Ева Майдел за контрола във Facebook: Мерките са закъснели!

Това е първа крачка за връщане на доверието, смята евродепутатът
6 апр 2019 16:22, Анисия Иванова
36
Ева Майдел за контрола във Facebook: Мерките са закъснели!
Снимка: ГЕРБ

"Прозрачността на информацията и контролът върху данните са само първа крачка към възвръщане на доверието в дигиталната икономика и социалната мрежа. Новите услуги на Facebook като "Защо виждам това?" са стъпки в правилната посока, но идват със закъснение.", заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на двустранна среща с Джон Хеджман, вицепрезидент на технологичния гигант Facebook, в Брюксел на 2 април.

Двамата обсъдиха отвореното писмо на Марк Зукърбърг, в което той призовава за повече контрол и регулация в сферата на поверителността на информацията, вмешателството в изборите, трансферите от данни и вредно съдържание в интернет.

"Технологичните компании с милиарди потребители като Facebook имат огромно влияние върху моделирането на нагласите на нашето общество. Диалогът с институциите трябва да е постоянен и отворен, за да има адекватни мерки срещу дезинформацията. В противен случай все повече граждани ще попадат във водовъртежа на фалшивите новини и популизма.", коментира Ева Майдел.

Освен контролът върху информацията и данните по време на срещата се обсъдиха и новото законодателство свързано с дигиталната икономика, по което Ева Майдел е работила като член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите в Европарламента, например Директивата за услуги с дигитално съдържание, Регламента за неприкосновеност за личното пространство онлайн и Регламента за нови правила за онлайн платформите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Стига сте трили!!!Първо изпратете *** в Агенцията по Вписванията и я накарайте да си направи една регистрация и да си пусне една справка с хром и после да я отвори.Като оправите сайта на АВ, *** може по-цял ден плющи Зукарбърг и да бутва Изкуствения Интелект на канадеца - професора на заплата в Гугъл, който не може да седна на стола от програмиране.Всички видяхме как евреите приземиха космическия апарат. После евреите се гледаха като типично "най-умните хора във Вселената".
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция ще облага Фейсбук, Гугъл, Туитър и др. Те унищожиха много бизнеси в европа, например вестникарския бизнес, търговията. Трябва да плащат компенсация.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А досега къде спа ***, вуйно?И като привикахте Зукърбърг в Европарламента и той буквално ви се изсмя в лицето преди година какво направихте? Спахте и се ослушвахте до следващите избори ли?А нашата комисарка, която уж отговаря за цифровите технологии, а е невероятна куха лейка изобщо няма да коментирам - и та е от вашите.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината излезе наяве -- контролът закъсня......
21
1
 
18
 
! Отговори
хмм преди 5 години
Все ги бъркам *** Майдел и Анита Мейзер коя, коя е ...
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евооо досадна си бе калинке ..
19
0
 
5
 
! Отговори
ти знаиш Мършо преди 5 години
*** БАЛЪК СМЕШЕН
18
1
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"Майдел","Габриел"...все "типични","хубави" "български" фамилни имена...Турците за 5 века не успяха да ни потурчат,но гробарските еврослуги-***,за 15 ГОДИНИ ЩЕ НИ ЛИКВИДИРАТ!!!!!!Геноцида над българина е ГРУБ И ТОТАЛЕН!!Наложиха го полека,"на час по лъжичка" и така и без това заспалия българин ,не се усети..БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ!!!!!!!!
17
0
 
13
 
! Отговори
до: Додо преди 5 години
Ако си мислиш че тая *** майдел е в Елита, жестоко се лъжеш! Тя е вътре в един голям Цирк заобградена от Циркаджии! Много ама мноооого е далече от Истинския Елит!
16
0
 
22
 
! Отговори
Шенол преди 5 години
Евчето Мейдел е много кадърна. Майка и татко и внасят лекарства и ги продават на двойни цени. Да живеят гражданите за европейско развитие
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Новите услуги на Facebook като "Защо виждам това?" са стъпки в правилната посока, но идват със закъснение.", заяви българският евродепутат *** Майдел"Стъпка в правилната посока е да не си правиш профил или да го изтриеш, и никога повече да не влизаш там. Тази хем сама си признава, че фейсбука е една голяма кошара моделираща поведението на овцете в нея, хем заявява че било положителна стъпка да ти обясняват защо ти доят личните данни.
14
4
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 5 години
Коя е *** Константинова Паунова-Майдел и коя е *** Майдел? Една от двете трябва да е българка и за нея ще гласувам.
13
0
 
20
 
! Отговори
Додо преди 5 години
*** се наслаждава да бъде в Елита, набутана там от връзките на майка си и на кума си Цв. Цветанов. Жалко е, че е хубава, но се ожени за небългарин и децата й ще бъдат небългари. Света инак няма да оправи, но поне можеше да роди и отгледа красиви българчета, което е много по-важно и удовлетворяващо за една жена, отколкото да играе ролята, която сега е приела. Особено ако е умна и вижда голямата картина. Въпреки всичко е 100 пъти по-симпатична от Мичето Гаргамел.
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тая вече няма нищо Българско, вижте и фамилията! Също така мъжа и е много Грозен, даже не може да и направи дете!
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да контролирате, каквото и да било трябват знания и умения!А и ти и Гаргамел сте парцалени кукли на конци
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до: ШопПо-скоро не, защото там всичко е до пари и влияние, а тая има бая насъбрано и ще събира още ...
9
0
 
29
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 5 години
Не е на 40. На 33 е, завършила и са я назначили наще за евродепутат. Младо юпи милионерка от стар комунистически род
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БГ депутат дава акъли на ФБ.. ха ха...Аз мисля да давам акъли на извънземните..
7
0
 
23
 
! Отговори
до: Шоп преди 5 години
Коя е тая ли? Ми тая е едно човече в европарламента, което работата и е да задоволява прищявките на извратените и дърти шефчета. Ама вече наближава 40г. и тялото и ще почне да увисва, след още няколко годинки ще бъде изритана като мръсно куче, щот другите млади кандидатки напират ли напират!
6
0
 
27
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Тази няма и ден трудов стаж на 32 г. А на 27 стана евродепутат. Родителите и обаче са лекарствени босове. Равен старт за всички младежи има. Пак да я изберете, тя ша опрайми работата