Цар Футбол на Балканите през 2030 г.? Все по-близо!

Ще подписваме меморандум със съседите за Инициативен комитет
8
Цар Футбол на Балканите през 2030 г.? Все по-близо!
Снимка: БТА, архив

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между правителствата на България, Сърбия, Гърция и Румъния.

С него се създава Инициативен организационен комитет за подаване на съвместни кандидатури за домакинства на Европейското първенство по футбол на УЕФА през 2028 г. и на Световното първенство по футбол на ФИФА през 2030 г.

Идеята за това бе обявена миналата есен от премиера Бойко Борисов след четиристранна среща на високо равнище във Варна.

Още по темата
Инициативният организационен комитет ще се състои от четирима представители на всяка от страните. Освен министрите, отговарящи за спорта или техните представители, като членове той ще включва по едно официално лице от всяка от страните и двама представители от националните футболни асоциации.

Членовете на Инициативния организационен комитет се номинират от участващите страни при подписването на Меморандума за разбирателство, съобщиха от правителствената пресслужба.

Инициативният организационен комитет се ангажира с предварителната подготовка, свързана с подаването на съвместните кандидатури за домакинство на Европейското първенство по футбол на УЕФА през 2028 г. и на Световното първенство по футбол на ФИФА през 2030 г.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
аутсайдер преди 1 месец
Единствения начин България да участва в голям футболен форум е ако сме домакини.
6
1
 
6
 
! Отговори
+ преди 1 месец
Сега е моментът да се изпрати протест до ФИФА и УЕФА срещу кандидатурата на България да съорганизира Световно или Европейско първенство по футбол. България е с най ниската покупателна способност в Европейския съюз и властта ниглежира този проблем. Тоест приоритет, трябва да е повишаване на покупателна способност на данъкоплатците работещи за 1 или 2 минимални работни заплати.
5
0
 
6
 
! Отговори
.... преди 1 месец
Тогава се навършват 100 г. от първото световно,провело се в Уругвай.Има кандидатура на Уругвай и Аржентина за 2030 г. Повече от ясно е че ще е там,другото са мечти.
4
1
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 месец
Може и да стане нещо но трябва златното поколение да се пенсионира първо
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо,какво му има на футбола ?
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На футбола му давам още 50 години живот и след това ще трябва да се закрива.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С перука работа няма да се получи.