Полски генерал заплаши Русия с ядрен удар

Такъв щяло да има, ако Москва нападне западните страни
4 апр 2019 12:00, Елка Василева
392
Полски генерал заплаши Русия с ядрен удар
Снимка: архив, Reuters

Ако Русия нападне западните страни, НАТО може да използва срещу нея ядрено оръжие. Това заяви о.з. генералът от полската армия Валдемар Скшипчак в интервю, публикувано на сайта  Wirtualna Polska.

Според генерала Полша е фронтова държава, един от първите рубежи на Алианса на пътя на руската заплаха. Според него в случай на война Полша сама не може да спре Русия. Скшипчак посочи, че няма да помогнат дори допълнителните сили на НАТО, разположени в неговата страна, а на съюзниците ще им трябват няколко седмици, за да се притекат на помощ.

Скшипчак определи силите на Алианса като отслабващи и неефективни – като пример той посочи превземането на полуостров Крим. „Решенията се взимат прекалено късно.... (…) Когато в НАТО се събудиха, Крим и Източна Украйна вече бяха в ръцете на Путин“, каза той.

Скшипчак разказа, че по времето на Студената война американците са планирали да спрат Червената армия на територията на Полша с ядрени удари – и такива планове в случай на агресия от страна на Русия съществуват и до днес.

Той определи подобен сценарий като неприемлив за полската държава, но подчерта: „Ако започне война, никой няма да пита за нашето мнение. И ние не можем да променим географското си положение“.

Опасенията, свързани с евентуална руска агресия, по думите му се разпростират не само върху днешна Русия, но и времето, когато начело на страната няма да бъде президентът Владимир Путин.

През февруари полският министър на отбраната Мариуш Блашчак заяви, че Полша планира да похарчи близо 50 милиарда долара за модернизация на армията си, пише Лента.ру.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казваш, запада се изтеглял от Русия... А за новия завод на Мерцедес нещо не си ли чувал? Мисля, тези дни го откриха ;)))Колко си малък, пък колко си неук ;)))Сам се набутваш с неверни твърдения ;)))Запада точно за това вряка, защото Русия не им дава да влязат в секторите, в които им се иска ;))) Истак да са там не с двата, а с всичките си крака на мазна стоножка, но не може ;)))
244
2
 
7
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До Анонимен 273не е моя тая Русия ..... и на смърт не е обречена ..... от 500 години се опитват да я унищожат ...то Монголци....то Шведи... то Французи ...то Немци ...сега Американците се пробваха ...и не стана ..... по добре да я приемем Русия като фактор и да престанем ...аСветът би бил по мирен ....
243
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 269Порошенко нищо не можеше да направи за Крим.--как така "нищо не може да направи"? ако е твоя теритоиря - ще я браниш!лукашенко хубаво е казал на въпрос за статута на крим: :-кажете колко украинци загинаха за крим и колко кримчани загинаха, защитавайки крим?"ти ако не даваш отпор, че той лу.дия утре ще влезе и в мариопул и одеса
242
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До майорскиефрейторски, твоята Русия е обречена на смъpт.
241
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са гола вода. Това ясно се видя в Украйна. На практика Путин нападна една държава която беше без армия с генералитет от руски шпиони, но въпреки всичко Украйна успя дя събере 200 хиляди доброволци и да спре руските пълчища. Неи виждам как ще стигнат за 24 часа до Варшава или за 48 часа до Париж. Тези фантасмагории ги има само в развинтените русофилски мозъци.
240
4
 
