Полски генерал заплаши Русия с ядрен удар

Такъв щяло да има, ако Москва нападне западните страни
4 апр 2019 12:00, Елка Василева
392
Полски генерал заплаши Русия с ядрен удар
Снимка: архив, Reuters

Ако Русия нападне западните страни, НАТО може да използва срещу нея ядрено оръжие. Това заяви о.з. генералът от полската армия Валдемар Скшипчак в интервю, публикувано на сайта  Wirtualna Polska.

Според генерала Полша е фронтова държава, един от първите рубежи на Алианса на пътя на руската заплаха. Според него в случай на война Полша сама не може да спре Русия. Скшипчак посочи, че няма да помогнат дори допълнителните сили на НАТО, разположени в неговата страна, а на съюзниците ще им трябват няколко седмици, за да се притекат на помощ.

Скшипчак определи силите на Алианса като отслабващи и неефективни – като пример той посочи превземането на полуостров Крим. „Решенията се взимат прекалено късно.... (…) Когато в НАТО се събудиха, Крим и Източна Украйна вече бяха в ръцете на Путин“, каза той.

Скшипчак разказа, че по времето на Студената война американците са планирали да спрат Червената армия на територията на Полша с ядрени удари – и такива планове в случай на агресия от страна на Русия съществуват и до днес.

Той определи подобен сценарий като неприемлив за полската държава, но подчерта: „Ако започне война, никой няма да пита за нашето мнение. И ние не можем да променим географското си положение“.

Опасенията, свързани с евентуална руска агресия, по думите му се разпростират не само върху днешна Русия, но и времето, когато начело на страната няма да бъде президентът Владимир Путин.

През февруари полският министър на отбраната Мариуш Блашчак заяви, че Полша планира да похарчи близо 50 милиарда долара за модернизация на армията си, пише Лента.ру.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
3
 
26
 
! Отговори
SS преди 5 години
Ядреното оръжие,е сдържащ фактор.Никой няма да го употреби срещу държава която също го притежава,защото ще има ответен удар.При ядрена война е трудно да се каже кой ще е победител,но едно е сигурно,настъпва АПОКАЛИПСИСА.
284
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все поляците наплашени от Русия,защо не се оплаква Финландия която има хиляда км .обща граница с Русия?Много по-вярното е Полша да откъсне територии от Беларус и Украйна ,отколкото да бъде окупирана от Русия!Полша е голяма държава с 40млн. население и силна армия,как ще стане това ненадейно нахлуване след като нямат обща граница с Русия ,а и всички поделения се следят от военни спътници!А ,и какво толкова ги е страх,през 1920г.побеждават Съветската армия и успяват да се отделят от Москва!
283
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и в Австралия има суровини, а климатът не е лют като в Сибир, че плюс това е почти празна теритотия, така че вариантите са много. Защо Австралия да не служи ня цялото човечество при положние , че една четвърт от човечеството са китайци?
282
17
 
4
 
! Отговори
За315 преди 5 години
Ти Що реши че Китай ще воюва със силното НАТОА не със слабата рассиката?!На Китай му трябват суровини и те са в сибирКойто е бил китайски допреди руснаците да го пткраднат Мдаас
281
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Русия е 150 милиона, Китай -милиард и половина, като сложим и Виетнам станаха 2 милиарда, а НАТО е само 800 милиона. Колко жалко"Русофилските съюзи са по-измислени и от НАТО, хахахахахаха
280
10
 
4
 
! Отговори
Поне две бази преди 5 години
На САЩ у нас с ядрено оръжие ни трябватЧи трябва да имаме и собствено ЯОРазни кавали като *** и Ердоган да внимават!
279
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е 150 милиона, Китай -милиард и половина, като сложим и Виетнам станаха 2 милиарда, а НАТО е само 800 милиона. Колко жалко
278
9
 
