Полски генерал заплаши Русия с ядрен удар

Такъв щяло да има, ако Москва нападне западните страни
4 апр 2019 12:00, Елка Василева
392
Полски генерал заплаши Русия с ядрен удар
Снимка: архив, Reuters

Ако Русия нападне западните страни, НАТО може да използва срещу нея ядрено оръжие. Това заяви о.з. генералът от полската армия Валдемар Скшипчак в интервю, публикувано на сайта  Wirtualna Polska.

Според генерала Полша е фронтова държава, един от първите рубежи на Алианса на пътя на руската заплаха. Според него в случай на война Полша сама не може да спре Русия. Скшипчак посочи, че няма да помогнат дори допълнителните сили на НАТО, разположени в неговата страна, а на съюзниците ще им трябват няколко седмици, за да се притекат на помощ.

Скшипчак определи силите на Алианса като отслабващи и неефективни – като пример той посочи превземането на полуостров Крим. „Решенията се взимат прекалено късно.... (…) Когато в НАТО се събудиха, Крим и Източна Украйна вече бяха в ръцете на Путин“, каза той.

Скшипчак разказа, че по времето на Студената война американците са планирали да спрат Червената армия на територията на Полша с ядрени удари – и такива планове в случай на агресия от страна на Русия съществуват и до днес.

Той определи подобен сценарий като неприемлив за полската държава, но подчерта: „Ако започне война, никой няма да пита за нашето мнение. И ние не можем да променим географското си положение“.

Опасенията, свързани с евентуална руска агресия, по думите му се разпростират не само върху днешна Русия, но и времето, когато начело на страната няма да бъде президентът Владимир Путин.

През февруари полският министър на отбраната Мариуш Блашчак заяви, че Полша планира да похарчи близо 50 милиарда долара за модернизация на армията си, пише Лента.ру.


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Що бе,преди ВСВ да не би пак да е имало американци в Полша,когато *** я превзеха половината
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахаха. Тя и Джени Суши заплаши Кобрата че ще го строши от бой. А той си помислил че иска да му го строши.
12
4
 
46
 
! Отговори
НАТО преди 3 месеца
САЩ плащат на поляците да тласнат НАТО и Европа към конфронтация с Русия. От такава конфронтация ще пострада Европа и икономически и физически. Това е стратегия на САЩ да предизвикват конфликти по Земята далече от тях. Но дали Русия няма да удари първо по Вашингтон, за да укроти кучетата като Полша? НАТО и САЩ тласкат света към ядрена война, защото в САЩ имат достатъчно ядрени убежища. САЩ искат да децимират и редуцират населението на Земята. И да научат новите хора да дишат радиация.
11
6
 
29
 
! Отговори
Шенол преди 3 месеца
А тоя не е ходил явно в катинската гора....
10
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всъщност за челите под диагонал - полския генерал се оплаква, че при ядрен удар срещу Русия ако тя вземе че нападне Европа (което никога не е правила и няма и да направи), ядрените бомби ще падат и на територията на Полша за да я спрат. Четете внимателно и се успокойте.
9
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И при социализма и при капитализма Полша ще го отнесе. Няма как! Затова пък умрат да настаняват американци на територията си, та да го отнесат още по-здраво. Няма как!
8
5
 
15
 
! Отговори
Бжежински преди 3 месеца
Заглавието не отговаря н съдържанието от статията. Думите са извадени от контекста!
7
12
 
30
 
! Отговори
Тръба преди 3 месеца
Ако ядреният чемоданчик на Путин ми е в ръцете и някакъв льольо като този ми говори така, изобщо няма да го бавя. Директно му изпращам 2 - 3 ПУСК-а в главата. След това НАТО-вските партньори остро ще ме осъдят, пък аз ще изкажа дълбоки съболезнования. Точка.
6
16
 
8
 
! Отговори
Терсенето преди 3 месеца
Рашани. Рапан е изкукалия шляхтич. Хахаха.
5
6
 
34
 
! Отговори
комитата преди 3 месеца
Такива изказвания са несериозни и говори какви хора на такива длъжности работят и колко им е капацитета.Не му стига багаж да помисли че с няколко ядрени удари не само няма да може да реагира НАТО ами Европа ще е опустушена нещо което ням как да стане .
4
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябваше да прочета текста за да разбера, че заглавието няма нищо общо с него.
3
6
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Полски генерал заплаши Русия с ядрен удар
Такъв щяло да има, ако Москва нападне западните страни"

Тоя май снощи е заспал на "Междузвезни войни" на дивана с бутилка водка.
2
10
 
24
 
! Отговори
Терсенето преди 3 месеца
Хахахаха. Говедото е пияно, надрусани, и повалено от старческа деменция. Точно пък Рапаните да плашиш със ядрени удари? Хахахаха. Тоя ми оправи настроението. Хахахаха.
1
9
 
46
 
! Отговори
Becker преди 3 месеца
Мравката и слона се виждат.
Слонът попитал мравката:
- Какво правиш?
- Нищо, а ти?
- И аз така! - отвърнал слона.
- Еми така и така няма какво да правим хайде да правим с*кс?
- Ок, ама кой ще е първи?
Слонът казал:
- АЗ!
- Ок!
Пробвал слона, но не става, дошъл ред на мравката и почнала. Да но, слона се подпрял на дървото и му пада кокосов орех върху главата и казал:
- ОХ!...
И отзад мравката извикала:
- Няма "Ох" - ша та скъсаааам!