Полски генерал заплаши Русия с ядрен удар

Такъв щяло да има, ако Москва нападне западните страни
4 апр 2019 12:00, Елка Василева
392
Полски генерал заплаши Русия с ядрен удар
Снимка: архив, Reuters

Ако Русия нападне западните страни, НАТО може да използва срещу нея ядрено оръжие. Това заяви о.з. генералът от полската армия Валдемар Скшипчак в интервю, публикувано на сайта  Wirtualna Polska.

Според генерала Полша е фронтова държава, един от първите рубежи на Алианса на пътя на руската заплаха. Според него в случай на война Полша сама не може да спре Русия. Скшипчак посочи, че няма да помогнат дори допълнителните сили на НАТО, разположени в неговата страна, а на съюзниците ще им трябват няколко седмици, за да се притекат на помощ.

Скшипчак определи силите на Алианса като отслабващи и неефективни – като пример той посочи превземането на полуостров Крим. „Решенията се взимат прекалено късно.... (…) Когато в НАТО се събудиха, Крим и Източна Украйна вече бяха в ръцете на Путин“, каза той.

Скшипчак разказа, че по времето на Студената война американците са планирали да спрат Червената армия на територията на Полша с ядрени удари – и такива планове в случай на агресия от страна на Русия съществуват и до днес.

Той определи подобен сценарий като неприемлив за полската държава, но подчерта: „Ако започне война, никой няма да пита за нашето мнение. И ние не можем да променим географското си положение“.

Опасенията, свързани с евентуална руска агресия, по думите му се разпростират не само върху днешна Русия, но и времето, когато начело на страната няма да бъде президентът Владимир Путин.

През февруари полският министър на отбраната Мариуш Блашчак заяви, че Полша планира да похарчи близо 50 милиарда долара за модернизация на армията си, пише Лента.ру.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"30 години с Европа и България го докара до пълен крах. Въобще крадливите и мързеливи европейци за нищо не ги бива..."НЕЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ(НАШЕ) МНОГО ГИ БИВАзначи свободен пазар ако е за техни компании на наша територия/пазари - обратното се намират сумата ти и пречки.Ето какво направиха с Украйна за 5 годиниУкр не е произвела един нов самолетУкр не е произвела една нова космическа ракетаПоловината танкови/бронирани машини заводи са или фалирали или на металоломФлот нямаи т.н.
204
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияПрав си ,че насилственният комунизъм умря ! А заедно с него умря и насилственото задължение да обичаме братушката " освободител " ! Какви освободите ли бе ?! Изклаха сума ти българи , изнасилиха сумати българки , ограбиха ни земите и ги дадоха на съседите ни ! Това ли са братушките ни ?! Тях не ги мразя защото са чужди ! Мразя нашите рубладжии защото уважават точно тези които ни клаха ! До го хванеш такъв *** и да му извиеш врата като на пиле !
203
0
 
6
 
! Отговори
джо преди 5 години
До 227 случайно да не си от тези преди 45г. Или си от другите на МОНИ паси , които целуват места неогряти от слънцето. Коментирай глупостите на О.З. поляка който издиша от всякъде. Докога ще цитираме все такива смотани статии , кой ще превзема Полша и защо? Та те нямат нищо, това което им е останало до десет години Американците ще им го вземат.
202
4
 
5
 
! Отговори
Веднаж се мре. преди 5 години
И на мен не ми се живее, пак под руско-комунистическо робство!Просто няма за какво а какво!Генерала е адски прав!!!!!!!
201
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в България по конституция сме еднонационална държава. Който не се чувства част от тази държава, чийто национален празник е деня на освобождението на всички граждани на България от турско робство, нека да си подаде документите за отказ от българско гражданство и да придобие турско такова. ИДЕТЕ СИ С МИР, ЗАЩОТО АКО ПОСЕГНЕТЕ НА НАШИЯ КОНСТИТУЦИОНЕН РЕД, ТРЯБВА ДА ВИ СЪДЯТ, А АКО ВДИГНЕТЕ ОРЪЖИЕ ДА НИ РОБИТЕ ПАК, ЩЕ ТРЕБЕ ДА ВИ ТЕПАМЕ ПРИ САМОЗАЩИТА, НАЙ-ВЕРОЯТНО С ПОМОЩТА НА РУСИЯ И ХРИСТИЯНСКАЕВ
200
9
 
