Президентът на Бразилия: Нацизмът е бил ляво движение

И външният министър смята фашизма и нацизма за леви феномени
3 апр 2019 08:30, Елка Василева
50
Президентът на Бразилия: Нацизмът е бил ляво движение
Жаир Болсонаро. Снимка: Reuters

Крайнодесният бразилски президент Жаир Болсонаро заяви в Израел, че нацизмът е бил ляво движение, предаде Франс прес. Болсонаро каза това веднага след като посети Мемориала на холокоста в Ерусалим.

На връщане в хотела Болсонаро бе пресрещнат от бразилски журналист, който го попита съгласен ли е с неотдавнашните изявления на бразилския външен министър, че нацизмът е ляв. "Няма никакво съмнение. Какво е това социалистическа партия? Германската националсоциалистическа партия", отвърна президентът.

Бразилски медии напомниха вчера, че Мемориалът на холокоста Яд Вашем в Ерусалим ясно обяснява на сайта си, че нацизмът се вписва във възхода на десните радикални групи в Германия.

Но външният министър на Бразилия Ернесто Араужо, който също е в Израел, неотдавна заяви в интервю за YouTube, че фашизмът и нацизмът са "леви феномени", посочва АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
РАЗБИРА се. преди 5 години
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ.НАЦИОНАЛЕН социализъм.Твърде подобен и затова Желев ги нарече ТОТАЛИТАРНИ политики.Затова при социализма се засили ИНТЕРНАЦИОНАЛНАТА "нотка', защото и Сталин разбра, че са ЕДНАКВИ!.Маяковски пише толкова стих. за "интернационализма на СССР.Унив."Патрис Лумумба".А сега? Отново се възражда БОРБАТА за Национален социализъм.Нищо НОВО под слънцето.Махнахме социализъм, комунизъм сега Йончева и Нинова искат "възраждане".Вече и Станишев разбра, че са куха работа.Въпреки никога
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този откри колелото. Партията на Хитлер беше национал социалистическа. Основния му електорат- работниците. Риториката- против богаташите и за онеправданите работници. Знамето- червено. Първи в света, много преди СССР, въвежда 1 май, като почивен ден.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочетете "Фашизмът" на д-р Желю Желев. Може и да разберете, че крайно ляво и крайно дясно ги делят две пръста разстояние.
40
2
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ляво,ляво...ама дясно !!!
39
3
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Дори за евреите Хитлер мислеше собствена държава. Той се опитваше да ги изсели в Палестина, но Британия като метрополия на Палестина по онова време, категорично отказа. Много евреи бяха транспортирани по време на войната от ''нацистите'' през Бургас, Варна, Одеса, Констанца и други пристанища. Имаше случаи британски кораби да връщат еврейски заселници. Британците не позволяваха заселване на евреи в Палестина.
38
5
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
До АнонименСудетите преминаха от Чехия в Германия със договор и съгласието на Британия, Франция и Чехия. Остатъчна Чехия премина в Германия с договор за присъединяване, подписан от двете страни. Чехия продължи да съществува като протекторат от Райха. Шкода получи поръчки от държавата а 150 хил. чехи служиха във Вермахта. 50 хил. от тях бяха пленени от СССР.
37
5
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
До !Евреите ме разбират много добре. В Германия евреите можеха да имат магазин. В САЩ черните нямаха тези права. Във Вермахта служиха около 50 хил. евреи - предимно летци. 10 хил от тях попаднаха в руски плен. Във Вермахта имаше араби, чернокожи, индийци, СС дивиция от мюсюлмани. Представата ви за тъй наречения ''нацизъм'' ви е от филмите на Спилбърг и Мосфилм.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До юбералесЧехия през ВСВ не съществува като държава, а преди и след нея е имало Чехословакия. Това което прави Хитлер е първо през 1938 да окупира судетите населени с етнически немци, а следваща година и цялата страна. След което Словакия получава независимост и естествено марионетен нациски режим, днешна Чехия влиза в пределите на райха.
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ НАЦИСТКАТА И РАСИСТКА (ДЪРЖАВА) Е ИЗРАЕЛ. ТАМ ДОРИ АКО ДВАМА МЛАДИ РЕШАТ ДА СЕ ОЖЕНЯТ ,АКО ЕДИНИЯ ОТ ТЯХ НЕ Е ЕВРЕИН НЕ МОГАТ ДА СКЛЮЧАТ БРАК В ИЗРАЕЛ,ЗАТОВА ТАКИВА ДВОЙКИ ХОДЯТ ПО ЧУЖДИ СТРАНИ ДА СЕ ВЕНЧАЯТ,.АКО ИСКАТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКВО ОЗНАЧАВА РАСИСТКА И НАЦИСТКА ИДЕОЛОГИЯ ПРОЧЕТЕТЕ КОНСТИТУЦИЯТА НА ИЗРАЕЛ,ПРОЧЕТЕТЕ ТАЛМУДА И ВТОРОЗАКОНИЕ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ И ЗА ДА Е ПЪЛНА КАРТИНКАТА ХИТЛЕР И НАЦИСТКАТА МУ ПАРТИЯ ,КАКТО И БОЛШЕВИШКИЯ ПУЧ В РУСИЯ СА ВСЕ ЕВРЕЙСКО ДЕЛО С ЕВРЕЙСКИ ПАРИ
34
4
 
