Гуайдо без право на изборна длъжност цели 15 години

Решението за забраната е на властите във Венецуела
57
Гуайдо без право на изборна длъжност цели 15 години
Снимка: БТА

Председателят на парламента на Венецуела Хуан Гуайдо, който се самообяви за временен венецуелски президент, няма да може да заема избираеми длъжности в продължение на 15 години, предадоха световните агенции.

Мотивът за това решение е предполагаема корупция, обявиха венецуелските власти, предаде Франс прес.

Главният ревизор на Венецуела Елвис Аморосо, натоварен със задачата да следи за прозрачността на венецуелската администрация, реши да забрани на гражданина Хуан Гуайдо да изпълнява всякакви избираеми длъжности за максималния предвиден от закона период. Това заяви ревизорът пред държавната телевизия. Максималният период е 15 години.

Аморосо уточни, че мотивът е предполагаема корупция. Имало нарушения, установени в декларацията за имуществено състояние на Гуайдо, допълва ТАСС.

През февруари службата на генералния ревизор на Венецуела започна проверка на декларацията за имущество на Гуайдо. Това се наложи заради възникнали подозрения, че Гуайдо е укрил или фалшифицирал съдържащите се в декларацията данни, а също, че е получил пари от международни и национални структури, без да представи каквото и да е обоснование за това, предаде ТАСС.

"Гуайдо е направил 91 визити извън територията на страната на обща стойност 310 милиона боливара (около 94 000 долара по настоящ курс), без да оправдае произхода на тези средства", каза днес Аморосо, предаде Франс прес.
Бившият кандидат за президентските избори през 2013 г. Енрике Каприлес беше санкциониран по същия начин и това му попречи да се яви на изборите през 2018 г., припомня агенцията.

Днес на митинг пред свои привърженици Гуайдо постави под въпрос ролята на Елвис Аморосо и заяви, че единственият орган, който може да назначава главен ревизор на Венецуела, това е венецуелският парламент, предаде Ройтерс.

Той отхвърли наложената му забрана да заема изборна длъжност и каза, че такова наказание във Венецуела няма, допълва Франс прес.

Гуайдо призова сънародниците си на нови протести срещу Николас Мадуро в събота, допълва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
99% OT BG POLITICITE SA KATO TOZI NA SNIMKATA
37
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Гуайдо сега да не надуе гайдата...
36
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Последни напъни на отиващ си режим.Много му дреме какво решил някакъв корумпиран комунистически ревизор"Този е Корумпиран *** син - има доказателства - да го оплюем и накажемТози нашия е свършил същото - има доказателства - Много му дреме какво решил някакъв корумпиран комунистически ревизор - Може да е корумпиран *** син но си е наш *** син.Да живее дви/три/ен личния подход на САЩ.
35
8
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Руския фашизъм действа по един и същи начин .Така Путин премахва политическите си опоненти -обявява ги за корумпирани и ги вкарва в затвора .Ако и това не помогне ги убива"ПримерШефа на Ком партията на България пътува до Москва 93 пъти без да представи разписки кой е платил дори само полетите. Кандидатства за Европарламент. Ако наш прокурор заведе дело за корупция колко бързо ще мине делото - веднага няма изобщо документи. Осъден особенно за корупция не може да се кандидатира.
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42Ти преди да се правиш на страшен се научи да пишеш на български. Че си малко смешен. Сещаш ли се?
33
1
 
8
 
! Отговори
тя преди 5 години
Алчен за власт!
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40 АнонименАма разбира се , какво му дреме като вече очаква всеки момент да замине към отвъдното с еднопосочен билет. Срещу 30000евро лично бих го испратил, той нестува толкова но нали резходи ще имам та така
31
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последни напъни на отиващ си режим.Много му дреме какво решил някакъв корумпиран комунистически ревизор
30
15
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
То бива, ама съвсем минахте през просото!Аз съм БЪЛГАРИН, не БЪЛГАРИЯ НЕ Е РУСКА ГУБЕРНИЯ.СПРЕТЕ СЕ БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ! Ако Русия Ви е толкова скъпа отидете да живеете там, защо сте в България?
29
2
 
16
 
! Отговори
Тошко преди 5 години
Наш Бойко май ще трябва да си помисли преди да ходи на инструктаж в щатите следващият път. Пък и ходенето до посолството ще му излезе по евтино.
28
4
 
6
 
! Отговори
питащ преди 5 години
До 34 АнонименРедовно ли се дрогирате сутрин ? Извинете ама нещо сте ми съмнитилин та ...
27
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руския фашизъм действа по един и същи начин .Така Путин премахва политическите си опоненти -обявява ги за корумпирани и ги вкарва в затвора .Ако и това не помогне ги убива като Борис Немцов.Мадуро като едно малко путинче действа по неговите инструкции.
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро на тоя ще му резнат зелката...
25
3
 
18
 
! Отговори
до 29 преди 5 години
Не може да вземе нищо освен кат бельо като го пъхнат в затвора,освен ако преди това не го очисти някое военно формирование на чавистите с каквито е пълна джунглата.
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не им разбрам на масонските знаци,но гледах в нета картинките,този знак е нещо като О"кей,който той показва с ръката си.Значи работата е сериозна и този може и да вземе властта.
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще им пуснат тока ?
22
2
 
32
 
! Отговори
Браво преди 5 години
де така да беше и у нас никой от сегашните гущери нямаше да е в къщата наречена Народно събрание. Ако си подчинен и платен от друга държава няма начи да служиш на интересите на народа си.
21
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гуа Идо регулярно призовава сънародниците си на нови протести срещу Николас Мадуро, но все по-малко венецуелски граждани му се вързват на акълчето.
20
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е велика, Крим е руски завинаги!!!Свикнаха ли западните лицемери и слугите им в България???
19
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯ"Ква русия бе каскет......останаха само блатата около московията........лягай на печката и заспивай.