Зеленский спечели първия тур в Украйна заради силен протестен вот

Хората ще се разочароват от него, смята проф. Михаил Станчев
3 апр 2019 21:50, Екип на Bloomberg
15
Зеленский спечели първия тур в Украйна заради силен протестен вот

Победата на първия тур на президентските избори в Украйна на Владимир Зеленский не е изненада. Той няма собствен поглед, той има добри съветници и те ще се опитат да го подготвят за втория тур, на който конфронтацията ще бъде по-сериозна. Това каза проф. Михаил Станчев, преподавател в Харковския университет в Украйна, бивш украински дипломат и автор на книгата "Третата световна война - битката за Украйна", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Вниманието беше разпиляно между 39 кандидата и хората гласуваха от симпатия към телевизионния образ на Зеленский. Партията на украинския кандидат за президент носи името на сериала, в който Зеленский участваше", добави експертът.

Зеленский спечели изборите, защото на хората им омръзнаха едни и същи лица през последните 27 години, които само приказват, но не реализират реални реформи, коментира Станчев. Според него цялата политическа класа в Украйна се грижат само за собственото си състояние, а не за интересите на хората.

"Зеленский като политик е слаба фигура. Ако той стане президент, ще има опити да се ограничат правомощията му. Постепенно ще се подготвя Украйна да стане парламентарна република".

Целият разговор може да проследите в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама как така за сметка на българските?В смисъл на българските е забранено да се продават ли?Милка и Линдт пак ли са за сметка на българските? А на мене ми прави впечатление, че в Берьозка няма нищо българско, а само боклучливи руски шоколади и белоруски бонбони.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Прави ми впечатление, че в последната година българските магазини за буквално заляти от продукцията на Рошен, даже за сметка на родни марки като Своге, ЛЗ и т.н., от нищото. Натикали са България в страшни геополитически каши, от които ще се опарим жестоко !
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зеленский си говори и на руски, и на украински. Не знам кой ви е излъгал, че иска да връща Украйна в Просия, Украйна е твърде голяма хапка за Просия. По-скоро ще се опита да подмами руснаците към Запада.
9
1
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Озлобените фашисти в Украйна са Десен сектор, Бандеровците, хората на Коломойски, и тези, които извикаха грузински снайпери да стрелят по хората на Майдана! Защо ли не виждам руска връзка там, а само американска и немска???
8
5
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
Зеленски издържал батальон.Човече ти не си добре с главата.Зеленски говори на руски,а не се прави на украинец.Именно затова гласуват за него.Защото той ще върне отново Украйна там където винаги е била-във вековен съюз с Русия.Украинци,руснаци и белоруси на практика са един народ.Като ние и македонците
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отскоро се заинтересувах от този Зеленский и изгледах няколко серии от филма му. Също и няколко изявления на Прошенко. Мога да кажа, че Украйна има двама достойни кандидати за Президент и като цяло това е една прекрасна държава с хубави хора. И руснаците не могат да им стъпят на пръста по нищо. Руските руснаци в момента са една обикновена пасмина озлобени фашисти.
6
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестен непротестен вот Зеленски ще е по труден от Порошенко. Руснаците ще се молят да дойде пак Порошенко. Въпреки че Порошенко е много по-богат от Зеленски, Зеленски е този който издържа със собствени средства батальон който се бори в Донбас с руските нашественици. Грешката на Зеленски е че смята че са възможни преговори с руския окупатор, но това е заради неговата политическа неопитност.
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи, не купувайте бонбоните на Порошенко марка Рошен, който купува такива неща прави по-богат човека, забранил на българите в Украйна да носят български имена и да се учат на майчин език.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С протежето на хунташа Коломойски Украйна ще продължи да затъва. <html>https://blitz.bg/goreshtite-***/skandalni-zapisi-evrei-se-chudyat-kak-da-ozaptyat-oligarkha-kolomoyski-sled-kasapnitsata-v-odesa_news268127.html
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за зеленски кой е но олигарха порошенко има 16% от гласувалите тоест 8% от хората в Украине са за него. Може ли човек да е президент с 8%? Какво е мнението на либералните трепки по въпроса
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАДЕЖДА САВЧЕНКО разобличи хунтата на порошенко, че е избила собствени протестиращи на Майдана за да дойде с измама на власт. Украинския народ едвам го класира на балотаж. Третата Тимошенко вече подкрепи Зеленски. При Порошенко Украйна се срина икономически - най-бедната страна в цяла Европа. Четири пъти по ниско БВП на глава от населението от Русия и три от България.
1
2
 
15
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Кой знае защо старателно се укрива фактът,че Зеленски е протеже на Коломойски!А Коломойски е такава фигура,че....Поинтересувайте се,ще останете впечатлени!Нищо чудно положението в Украйна да стане "От трън,та на глог"