Протест на Хуан Гуайдо и контрапротест на Мадуро в Каракас

Хиляди венецуелци ще излязат на улицата
29
Протест на Хуан Гуайдо и контрапротест на Мадуро в Каракас
Снимка: Reuters, архив

Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо призова поддръжниците си на протести в събота, за да поддържат натиска върху Николас Мадуро, на фона на нарастващия гняв от срива на обществените услуги, предава AFP, цитирана от "Фокус".

Очаква се хиляди привърженици на опозицията да излязат в столицата Каракас на фона на честите прекъсвания на електрозахранването и срива на водоснабдяването.

Гуайдо, признат за временен президент от повече от 50 страни, заяви в социалната мрежа "Тиутър“ в петък: "Нека да останем твърди по улиците, тази борба е за живота на всички венецуелци".

Мадуро, който обвинява САЩ за неотдавнашните прекъсвания на електрозахранването, които лишиха милиони от енергия, също призова за проправителствен поход в Каракас, като призова своите привърженици да излязат по улиците за "Марш в защита на мира".

Гуаидо заяви по-рано тази седмица, че се страхува от отвличане от страна на правителствени агенти, след като Конституционното събрание, подкрепящо Мадуро го лиши от парламентарния му имунитет във вторник и упълномощи най-висшия съд на страната да го обвини заради самопровъзгласяването му за президент.

Вицепрезидентът Майк Пенс обяви нови санкции срещу 34 кораба, принадлежащи на държавната петролна компания на Венецуела и две компании, които доставят суров петрол до Куба.

"Съединените щати ще продължат да упражняват всички средства за дипломатически и икономически натиск, за да постигнат мирен преход към демокрация", каза Пенс в реч в Хюстън, Тексас.

"Петролът на Венецуела принадлежи на венецуелския народ", каза той.

"Онези, които протакат, трябва да знаят това: всички възможности са на масата. Николас Мадуро би направил добре да не изпита решителността на Съединените американски щати", предупреди Пенс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФАЩ нещо много се ядосаха, че Мадуро не поддава. Ако Гайдьо победи, парите ще секнат, а той като не може да им дава, народа ще тръгне срещу него. Ама ФАЩ няма да го измъкне. Това се казва да работиш по американски.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Военната и икономическата мощ на Русия и Китай, две страни членки на Съвета за сигурност на ООН, е непобедима. Елцин и Горбачов ги няма да помагат на Запада, Рейгън, Тачър. Поне Елцин го няма.
23
8
 
2
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
Митингите свършиха, при пълно мълчание на комунистическите и проруски ***. Но има новина!Преди един месец САЩ успяха да съживят Никола Тесла и същият по електромагнитен път предизвика спиране на тока 5 дни в 95% от Венецуела, а днес в 33% от страната.Днес САЩ успяха да телепортират милиони американски агенти в 358 града на Венецуела за да организират фалшиви митинги против "легитимният" президент, който от 20 дни се крие от народната любов в бункера си. Мръсни империалисти.No pasaran!
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лечението на Венецуела е много лесно. Вдигане на цените на стоките и магазините ще се напълнят и ще стоят пълни. Народът ще бъде много доволен от пълните магазини и празните си джобове. Ще настъпи пазарното стопанство.
21
2
 
4
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
Господа и дами, моля ви4жте в момента живото предаване от протестите в Ютуб на канал vpi tv убедете се какво става и после коментирайте. Нали всички сме защитници на демокрацията и на народа. Ами вижте истината. После говорете!
20
0
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КАК ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕЛИМИНИРАНИ САЩ В СВЕТОВЕН МАЩАБ ??? АЗ СЪМ УБЕДЕН ,ЧЕ КОГАТО 161 ДЪРЖАВИ УДАРЯТ ДОЛАРА КАТО ДНЕШЕН " ЕКВИВАЛЕНТ" / ОСОБЕННО ЗА ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОДУКТИ/ И СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ ВЪЗМОЖНИТЕ "САНКЦИИ" ОТ ЦИОНИСТИТЕ -СЕМИТИ НА САЩ ...ЩЕ НАСТЪПИ СВОБОДА НА НАРОДИТЕ ДА РЕШАВАТ СЪДБАТА СИ !!! ЖИВАЛ СЪМ СЪС СТО ПЪТИ ПО-МАЛКО ОТ ДНЕШНОТО ЗАДОВОЛЯВАНЕ И СЪМ БИЛ ЩАСТЛИВ В КОЛЕКТИВНО ОБЩЕСТВО !!!!!!!!!!!!!!
19
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Залагам ремарке боливари за десет щайги руски рубли че ватмана ще зимува в масква
18
8
 
