Морските вълни изхвърлили пакети с кокаин на румънския бряг

Полицията в Констанца призова хората да не ги укриват
6 апр 2019 21:24, Анисия Иванова
36
Морските вълни изхвърлили пакети с кокаин на румънския бряг
Архив: БТА

Десетки пакети с кокаин са били изхвърлени от вълните на румънския бряг на Черно море от град Нъводари на север до Мангалия на юг, съобщава ТАСС, като се позовава на Медиафакс.

Според органите на следствието става дума за количество от над сто килограма наркотик.

Местни жители са започнали да намират пакетите на плажовете от петък. Засега няма обобщени данни, но пакетите са около стотина, всеки от които с до един килограм кокаин.

Полицията в Констанца призова хората да не укриват пакетите, а да съобщават в полицията или на спешния телефон 112.

Полицейските власти съобщиха, че в момента на черноморското крайбрежие на Румъния се провежда голяма операция срещу търговията с наркотици с участието на над 300 полицейски, гранични и жандармерийски служители, 60 автомобила, 14 плавателни съда и 2 хеликоптера.

Предполага се, че пакетите с кокаин може да принадлежат към същата партида, част от която беше намерена в края на март в захвърлена моторница на пуст плаж в делтата на Дунав. Тогава румънската полиция откри в двойно дъно на лодката повече от 800 килограма наркотици, вероятно кокаин, на стойност 300 млн. евро на черния пазар.

Феликс Банила, ръководител на Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ), заяви в края на март, че откритият кокаин е с чистота почти 90 процента, което позволява смесването му с други вещества, като по този начин количеството му може да бъде утроено.

Кокаинът произхождал от Южна Америка и бил докаран до Румъния по море, заяви Адриан Ламбрино, шеф на Дирекцията за борба с организираната престъпност в рамките на полицията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
A сега преди 5 години
Тия пакети сигурно са от Натовските кораби нали ги дрогират войниците за озверяване.
23
1
 
2
 
! Отговори
Гошко преди 5 години
Защо не изплува едно такова и в канала на перловската река, ***... Поне да се понадрусаме малко.
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мечтател"едно такова пакетче ви трябва и сте финансово обезпечен, не за един, ами за няколко живота."...............и не ти пука,че съсипваш няколко живота, нали ?......замисли ли се, че някой от тези, на които ще продадеш - ще го препродаде на твоето дете ? след това няма да ти стигнат спечелените пари, да му плащаш клиниките и комуните
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На златните плували пачки с пари лири и динари . Кранево изплували в евро. Потънала гемия има там.
20
0
 
12
 
! Отговори
Де лири ум преди 5 години
Щом има в Румъния и у нас са изплували ,гаранция.Ама къде са? Тези дни имаше много ПТП та и всички гледат като отровени. Има ли връзка?
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27Ти пробвал ли си?Ама не да предрусваш секи ден и да се правиш на щайга.Щото и с бира да злоупотребяваш и да се напиваш всеки ден след 10 години ще си развалина.Дозата прави отровата. Виж са все ми е тая.Няма да бутна статуквото с тия думи. Тва е моето мнение базирано на реални случаи. Ти ми вадиш на червените каскети и на ушевите какво им записват на мозъчната гънка "аюерикански войници цяла нощ изнасилвали и палели виетнамски дечица защото били на кока" Ае със здраве ;)
18
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коката и амфетите не правят зависимост.Говорил съм си с хора които ползват от 10-15 години.Кока,амфети,чат пат екстази или ***.Ми нищо.Могат и да не употребяват.Просто животът става с по-малко удоволствия.Тва е като сексът.ЕСТЕСТВЕНО,че може да не правиш или да караш само на ***.Ама другото си е по-приятно.Митът за наркоманията се подържа от 3 основни места.Ушеви,доктори и политици.Първите печелят щот ако е легално ще тряя да се занимават с истински престъпници.Вторите дигат цена.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен23Южна АмерикаСеверна Америка
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен21Моторница паркирана в Драгалевци?По дунава, искъра и драгалевска река, и паркирала в Драгалевци.Ама веднъж се напил и вместо в Драгалевци, се объркал, и отишъл в Румъния.
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кокаинът произхождал от Южна Америка и бил докаран до Румъния по море.Доста военни кораби - разрушители и фрегати - влязоха през 02 и 03 в Черно море.Сега също протича масирано военноморско учение. Дали не правят две в едно?
14
7
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Прави ми впечатление, че тук всички коментари подкрепят това да си намериш и укриеш пакетче, също така и колко бил "полезен" - това са пълни глупости. Това е отрова, зависимост, също като цигарите и алкохола. Заместител на измамно щастие.Вие нормални ли сте? Тези зависимости са докарали много хора до просешка тояга. Или някой от вас би се гордял да види детето си наркоман?Тъй като явно държавата нищо не прави по въпроса, единственият начин да се спрат е ако хората откажат да ги купуват!!!
13
3
 
9
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Ех, леле.....що не живеех там :))) С една торбичка поне месец щях да празнувам Нова Година през април :)))))
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Морските вълни изхвърлили пакети с кокаин на румънския бряг"Полицията в Констанца призова хората да не ги укриват"...,---... а, да си ги ползват със здраве. :) Е, може и на някои близки да раздадат, подрък за рожден ден да направят... абе, кокаинът да не се задържа, да не повехне, нали е с растителен произход. :) В крайна сметка, ако видят, че се застоява, да започнат да го пласират,... така, де! :)
11
2
 
21
 
! Отговори
мечтател преди 5 години
едно такова пакетче ви трябва и сте финансово обезпечен, не за един, ами за няколко живота... пожелавам късмет, на местното население в Констанца!
10
1
 
13
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
брендо е активирал каналите от към румъния за европа
9
1
 
11
 
! Отговори
яша баце яша преди 5 години
татееееееоуууизтървах прасето беяша яша
8
5
 
2
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Вероятно- е, дълго- следен, превоза,....Освен- това, хората- имат, и, своя- сйгорност.
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Полицията в Констанца призова хората да не укриват пакетите, а да съобщават в полицията или на спешния телефон 112."Да бе, няма да си го изсмъркам на аванта, ами ще го дам на куките да го продават. :D
6
1
 
30
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Ще докара ли течението пакети и в България?
5
2
 
29
 
! Отговори
Херо Ин преди 5 години
- В Констанца съм, в Констанца съм!