Легендата Петър Стойчев: Болката от ледената вода си заслужаваше!

Тактиката ми донесе успех, сподели той след победата в Мурманск
28 мар 2019 13:52, Красимир Ангелов
12

На 43 години Петър Стойчев не спира да печели титли. За втори път най-успешният ни плувец стана световен шампион по ледено плуване, подобрявайки собствения си рекорд в Кралската дисциплина на 1000 метра. Стойчев взе разстоянието в ледените води на Мурманск за 12,10 минути при температура на водата 0 градуса.

"Чувствам се щастлив след всички лишения и тази цялата болка от ледената вода. Заслужавало си е всичко, което направихме с моя екип. Винаги има накъде човек да се развива и да става по-добър", сподели щастливият Стойчев пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че на състезанието е имало близо 400 плувци от 32 държави, а интересът непрекъснато се засилва.

"В Мурманск имаше много силна конкуренция от млади състезатели, които искаха да спечелят. Правилната тактика ми донесе успех. Когато човек е уверен и подготвен, идва майсторлъкът да съумееш да направиш бавно тръгване", каза още Стойчев за зрителите на "България сутрин".

В момента най-добрият ни плувец обмисля предложение за ледено плуване в езерото Байкал. Предстоят му и състезания в Гренландия и Северна Норвегия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Спортист преди 5 години
Браво на Петър Стойчев, не се предава и все намира къде пак да стане световен шампион макар и на 43 г. Даде ми добър пример и на мен. 15 в морето са ми ледени, сега зная, че с тренировка няма да е проблем да изплувам поне 500 м.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано Топлофикация не го съди за принос за рекорда му. Те работят активно с ценовата си политика за създаването и на други като него, но много от тях измират от простуда.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега да пробват на минус 5 градуса. После и на минус 10. що не.
7
2
 
18
 
! Отговори
Канада преди 5 години
Браво на Петър. Ненадминат. Няма кой да го измести все още. Преди време плуваше в езерото Магог в Канада и просто смазваше конкуренцията години наред. Винаги го подкрепяхме много българи и създавахме невероятен колорит на цялото състезание с песни и знамена. Невероятен българин който спомага името България да се чува по света. Малко са тези хора вече които са еталон на страната ни с техните постижения. Респект!!!
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големият българин по какво е шампион. Такива измислени в кръчмата плувни дисциплини има само в Гинес, ама там не са шампиони, а рекордьори.
5
3
 
11
 
! Отговори
ИМАМ БАЛДЪ преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !!!АБЕ МОМЧЕ МЛАДЕЖ, ВЗЕМИ МАЛКО ДА СЕ ОБРАЗОВАШ И ДА ПОЧЕТЕШ ЗА ТОВА, КОЙ Е ПЕТЪР СТОЙЧЕВ, КАКВО Е ПОСТИГНАЛ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ И ОТ КЪДЕ Е ТРЪГНАЛ И ДО КЪДЕ Е СТИГНАЛ.НИТО СЪМ ГЕРБАДЖИЯ, НИТО КАКЪВТО И ДА Е.ПРОСТО СЕ ДРАЗНЯ КОГАТО СЕ ПИШЕ НА ПОСОКИ НЯКАКВА БОМАЩИНА ЗА НЯКОЙ, КОЙТО Е МНОГО ПО ГОЛЯМ ОТ ПОЧТИ ВСЕКИ КОЙТО ЧЕТЕ ТОЗИ САЙТ!
4
4
 
3
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Дали добре му плащат !!!???
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям българин и шампион.Червените не го обичат защото е от ГЕРБ.
2
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз пък кой е?
1
23
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Да не сте объркали думата леген с легенда ?Тоз ***, ако не е гербаджия нямаше и да сме чували за него.