1
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
И все още няма ток и тоалетна хартия
17
18
 
7
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До Анонимен 13Защото наркодиктатора Мадуро, не е легитимен президент, избран на свободни и демократични избори, а от януари месец е узурпатор. Законният легитимен според чл.233 от Конституцията на Венецуела временен президент е Хуан Гуайдо, председател на легитимния парламент, а не на назначения от диктатора "конституционален парламент", в който много от назначените"депутати" даже не са венецуелци, а кубинци.Световният наркотрафик се управлява от Куба, а Венецуела е разпределителната база.
16
15
 
5
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До АнонименЯ бре! Гледай ти! Затова ли Мадуро от 20 дни се изнесе от президентския дворец в един бункер, защото народа много го "обича"? Как не съм се сетил? Затова ли официалната телевизия никога не показва Мадуро заедно с наобиколилите го "многомилионни" тълпи, за разлика от Гуайдо. Показват отделно трибуна с Мадуро и несвързани с това стари кадри само с поддръжниците му, сред които не се вижда самият Мадуро? Човече не ми вярвай, а сам провери това, ако имаш нужда от истината или млъкни!
15
15
 
6
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До АнонименМного си объркан, човече.Санкциите са от 1 месец, а мизерията продължава с години. И къде се живее "нормално", ако там има социализъм?В рая?Заради проблемите в енергетиката, от 5 г. тя се управлява от военните, които ограбиха десетки милиарди.От 20 турбини във ВЕЦ"Гури", третата най-голяма в света работят 8, от ТЕЦ-овете работят само 15%, без поддръжка са трафовете и електропроводите?!Няма персонал, заплатите са 5-10 долара.Мадуро е наркодиктатор.Ще свърши като Мусолини, или Чавес.
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде, президенте Хуайдо, народът на венецуела чака да го освободиш от петролните залежи.
13
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марионетката Гайдо май се провали и стана за смях и на малките венецуелчета, както и на венецуелските кокошки (ако ги имат)
12
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А милионите, които поддържат Мадуро, тях не ги ли броите? А след като "венецуелската нефт принадлежи на венецуелците", ЗАЩО краварите им блокираха парите, а след тях и наглите ингилизи пък им блокираха златото??? Абе, НЯМА ЛИ НАЙ-СЕТНЕ ДА ВИ ХВАНЕ СРАМА БЕ???? Ама всъщност, какво искаш от "поддръжници" на цветарчетата и цветановците???? ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ!!! радва ме единствено, че ще ВИДЯ КРАЯ ИМ!!!!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЗА КИТАЙСКИТЕ И ИНДИЙСКИТЕ ТАНКЕРИ ИМА ЛИ САНКЦИИ.
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стига сте ни занимавали с Венецуела, която е на хиляди километри оттук. Кажете за апартаментите на властта - откъде са дошли парите за тези имоти за милиони, могат ли да си ги позволят конкретните лица или става дума за корупция и шуробаджанащина надминаваща комунистическия период? Къде са правоохранителните органи, които толкова експресно действат срещу опоненти на властта? Защо няма арестувани, въпреки че Цв.Цв и Баба Яга са без имунитет? Трябват присъди и ефективни наказания, за това пишете!
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи корабоплаването в света се осъществява благодарение разрешението на америка
8
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ водят кибер война с Венецуела, американските кибер атаки причиняват спиране на ел- захранването и водоснабдяването и причиняват страдания на обикновените хора. Блокираните от американците банкови сметки на Венецуела за десетки милиарди, също не помагат за нормализирането на живота там.Това всички по света добре го разбират, въпреки напъните на "свободните медии" да ни покажат обратното.Русия и Китай, пратиха специалисти за борба с кибер атаките във Венецуела.
7
3
 
23
 
! Отговори
МЕЖДУНАРОДНИКЪТ преди 5 години
Борисов какво си губи времето тук с някакви си апартаменти. Защо не урежда там световните дела. Не са ли му са обадили от КОЗЯК. Или предпочитат ЦЕЦУ
6
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствената обективна оценка за Венецуела е тази давана от посланичката Капоне. По АЛФА тя показа на телефона се милионен митинг по столицата в подкрепа на Мадуро. 1000 човека на Гуайдо да си ходят в САЩ и това е.