3
 
! Отговори
до 311 преди 5 години
Това от съвеЦкия буквар ли го научи?
277
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1/3 от коментарите тук са писани само от един човек
276
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тоя ще ми хвали какво благо било за Чехия че била окупирана от Хитлер. Първата работа на немците като влизат в Прага навремето е било да избият професорите от Пражкия университет. Османската империя и Третият райх, който се учеше от нея бяха империи на геноцида и кървави ужаси, фашизоидче турскофилско
275
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз се надявах поляците да са изкарали ядрено оръжие. Сега вече щяхме да си говорим а Полша в минало време. А на нас все още ни се налага да обсъждаме полските. Заради тях нямаме потоци и аеци. За да могат те да си запазят транзита на руска газ за Европа.
274
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви уропитеци - тия тука дето бълват срещу Русия са турски ибрици платени в турски лири, за да приписват турските зверства на нашите освободители, а тая калевра дето ни приветства я от Гремания, я от Анадола вчера хвалеше нацизма. Тези дни в белоруския град Брест като копаеха основите за една сграда откриха хиляда скелета на евреи избити през втората световна война от немците. А тоя ще ми хвали какво благо било за Чехия че била окупирана от Хитлер. Първата работа немците като влизат в Прага навремето е било да избият професорите от Пражкия университет. Османската империя и Третият райх, кой
273
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тц, надявах се поляците да са изкарали ядрено оръжие.
272
3
 
13
 
! Отговори
Викинга преди 5 години
Вчера отвориха завод на Мерседес в Подмосковие, пълен цикъл, 5000 машини за година, Даймлер Бенц отдавна работи с Камаз, немеца си върти бизнеса, бълъците си чешат езиците със запахи!!!
271
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поляците имат неосъществена имперска мечта. Идеята им е да завладеят Беларусия и после с парите, изкарани от там да завладеят Русия. Аз все си мисля, че само Беларусия ще ги смаже за по - малко от седмица. А ако се включи и Русия, цялата галимация ще отнеме час някъде. ГЕНЕРАЛИТЕТА ИМ ГО ОСЪЗНАВА И СЕ УЖАСЯВА ОТ ПОСЛЕДИЦИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА ПРЕДИЗВИКАТ ПОЛСКИТЕ ПОЛИТИЦИ. И от време на време се втурват в някоя медия и започват да крещат в ужас и да заплашват с НАТО. А НАТО няма да им помогне.
270
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да достигне до Днепър на Русия и трябват 2 минути и 5 милиона долара, без никакви жертви. Толкова ще им струва на руснаците военната операция по унищожаването на Украйна. Стига си плещил неумнотии. Казах ти, бъди по - реалистичен. Омръзна ми от необразовани укропитеци...
269
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдддаааа...........тия не.щастни полячета два пъти им ИЗЧЕЗВА държавата, просто защото *** да се завръзват в конфликти и да помагат на бандити и терористи.......и с наполеон и с хитлер се се надяваха, че ще захванат част от баницата.......а се оказваха без държава!! Явно им се ще ТРЕТИ ПЪТ ДА ИЗЧЕЗНАТ!!!
268
3
 
22
 
! Отговори
Викинга преди 5 години
Заплаха или заплата!?, от Заплаха имат нужда военните за да си приберат голяма заплата!!!, тия циркове са за слабоумните!!!, а и не разбрахте ли че Крим е бил руски и сега е руски , и винаги ще е руски!!!!
267
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убиха 5 командира в Донецк украинчетата с ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ. Можеш ли да си представиш колко като Моторола и Гиви има още там? Вероятно поне още 500 като тях с РЕАЛЕН БОЕН ОПИТ И КОМАНДИРСКИ УМЕНИЯ подготвят донецките и лугански миньори да мачкат украинските фашисти ;))) Всички знаем, че нито Моторола, нито Гиви бяха най - потготвените ;))) Котлите не бяха организирани от тях ;)))
266
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя логистика на НАТО е зад Украйна? 500 танка и 200 самолета? САЩ са на 10 000 километра, докато докарат каквато и да е подкрепа от Украйна няма да е останало нищо. Малко реализъм не вреди на никого. Поне малко. Не виждам защото няма. Украйна има 5 работещи завода, които са на 10 калибъра живот. и икономиката и умира геройски, паднала в битката между украинските политици за власт ;))) А че украинската армия е зчистена от руски мекерета се видя - в Донецк минчори без подготовка ги смляха ;))