Да управляваш болница - между печалбата и грижата за пациента

Обратната връзка и доволните пациенти са най-високата печалба
5 апр 2019 21:52, Екип на Bloomberg
4
Да управляваш болница - между печалбата и грижата за пациента
Снимка: Pixabay

Единомислието в здравеопазването е необходимост. Воля у законодателите, заинтересованост на пациентите също се изискват. Най-голямото предизвикателството все още остава финансирането на здравните услуги. Това коментира д-р Анелия Рачева, административен директор на МБАЛ "Надежда", София, ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

В моето семейство има лекари или инженери, сподели д-р Рачева. "Определено се насочих към медицината с афинитет към акушерство и гинекология. Това е специалността, която съчетава както патологията и страданието, така и радостта и удовлетворението, които изпитвам покрай пациентите. Професионалният ми път започва в областта на мениджмънт и маркетинг на фармацевтични продукти. От средата на 90-те години винаги съм работила за продуктите ин витро, с ин витро специалистите и центровете. Така се запознах с д-р Стаменов и през 2012 г. и той ме покани да довършим неговата цел да създадем една различна болница - „Надежда“, болница за женско здраве", допълни тя.

"Най-важно е да има ясна цел. Искахме болница на европейско ниво, която предоставя на пациентите добро отношение и висок професионализъм. След това бе да създадем колектив от съмишленици, с които разработваме обща стратегия".

Класацията „Най-добрите болници“ е първата от този род и се радвам, че ние се класирахме, спомена Анелия Рачева.

"Обратната връзка – това пациентите да са доволни и да водят и нови, е най-голямата печалба. Проблем е, когато специалисти напускат България. Доста лекари обаче, специализирали и работили в България, приемат болница „Надежда“ като привлекателен модел за работа".

На все по-късна възраст жените раждат, а това води със себе си съпътстващи рискове, отбеляза д-р Рачева. "Секциото е метод, за да се реши това. Но има и тенденция много жени да искат да родят нормално", добави тя.

Вижте още на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Особено в частните , печалбата е най - важна ..
3
0
 
1
 
! Отговори
65 преди 5 години
Виц.виц ,ама истина.Истина ,ама тъжна.
2
1
 
1
 
! Отговори
Виц преди 5 години
Най-краткият виц, в частна болница: "Грижа за пациент", ха хаа.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От вратата: Ти ще дойдеш долу в кабинета ми.А аз съм с направление.