Полски генерал заплаши Русия с ядрен удар

Такъв щяло да има, ако Москва нападне западните страни
4 апр 2019 12:00, Елка Василева
392
Полски генерал заплаши Русия с ядрен удар
Снимка: архив, Reuters

Ако Русия нападне западните страни, НАТО може да използва срещу нея ядрено оръжие. Това заяви о.з. генералът от полската армия Валдемар Скшипчак в интервю, публикувано на сайта  Wirtualna Polska.

Според генерала Полша е фронтова държава, един от първите рубежи на Алианса на пътя на руската заплаха. Според него в случай на война Полша сама не може да спре Русия. Скшипчак посочи, че няма да помогнат дори допълнителните сили на НАТО, разположени в неговата страна, а на съюзниците ще им трябват няколко седмици, за да се притекат на помощ.

Скшипчак определи силите на Алианса като отслабващи и неефективни – като пример той посочи превземането на полуостров Крим. „Решенията се взимат прекалено късно.... (…) Когато в НАТО се събудиха, Крим и Източна Украйна вече бяха в ръцете на Путин“, каза той.

Скшипчак разказа, че по времето на Студената война американците са планирали да спрат Червената армия на територията на Полша с ядрени удари – и такива планове в случай на агресия от страна на Русия съществуват и до днес.

Той определи подобен сценарий като неприемлив за полската държава, но подчерта: „Ако започне война, никой няма да пита за нашето мнение. И ние не можем да променим географското си положение“.

Опасенията, свързани с евентуална руска агресия, по думите му се разпростират не само върху днешна Русия, но и времето, когато начело на страната няма да бъде президентът Владимир Путин.

През февруари полският министър на отбраната Мариуш Блашчак заяви, че Полша планира да похарчи близо 50 милиарда долара за модернизация на армията си, пише Лента.ру.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПИСНА МИ ОТ РАШКИ МИЛИТАРИЗЪМ100 МЕГАТОНА ЩЕ СВЪРШАТ РАБОТА...
224
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не разбрах какво толкова ново,умно или революционно е казал този полски генерал.То това си е стандартно,по дефиниция.Който и да нападне пръв,рискува отговорът да бъде ядрен удар.Това е така и то отдавна.Разяснете ми кое е тук сензационното и защо се пускат такива статии,при това с големи заглавия!
223
3
 
4
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 години
До Анонимен 235 Стиховете на Радой Ралин в " Писмо до Ванка " казват всичко.
222
4
 
14
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Ядрен удар над Москва и 80 руски града ако путин не предаде обратно Крим до 20 часа броено от тоя момент"Добре ВЕЛИКИ ЯДРЕН ПЪЛКОВОДЕЦОВсички мобилни ракети на РФ ще се преместятВсички стратегически бомбери ще им сложат ракети и ще са във въздуха преполовили пътя до АмерикаПутин те отсвирваТи умнико изстрелваш мин 81 бойни главиПутин не знае дали тези мин 81 бойни глави са истински или Фейкза това отговаря по пълна Програма 800 бойни глави мин по всички цели от Америка до
221
2
 
13
 
! Отговори
много смешно преди 5 години
Няма по-смешно нещо от българските русофобчета командвани с копчета. Като им натиснат копчето, те веднага скачат като гумени палячовци и почват да бълват невъобразими простотии, доказвайки, че главите им са закачалки, на които си окачват каскетите
220
5
 
13
 
! Отговори
До 252 преди 5 години
Точно тази карта, на умници като тебе, трябва да им подскаже, че след всякакви ядрени удари, в Русия ще останат места, където ще може да се живее нормално.Освен това, по тази огромна територия все ще се намери място, от където да отговорят на този там - твоя "цял свят"А тук при нас и в Европа, където е Полша, камък върху камък няма да остане.Между другото, "целият свят" беше против Русия и втората световна война, но дано си спомняш как завърши тя. Тоя "цял свят" са САЩ и техните пудели...
219
17
 
10
 
! Отговори
Погледни картата преди 5 години
Русия е сама против всички в света!Путин и на Фюрер да се направи--НЯМА Шанс!!!Такава е съдбата на всички диктатори!
218
7
 
13
 
! Отговори
Генералът преди 5 години
Малко бърка този генерал, щото чух, че руснаците щели да ударят Полша, но от запад - на връщане, като се прибират през Америка и Европа.
217
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сценария, който така е харесал на поляка, предвижда 52 броя (!!!) ядрени заряди да поръсят Полша, като предан лакей и доверен съюзник на краварите.Документите са разсекретени, могат да се видят.Затова сега с такова настървение лижат на американците задниците, защото знаят, че са за малко на тоя свят.За нас също са предвидили 48 ядрени бомби краварчетата. Като за приятели. Не са жалили материала. (преди две години тези неща се обсъждаха, след разсекретяването им)
216
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ядрен удар над Москва и 80 руски града ако путин не предаде обратно Крим до 20 часа броено от тоя момент Ето Това е заплаха
215
2
 
7
 
! Отговори
До 238 преди 5 години
И ди*t, спри да дишаш това лепило, извади си леко пръстите от контакта, където си бръкнал и бързо вземи едно такси до психо диспансера, че влизаш в поредна криза!
214
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полският генерал се жали, че ако стане голяма патаклама - жална им майка - няма да ги питат нито американци, нито руснаци, а Полша ще бъде мятото на полесражението с всички трагични последствия. Нищо не зпалашва, ами направо е напълнил гащите
213
1
 
4
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
тоя генерал да не се е разбутал
212
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този полския генерал е припил водка или не е със всичкия си!!!След евентуалния ядрен удар по Русия, Полша ще бъде замърсена с остатъците от ядрения взрив поне още сто години.И това е само в случай, че Русия няма да може да отговори.А ако отговори, от Полша ще остане голяма опушена дупка, пълна с вода, нещо като тексаския залив.Същото важи и за войнствените драскачи по-долу, които също явно не са на себе си. Пъзливи били или не, но след първата руска ракета, тук ще е голо място. Точка!
211
13
 
7
 
! Отговори
пъзливи московити преди 5 години
пъзливите московици няма да смеят да нападната запада тъй като там си държат парите.ще си седят в калната дупка наречена русия и само ще тормозят слабите държави извън НАТО.само пенсиониран дъртофелялник на който са промивали мозъка като малък може да е друсофил в България.
210
3
 
6
 
! Отговори
джо преди 5 години
До 235 Момче спри дрогата ,че работите отиват на зле. Какви "Кланета " и "Изнасилвания". Просто си предозиран.
209
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСУФИЛ=ПРЕДАТЕЛ
208
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боби моето момче не пиши глупости връщай си в Карлуковци доктора ще ви дава шарени хапченца
207
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руското робство, е по-страшно от турското, защото те оставя без имот и поминък.ПРАВИ ТЕ--СОЦ-РОБ НА ТРУДА, БЕЗ ПРАВА И Собственост!!!
206
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полски генерал заплаши Русия с ядрен ударKOГАТО СИ ГО ПОВТАРЯМ ПОЛУЧАВАМ ПРИСТЪП НА ДОБРО НАСТРОЕНИЕ