Полски генерал заплаши Русия с ядрен удар

Такъв щяло да има, ако Москва нападне западните страни
4 апр 2019 12:00, Елка Василева
392
Полски генерал заплаши Русия с ядрен удар
Снимка: архив, Reuters

Ако Русия нападне западните страни, НАТО може да използва срещу нея ядрено оръжие. Това заяви о.з. генералът от полската армия Валдемар Скшипчак в интервю, публикувано на сайта  Wirtualna Polska.

Според генерала Полша е фронтова държава, един от първите рубежи на Алианса на пътя на руската заплаха. Според него в случай на война Полша сама не може да спре Русия. Скшипчак посочи, че няма да помогнат дори допълнителните сили на НАТО, разположени в неговата страна, а на съюзниците ще им трябват няколко седмици, за да се притекат на помощ.

Скшипчак определи силите на Алианса като отслабващи и неефективни – като пример той посочи превземането на полуостров Крим. „Решенията се взимат прекалено късно.... (…) Когато в НАТО се събудиха, Крим и Източна Украйна вече бяха в ръцете на Путин“, каза той.

Скшипчак разказа, че по времето на Студената война американците са планирали да спрат Червената армия на територията на Полша с ядрени удари – и такива планове в случай на агресия от страна на Русия съществуват и до днес.

Той определи подобен сценарий като неприемлив за полската държава, но подчерта: „Ако започне война, никой няма да пита за нашето мнение. И ние не можем да променим географското си положение“.

Опасенията, свързани с евентуална руска агресия, по думите му се разпростират не само върху днешна Русия, но и времето, когато начело на страната няма да бъде президентът Владимир Путин.

През февруари полският министър на отбраната Мариуш Блашчак заяви, че Полша планира да похарчи близо 50 милиарда долара за модернизация на армията си, пише Лента.ру.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просия е 140 млн, НАТО е 800 000.
264
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам как сега украйна ноже да е по - силна от всякога-Не виждаш, защото не искаш да видиш.Логистиката на НАТО е зад Украйна, със САЩ имат двустранен договор за взаимопомощ, войски на НАТО редовно ходят там на учения и кадровия състав на украинската армия е зачистен от руски мекерета. И с някаква вълшебна пръчица изтребиха по-едрите командири от Лугандон.
263
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за 24 часа? Те пеш ли ще я унищожават тая Полша руснаците? На Полша времето и на живот е не повече от 20 минути след началото на конфликта. Първите 5 минути ще падне противоракетната и отбрана и след това е готов за употреба и злоупотреба ;))) За същото време поляците няма да имат време дори сирените за включат ;))0
262
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за 24 часа полша може да не съществува като държава , не дразнете мечката
261
4
 
6
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
Не знам как ще се разбера и как ще пийвам и ще хапвам с въоръжен руснак, дошъл в БГ да ми дава наклон. Научил съм една фраза - Руки вверх, положи оружие! и ако не изпълнява, директно го пробивам няколко пъти през средата.
260
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сега Украйна е по - силна" Силата на една армия е най - вече в ресурса на държавата и наличието на мотивирани войници, оръжеини запаси и финансов капитал. Не виждам как сега украйна ноже да е по - силна от всякога, когато си разпродаде оръжеините запаси на безценица и си взриви оръжейните складове, а БВП и е по - нисък и от на Бългаиря, която има 1/5 от населението и и ресурсите и... Що приказваш неумнотии?
259
5
 
