Как да направите салатата диетична и здравословна?

Добавете протеини и колкото може повече зеленчуци
0
Как да направите салатата диетична и здравословна?
Снимка: pexels

Салата не означава задължително здравословно и диетично ястие. Не си даваме сметка как любимата ни салата или тази, поръчана в заведение, в което не знаем как точно е приготвена и какво съдържа, могат да навредят на талията и здравето ни.

За да бъде една салата полезна, тя трябва да отговаря на 5 основни изисквания.

1. Използвайте здравословна основа

Можете да използвате цялото разнообразие на тъмнозелените листни зеленчуци, за да направите салатата си още по-здравословна от всякога. За основа поставете марули, спанак, къдраво зеле, салата айсберг или каквото и да е друго, стига да е листно и да е със зелен цвят.

Приблизително 2 чаши нарязани зелени листни зеленчуци отговарят само на 20 калории.

2. Използвайте колкото се може повече зеленчуци

Тук е моментът да развихрите креативността си. Смесете моркови, целина, артишок, домати, брюкселско зеле, краставици, лук или зелени бобови растения. Ако полезните зеленчуци са основната съставка на салатата ви, тя ще бъде по-полезна, отколкото ако като основен компонент сте използвали паста или месо например.

3. Допълнете с протеин

Това, че месото не трябва да заема централно място в салатата, съвсем не означава, че не трябва да присъства. Усвояването на въглехидратите и мазнините става далеч по-качествено в компанията на протеините. Освен това по този начин имате повече енергия и сте сити за по-дълго, а така ще стоите далече от калоричните междинни закуски, на които е трудно да се устои, когато човек е гладен като вълк.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари