Окончателно: Матей Казийски няма да играе за България

Тодор Алексиев обаче е пред завръщане в националния отбор
17
Окончателно: Матей Казийски няма да играе за България
Снимка: Булфото

Матей Казийски няма да се завърне в националния отбор по волейбол, обяви селекционерът на "трикольорите" Силвано Пранди по време на първата си пресконференция, откакто се завърна у нас.

Звездата на италианския Верона е провел разговори с италианския специалист, но в крайна сметка не е променил решението си да бойкотира националния отбор, което беше взето през лятото на 2012 година.

"Посветих определено време, за да опитам да убедя Матей да се върне. Първоначално открих желание в него, но след два месеца изчакване той каза, че не може да се завърне и не е готов да направи това. Само на теория остава някакъв шанс да се върне. Би било добре за световния волейбол той да играе за българския национален отбор. Със сигурност ще проведа още един разговор с него", коментира Пранди в "Арена Армеец".

Матей Казийски прекрати кариерата си в българския национален тим преди олимпийските игри в Лондон след неразбирателство с ръководството на БФВолейбол и напускането на треньора Радостин Стойчев.

Силвано Пранди определи класирането за финалния турнир по волейбол на олимпийските игри в Токио през 2020 година като цел номер 1 пред "трикольорите" по време на предстоящото лято.

"Това е удоволствие и голяма отговорност. Много е важно всичко, което предстои след днес. От федерацията по волейбол са ми гласували доверие в този много важен сезон. Веднага приех офертата, защото това е голямо предизвикателство. Трябва да насочим всички усилия към втория уикенд на август, когато ще се проведе олимпийската квалификация. Вниманието ни ще бъде насочено и към Евро 2019, както и към Лигата на нациите. Като цяло това са трите ни цели“, посочи Пранди.

Той си пожела да изгради балансиран състав, въпреки малкото време. "Основната функция на един треньор е да акцентира върху слабите страни и да балансира върху силните", коментира Пранди на пресконференция.

Той внесе яснота около състава на България за предстоящите мачове през лятото.

"Мартин Атанасов, който е част от клубния ми отбор Шомон, може да играе в националния тим. Тодор Алексиев попадна в моите планове, но не е склонен да играе в Лигата на нациите. Показа желание да играе за тима, но трябва да намерим балансиращ елемент в неговото участие. Имаме късмет, че може да разчитаме на Цветан Соколов. Кучине Лубе вероятно ще играе финал в Шампионската лига и той ще се присъедини по-късно към подготовката. Хубаво е, че Николай Учиков отново започна да играе“, посочи италианският специалист и продължи:

"За постигането на основната цел ще разчитам на доказани състезатели като Виктор Йосифов, Светослав Гоцев и Николай Николов. Ще разчитам и на Георги Братоев и Георги Сеганов. Имаме и Теодор Салпаров на поста либеро", добави още Пранди.

Българските национали ще започнат подготовка на 6 май. На 24 и 25 май "трикольорите" ще играят контроли срещу Белгия и Сърбия. На 27 май националите заминават за Аржентина за първите си мачове от Лигата на нациите.

Тренировките преди олимпийската квалификация ще започнат на 15 юли. Турнирът във Варна е между 9 и 11 август. Съперници на България ще бъдат отборите на Бразилия, Пуерто Рико и Египет. Преди важния турнир "лъвовете" ще се подготвят в Самоков.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая новина не е ли на 10 години?
14
0
 
0
 
! Отговори
Доко преди 5 години
Ох, така ми олекна. Въпросът е много важен, за народното стопанство. Пу, го сложих до Бербатов Димитър.
13
5
 
3
 
! Отговори
New News преди 5 години
Голям играч,борбен и със силен дух.Щом е решил да отстъпи мястото си на по новите постъпления,така да бъде.Такова решение не се взима толкова лесно,обикновено се обсъжда и с нац. треньор,и със семейството,и с другите съотборници.не е лесно.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският Волейбол не са хората от федерацията.Българският Волейбол са милионите фенове,играчите,треньорите и големите традиции.И една фанелка с голяма тежест,носена от велики имена в този спорт.Ако за това не иска да играе Казийски-прав му път.За мене вече той е никой
11
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще бъде освиркан,а неговата психикане е вече за нови борби.Остава му малкоНека си доиграе времето,а след времеще има време.Него съдя.
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Матей се отказа от българския национален отбор по волейбол, феновете НЕ!
9
3
 
2
 
! Отговори
Влад преди 5 години
Все тая, няма нужда от този голям спортист с голямо сърце...
8
2
 
2
 
! Отговори
Влад преди 5 години
Все тая, няма нужда от този голям спортист с голямо сърце...
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Някои така и не можаха да схванат, че за отказа на известен спортист да играе за България си има причина и обикновено така спортиста прави добро за България. Трудно е това да го обясниш на онези 80%, които са като развалена грамофонна плоча - предател, изменник и т.н."Ама тя България не е само ръководството на БФВолейбол, има и едни стотици хиляди фенове, които дълги години викахме името му в залите и пред телевизорите. Сега когато се чевстваме измамени и предадени как да му викаме?
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига с тоя алчен златотърсач.
5
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои така и не можаха да схванат, че за отказа на известен спортист да играе за България си има причина и обикновено така спортиста прави добро за България. Трудно е това да го обясниш на онези 80%, които са като развалена грамофонна плоча - предател, изменник и т.н.
4
12
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Кой беше тоя,някъде съм го...виждал.
3
19
 
21
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Предател, дезертьор, търси мекото на хляба! Без чувство за дълг ,чест и родина. От този тип които в чужбина не казват че са българи!
2
8
 
13
 
! Отговори
Защо преди 5 години
Защо продължават да го умоляват? Отдавна се е отказал от национала, а е и на възраст вече.. Няма с какво толкова да помогне, не може и и да носи отбора на гърба си(и преди не можеше) ... Да пускат младите и каквото стане. След решение за отказване, не трябва всеки нов треньор да говори с него... Мина му времето на Матей. Да е жив и здрав е Китай
1
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да заплачем. Пшьол нахер!