Една трета от купените в Пловдив жилища - за инвестиция

Цените на имотите в града нараснали с 10% на годишна база
Обновена: 2 апр 2019 16:07 | 2 апр 2019 16:00, Бойчо Попов
13
Една трета от купените в Пловдив жилища - за инвестиция
снимка: Pixabay

Покупките на жилища с инвестиционна цел в Пловдив от началото на годината са повече от 30% от всички сделки. Това показват данните на имотната компания Имотека. Покачването спрямо първото тримесечие на 2018 г. е с около 10%, а като основна причина от агенцията посочват икономическото развитие на града.

„Още през 2018 г. наблюдавахме засилен интерес към инвестиционните покупки, провокиран от предстоящата инициатива Пловдив - Европейска столица на културата 2019, заради очаквания туристически поток. От началото на годината виждаме един наистина устойчив инвестиционен пазар. Превръщането на Пловдив в притегателен център за бизнес и туристическа дестинация подкрепя вътрешната миграция и желанието за живеене в града“, коментира Люба Атанасова, изпълнителен директор на Имотека.

Най-голямо е търсенето на имоти в центъра. Жилищата там представляват интерес както за живеене, така и за инвестиция. При сделките с имоти с цел по-нататъшното им отдаване под наем преобладават двустайните апартаменти.

„Районът около Медицинския университет е атрактивен за покупка поради високата доходност на имотите там. Причината е, че локацията е търсена от студенти, основно чуждестранни. Изчисленията ни сочат, че възвръщаемостта може да достигне до 10%. Профилът на клиентите и засиленият интерес в района позволяват реализирането на жилищата при по-високи наемни цени“, пояснява Мариета Гаргова, регионален мениджър на Имотека в Пловдив.

Целия анализ четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: пловдивимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
3
 
! Отговори
Палмето преди 5 години
Инвестиция е когато инвестираш в нещо дългосрочно.А тази 1/3та апартаменти,са построени с крадените от Приватизацията пари,с цел укриване и замазване на кражбите.Тези апартаменти се продават от 15-20 години,и няма кой да ги купи.А и вече са за генерални ремонти.Вие за какво мислите се пишат тези статии за връщането на българите от чужбина.Точно с тази цел.За да им се продадт тези 1/3та необитаеми нови апартаменти.При обща инфлация 15%,апартаментите се вдигнали с 10%.Цените падат стремоглаво .
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тежък балон се надига.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Самият термин провинция се ползва, з да се омаловажи значе оето на другите градове и населението им спрямо "столицата". З град, който се бие в гърдите, че е толерантен, определено си лъха на елитизъм.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В някой стра и и а цели кооперации, в който не живее никой и се ползват само и единствено за разменна монета, защото цена на неизползвани жилище е по-висока. Е, честито! Догонехме богатите!
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още малко и Пловдив ще го натири на пуйкаджиите от София! Икономически Пловдив още не е започнал да набира скорост даже.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То на Пловдив щом стигнахте да му викате провинция, сте я закъсали доста в главата Софиянци. Само ако можехте да се видите отстрани колко сте провинциални..
5
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пловдив е много хубав град, но си е провинция та дрънка.
4
7
 
7
 
! Отговори
Adam преди 5 години
Баси селяните
3
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледнете отляво и отдясно на околовръстното и входно-изходните шосета.На всеки километър кран строи ново хале или цех.В най-скоро време Пловдив ще експлодира икономически.Тогава ще видите за какви цени на имотите ще иде реч.
2
8
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
Правилно са се насочили хората да си запазят парите. БСП напира.
1
1
 
27
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Сутринта статията беше за бедния българин, който купува имоти само в крайните квартали :)