлмани така че за вас тези закони не се отнасят. Само че ако сте с леви резби не е препоръчително да отидете в тази държава и да развявате знамето с дъгата че ще ви се случи случка.
1
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е грубо.Трябва да ги лекуват с електрошок и психотропни вещества.Преди ВСВ са постигнати забележителни резултати.Първо им изтриват съзнанието и после го създават наново.За съжаление след тва масово изпедерасстяват и ето сега от гейове еволюираха в ***.Същият шит са без разлика просто им е станало скучно да са стандартни обратни.Мисля че е някакъв вид шизофрения.