4
 
! Отговори
! преди 5 години
До юбералессамо еврейте да те разберат, бел ден нема да видиш, ще прекараш живота си на осветление с тия изказвания...
33
8
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Националсоциализмът е осемчасов работен ден, 14 дневен отпуск, пенсионно осигуряване, болнични, детски градини, майчинство, пътища, от една страна и собствена държава за всеки народ от друга страна със собствена вътрешна политика. А нацизмът е измишльотина на САЩ. Британия и СССР за оправдание за нахлуването им в Европа и петдесетгодишната и окупация след това.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До юбералесТова което си написал няма нищо общо с идеологията на нацизма и комунизма. Иначе е факт, че ако хипотетично Германия беше победила във ВСВ, България като един от най-лоялните и уважавани от Хитлер държави щеше да е в много силни позиции, териториално много по-голяма и икономически много силна.
31
8
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Чехите в немския райх (след съюзния договор от 01.03.1939г.) имаха право на собствен език, собствена данъчна политика, полиция, чешки език в съда, университета и т.н. Чешката икономика получи поръчки от държавата и 70 млн. пазар. Чехия за първи път получи излаз на море - Хитлер им даде пристанище в Хамбург. В това време чехите в САЩ нямаха тези права. Къде е всъщност е бил нацизма?
30
6
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
В националсоциалистическа Европа българинът говореше на български в съда, армията, университета и т.н. Имаха свои правителства и водеха собствена вътрешна политика. Същото го правеше и румънеца, чеха, гръка и т.н. В САЩ, Британия и СССР в това време, ирландеца, индиеца или украинеца нямаха тези права и ползваха единствено английски/руски.
29
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е че това е безспорен факт, националсоциализма на Хитлер и сталинския комунизъм, са двете лица на една монета.
28
1
 
10
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
"Фашизмът" на Жельо Желев е компилация на много други изледвания върху фашизма Нещо като джобно издание на тези изследвания
27
10
 
21
 
! Отговори
Товарищ преди 5 години
Фашизъм и социализъм са едно и също !
26
3
 
16
 
! Отговори
SS преди 5 години
Не знам нацизмът ляво или дясно движение е. Но знам, че са го 'ухажвали' и са му 'прислужвали' и десни и леви. Да не говорим за едрия капитал, който яко го е захранвал и поддържал. В това число и хамерикански монополи и туй дето му викат сега великобритания.А тоя тарикат на снимката не знае ли как 'добрите' и платежоспособни нацисти и фашисти се укриха през 1945 г. в съседните му държави, а и в самата Бразилия?...
25
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеологията на нацизма е расистка и дълбоко антихуманна, антикултурна и антицивилизационна с акцент върху насилието и реваншизма в своята практика. Отначало те палят на клади книги, а накрая запалват цели континенти. Не случайно Гъоринг беше казал "Като чуя думата култура, се хващам за пистолета", а Юлиус изрече не случайно едно предупреждение: "Хора, бдете..."
24
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между социализъм, фашизъм и националсоциализъм (нацизъм) няма никаква разлика. Това което дълги години ни набиваха в главите бе чиста комунистическа пропаганда.