3
 
! Отговори
Русия в изолация преди 5 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже, а и джудже и е президент...
199
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Яков Кедми"Калинин град Пада до два дни В случей че се почне...Не е чак такъв проблем да се изколят 250000 руски войници в конвеционален зблъсък А това е и реалната ЦЯЛА мощ на руската армия..."Ех Експерте1. РФ както Евреите, САЩ и всяка по-голяма армия която има СПОСБНОСТИ върви след огневи ВАЛ(измислен от Българите между другото)2. Ако в една НАТО армия има 100 РСЗО при РФ обикновено са 100 тежки и 200 леки/средни3. Някой от НАТО нападне ли Калининград ще получи в отговор ядрен удар
198
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От река Нарва демек границата на НАТО до кремъл (Кабинета на джуджети )са 7 часа път с кола а до Олгинско гнездо няма и 3... точно пък пияните руски хибридни въшлювци няма къде да се скрият като се почне
197
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30 години с Европа и България го докара до пълен крах. Въобще крадливите и мързеливи европейци за нищо не ги бива...
196
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да почваме най накрая ... няма да се занимаваме вечно с глупостите на ползван презерватив като путин
195
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите преди 1945г. са били трудолюбиви, доблестни и предприемчиви мъже, а жените са били примерни майки с висок морал. След 70г. московлък жените се продават за пари, а мъжете са турчеещи/русофилчещи се бездушници и страхливци и пияници. Наследиха московско-варяшкия модел на природно зъл сkот
194
3
 
0
 
! Отговори
до 218 преди 5 години
интелектуалците са били същите ББ и ЦЦ, крадящи от народа, които с радост ще ги закарам на площада.. и без заповед от Масква!
193
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смятам да си направя малка чаша от главата на Путин
192
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПочвайте и не забравяйте, че като отидете в Ада при Аллах не ви е виновен Путин а вие че сте го нападнали. За справка се поинтересувайте колко турски пилоти случайно загинаха след сваления руски самолет. Ердоган е плакал като Соломон Паси при приемането ни в НАТО.
191
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТУРЦИТЕ НЯМАТЕ ИСТОРИЧЕСКИ ПЕРСПЕКТИВИ - ЗАТОВА СТЕ ТОЛКОВА ЗЛОБНИ. КАТО В ТУРЦИЯ СТАНЕ КАТО В СИРИЯ, ТОГАВА ЩЕ ЦЕЛУВАТЕ БЪЛГАРСКИЯ ФЛАГ КАТО ВИ ПРИЕМЕМ ЗА БЕЖАНЦИ. И ще се извинявате за днешната си злоба.
190
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да почваме най накрая ... да го видим Жужанката и кoчината му колко реално струват
189
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОПРАВКА: Русите на са били тук една година, а 70 години за което време успяха да пречупят българския дух. Нещо което османци не са могли за 5 века. Смятай ..
188
4
 
4
 
! Отговори
ПРИМИТИВЕН АНАТОЛЕЦ преди 5 години
До привет от ГерманияНяма как да са ни еббали повече от вашата папляч, първо, защото руснака обича да си пийва и компаниите, второ, защото руските жени са по-красиви от вашите анадолски ромки, трето защото русите тук са били временно една година, а вие сте смърдяли в земята ни пет века. И кога си критикувал Ердогон - на сън ли? Спри се засрами се - така ли би говорил на улицата с българи. И ние през Балканската война сме изебалллии всички туркини в Одрин. И им е харесало. Виж с кво се гордееш
187
10
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Рубладжиите не ни интересват! Източна Европа е направила своят избор , България също !Българските рубладжии ако обичаха нацията си нямаше да избият над 30 000 български интелектуалци по заповед на Москва ,нямаше в продължение на 45 г. да тероризират собствения си народ и да го подчиняват да прави това ,което иска Москва ! Мнозинството българи са проевропейски настроени затова Сидеров и такива рубладжии като него никога няма да вземат властта ! Насилственният комунизъм умря , сега е демокрация
186
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия свали Кадафи и плащаше на сирийското крило на ал-Кайда, абе агресори отсекаде...