6
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До Анонимен 267На русия не им трябва Крим за да покриват европа ....те си имат Калининград ....от там покриват и севрена Африка даже...а д ане говорим че с балисическите си ракети не им трябва въобще каквото и да е ...могат да ги истрелят от централен сибир .... и да покрият и Америка...просто Запада направи преврат 2014 в Украйна... без съгласието на Русия .... и Русия реши да покаже че така не се прави .....взе Добас и Крим... от цялата работа си пати украинския народ ...
239
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Waffen SSЗапада отдавна осъзна ,че с пияни надувковци като московитите бизнес не може да се прави и се изтеглят от там. Най-изгодно им е средновековни самодръжци като Дерипаска , Мордашов , Потатин и т.н. да им продават за жълти стотинки руските 'богатства' ,докато властниците дерибействат над местното население.Проблема е когато русия се самозабрави и реши ,че съседни държави попадат в 'стратегическата сфера на влияние' на русия и вземат ,че ги нападнат. Справка - Грузия,Украйна,Молдова
238
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Порошенко нищо не можеше да направи за Крим. Никой нищо не можеше да направи за да спре връщането на Крим в Русия. Всички знаят защо.
237
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поляците 20 години правиха проблеми на немския бизнес за доставките на руския газ. Сега втори поток ги заобикаля, а те губят транзита, идващ от Украйна. И ще купуват същия този руски газ, но на немски цени. А немските газотранспортни фирми понесоха загуби заради тях и сега ще ги компенсират пак от тях ;)) Обаче не могат д викат срещу Германия, че ще ги унищожи икономически. И за това крякат като изнасилени срещу Русия ;))) Късно е, вече е поне половин метър навътре ;)))
236
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
понякога си мисля, дали порошенко дали не е nyтинско ***, защото някакси просто подариха крим, без бой ... а от там се покриваше цялата европейска част на раССияа сега те от крим, покриват половин европаа като дойде новото евното путиско протеже - зеленския, направо ще им признае и крим и донбас. слушах го днес в тубата - искал мирно "разрешение на въпроса" и провеждане на рефендум за влизане в ес и нато , а не централно решение!ес ги интересува ги кеша на фирмите им в раССия и нищо друго
235
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГАз п и . а я т поляците, че губят европейския транзит през Украйна. Отделно сами се превърнаха в най - големия европейски враг на Русия и сега ще купуват руските ресурси на завишени цени ;))Скочиха да викат бате САЩ на помощ за да могат да привлекат американски инвестиции, но Тръмп прибира инвестициите у дома, така че само станаха мишена на новите руски ракети с малък и среден обсег(които русия ще има благодарение на умните предвидливи действия на Тръмп) ;))) И осъзнаха какво са направили...;)
234
2
 
8
 
! Отговори
Дедо поп преди 5 години
Тоз генерал да си пие редовно хапчетата, да станат лудия ефрейтор и пияния грузинец да му разкажат играта
233
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полските генерали осъзнаха, че политиците им сложиха центъра на една голяаама мишена в центъра на Варшава. И се уплашиха и взеха да заплашват Русия ;)))Една мома навремето ми беше навита, но приятеля и ми беше авер. Като разбра, че няма да я огрее, взе да ме заплашва с брадчед си(корав батка). Само и напомних, че и братовчед и не е безсмъртен. Та и поляците така ;))
232
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОЛЯЦИТЕ ЩЕ ОБЪРКАТ СМЕТКИТЕ НА ПУТИН
231
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полша напоследък се опитваше доста настойчиво да привлече американска финансова и политическа подкрепа. И направи доста военни глупости. Полския генералитет сега тепърва започва да осъзнава какво са направили полските политици и в момент на ужас от осъзнатото прави изказвания като тези. Няма да е първия, няма да е последния полски генерал, плещещ глупости... Като не могат поляците да си държат краката и задниците стиснати, сега ще треперят да не им доразширят отворите с помощта на бомбички.
230
6
 
9
 
! Отговори
тя преди 5 години
Тоя е луд !Най малка заплаха за мира е Ру сия !
229
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ха, ха, ха, три седмици до Полша? За три седмици руснаците пак ще викат в Париж по кафетата "быстро, быстро".....
228
2
 
10
 
! Отговори
Portugal преди 5 години
Полските фундаменталисти не осъзнават ли, че при ядрена война, Полша ще бъде сред първите засегнати? В каменната епоха ли ще се връщаме? Независимо от политическите си различия имаме само една планета и трябва да се борим да живем в мир и разбирателство. Вместо американците само да използват поляците за пушечно месо и за жив щит, няма ли да бъде по-добре за тях да преглътнат историческите си комплекси и да продължат напред? От конфронтацията между Европа и Русия печелят само САЩ.
227
7
 
29
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Има една сентенция,"Руснаците бавно запрягат,но бързо пристигат"На Русия не им трябва Европа,те площ и ресурси имат в изобилие.Не случайно старата вещица Татчър,преди години заявила,че "Сибир е твърде богат,за да бъде само на Русия"Не случайно по времето на видният алкохолик Елцин,запада си беше си разпарчатосал Русия,на принципа на всекиго по нещо,каквото си желае.Но дойде един мъж и сложи ред във вахналията на чужди фирми.Е,как да не плачат.Ще плачат даже ще скърцат със зъби от безсилна злоба
226
6
 
25
 
! Отговори
много смешно преди 5 години
Русия е сама и само една страна я подкрепя. Коя е тази страна? Ами Китай.Китай има мобилизационен ресурс от 100 милиона души, модерни ядрени, крилати и хиперзвукови ракети, изстребители пето поколение.На янките ще им дойде дохак - отпред Путин, отзад дракон