9
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До Анонимен 291имперски комплекси имат Англия и Америка...русия си е империя така или иначе ...над 40 народности са в Руската Федерация в момента ..... и всички се наричат руснаци !
258
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родните им производства в Толиати за 2018 имат рекордни продажби, къде видя да го закъсват? ;)))Рено - Нисан - Митсубиши в комбинация с Лада започнаха строителството на нов завод в Русия на стойност към Милярд и 100 милиона декембви миналата година. Вижда се как се изтеглят ;))) Имам чувството, че нарочно правиш твърдения, които да ме накарат да потвърдя как запада се избива да строи заводи в русия ;)))
257
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още преди Украйна да се мобилизира и да направи 250 000 армия, специалистите изчислиха, че за достигане на Днепър на Просия и трябва седмица и към 50 000 жертви. За цяла Украйна - 3 седмици и 150 000 жертви. Сега Украйна е два пъти по-силна.
256
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Русия в ЕС ? 285Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС--не може .. те са си в "руССкият мир", който си прожектират от 15-ина години... нали ги каниха "на масата" - нещата, защото нещат да спазват "чужди правила" искат те да диктуват правилата! ето затова - ВСИЧКИ ги мразят ... заради имперските комплекси и грандоманщина!
255
3
 
4
 
! Отговори
иван преди 5 години
аз БГ мъж /МЪЖ/ ,който да вдигне оръжие срещу Руснак с който ще седнете ще се разберете ще пийнете ще хапнете -непознавам такъв /МЪЖ/-само и само на Джони Инглиш и на САЩ да са добре -па камоли военния министър или Тиквата-заради тях някой да ходи да умира -пак непознавам
254
1
 
9
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До Русия в ЕС ?кое му е недемократичното в Русия ...това че има правила и трябва да се спазват ...това че има държава.... съд ..изпълнителна власт .....армия ....това ли е недемократично ....мерси ти на демокрацията ...българска ...чужда армия гази България .....за чужди фирми работи народа български..съда е корумпиран .....изпълнителна власт няма .....парламента е купе от САЩ и Европа... 2% от бюджета се инвестират в Американска военна индустрия това ли е демократично !???
253
6
 
5
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 5 години
Русия заслужава по-добра съдба. Тъжно е да си най-голямата по площ и ресурси държава на земята и същевременно една от най-бедните. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление на страната.
252
1
 
1
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До Анонимен 281много точно обяснено и казано !
251
4
 
6
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До Анонимен 277калининград е буквално една "точка" .... бъркаш ... Калининград е буквално една "Руска Точка"... никои няма да посмее да я пипне ..Само някой да посмее да пипне Калининград и ще разбере какво е гневът на Руската мечка... това е Руска територия ....и никой не смее да пипа там ....същото е с Крим ...и е факт че досега никой не смее да влезне в Крим ....
250
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калининград не е точка. Калининград е претекст да смажат Европа. Не оценяваш правилно стойността му. Ако не го ударят, той ще направи огромни щети. Ако го ударят, ТУ 160 и ТУ 22 (а скоро и ракетите с малък и среден обсег)ще смажат ракетната и противовъздушната отбрана на Европа, а веднага след това Европа ще престане да съществува. Около 15 минути общо ;))) Крим има същата функция, но за друг регион ;)))
249
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 276Опел се разкара от русия, Форд ще се махне до юни , Рено-Нисан съкращават продукцията. Даже родните им производства в толиати го закъсват.Това ,че мерцедес ще сглобява няколко автомобила годишно за руските велможи говори още по-зле за състоянието в русия - има едни богати дъртoфелници дето карат мерцедеси , масата хора не могат да си позволят нова кола.
248
0
 
1
 
! Отговори
учуден преди 5 години
до 272 Какъв език ! Каква уста ! Извинете с тази уста ли се храните ?
247
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ключовата фраза в поста ти е "ако е твоя територия". Крим никога не е бил друг, освен руски. Та за това и украинците не се напънаха много. За тяхно огромно съжаление загубиха регионите, които ги издържаха и които смучеха безжалостно за сметка на населението им. Сега БВП им падна 8 ПЪТИ защото няма кого да смучат. И врякат, но вече е вътре - сами си отвориха бузките да им го пъхнат. Да си го носят със здраве ;))) До края на 2019 транзита спира. Честито и на България ;)))
246
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До майорскиНа русия не им трябва Крим за да покриват европа ....те си имат Калининград--това не е вярно - калининград е буквално една "точка" която може да бъде смачкана за часове.абе как е допуснат този калининград изобщо да бъде анклав? бля-довете много обичат "анклавите" в чужди територии ... а някой казва, че "нямали" бази на чужди територии