От "Артекс" питат Борисов: Защо нас не каните на среща?

Управителят на фирмата иска разговор с премиера за "Златен век"
49
От "Артекс" питат Борисов: Защо нас не каните на среща?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като стана ясно, че премиерът Бойко Борисов се среща с представители на инициативния комитет "Лозенец", който организира протестите срещу строителството на небостъргача "Златен век", управителят на "Артекс" Пламен Мирянов също поиска разговор с него.

Още по темата
В писмото си  архитектът призна, че е научил с изумление за срещата с протестиращите. В същото време той правил няколко опита да се види с премиера, но му била отказвана.
 
"Правя неколкократни опити да Ви помоля да се свържете с нас и да ни поканите да присъстваме на тази среща. До този момент получавам категоричен отказ от вашия пресцентър за това. Г-н Премиер, един конфликт има минимум две страни, но винаги една истина. Как без нашето участие ще отсъдите, което упорито отбягвате, кой е прав? Така както каните Мариан Башур, моля Ви поканете и мен", пише Мирянов.

Според него хора от инициативния комитет "Лозенец"  посредством една Facebook страница и няколко протеста повтарят в купом неверни твърдения, които уронват авторитета и престижа на една утвърдена българска строителна компания с 25 годишни традиции.

Освен това недоволните от строителството на небостъргача непрекъснато подлагали на съмнение законността на проекта, но и работата на ДНСК.

"С всички тези провокативни действия се внушават твърдения неотговарящи на истината. Те заблуждават гражданите на София, а в същото време, освен авторитета на "Артекс", са опорочени и институциите, които прилагат Закона за устройство на територията и всички закони и нормативни документи в България", отбелязва още Мирянов.

Той допълва, че доказателство за законността на строежа са всички законно издадени книжа и становището на ДНСК в лицето на арх. Иван Несторов, както и заповедите подписани от Главния архитект Здравко Здравков и множеството проверки на органите на ДНСК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
22
 
! Отговори
Хайде още едни преди 5 години
Имат общо и с Ружето с криптовалутата. И в двата случая глуповати първенюта се използват за лица на някаква пирамида, като стане напечено ги зарязват сами да си потънат. Тогава гледаме такива неадекватни медийни изяви. Това е реалното им ниво на интелект. Просто тези, които са им движили бизнеса са се изтеглили с парите и са ги зарязали да си потъват сами. Чакаме фалит и ужилени купувачи и кредитори
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истинският собственик на Артекс, вероятно е в дълга ваканция....Не ми се мисли какво ще стане като се върне и види какво са натворили неговите служители Мирянови.......
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво се очаква от човека, който игра хоро в Рилските. Голям родолюбец и архитект. Каймака. За какво става въпрос въобще. А тезо по високите етажи са по-прости и от него в 95% от случаите.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тук директно ще си говорят за покривни тераси с голямо "H" :)
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kогато имаш претенции да си на върха както те - не си нападаш опонентите по този начин. Синчето им, моля ви се във Фейсбук, се опитва съвсем като хлапе да им брани честта. Строежът бил хранил 500 семейства. Седи душата и развява диплома как тоя небостъргач ще облагороди квартала. Ще го - ако под облагородяване се има предвид парализа....Това чудовище пусне ли се в експлоатация, клиентите на Маринела освен резервация за място в Мегами, ще трябва и седмица преди това да резервират и пътя дотам.
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как да ги покани Боко, като идат избори? Трябва да се прави, че мисли за хората. Не се съмнявам, че документите им са изрядни за пред закона, нали затова подариха толкова апартаменти на гербаджии? Само, че сега се смени посоката на вятъра и тия, които са подписвали се правят, че не знаят или пък твърдят, че строежа няма разрешителни. Каквито и забрани да правят шайкаджиите сега съдът естествено ще ги отмени, но това им целта явно - пък съдът да излезе лош, а те добри
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Артекс,отивате си.Няма го покровителя ви Цветан Цветанов,да сте мислили на кого продавате апартаменти на занижени цени.Станахте милионери на гърба на българския народ.Има свободно място при семейство Баневи , Арабаджиеви и Стайкови .
20
0
 
5
 
! Отговори
тонката преди 5 години
нема па да ви кани и вас устафка устафка бате цецо си знае работата
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези толкова ли нямат пари за адекватен ПР. Последното, което трябва да правиш е да изпращаш подобни писма. Ми те самите потвърдиха, че имат евтини апартаменти, но по обявите никъде ги няма. Като си затънал така, не го играй като на детска площадка, защо няма и за мен? Наистина започвам да си мисля, че тези хора някой им движи бизнеса в сянка.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тоз небостъргач сутрин си представям как ще се излиза с кола от подземния гараж... освен ако не продават само на рентиери дето стават към 10.00...
17
6
 
4
 
! Отговори
пена преди 5 години
Умните и красивите никога не са зачитали правото на справедлив процес и мненият които не им угаждат. Тоест те винаги са били комунисти.
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го бутат и да се свършва. Артекс се наиграха.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сбъркал е с жената Има мн резон в думите, изгледайте как говори тази жена...далечната 2009-а. Едно е да я четеш...друго да я слушаш....И това е съсобственичката на най-голямата строителна и инвестиционна компания....Срам.https://youtube/watch?v=UDMX4qsrLO4&t=219s
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Артекс...Мартекс....за да има наченки на оправия, трябва да ни назначат от евро-съвета чужди управници. Служебни, понеже тук си нямаме. И там се краде, просто хората не го усещат толкова рязко, ежедневно и дълбоко както тук.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Премиер, един конфликт има минимум две страни, но винаги една истина. Как без нашето участие ще отсъдите, което упорито отбягвате, кой е прав?-----ДРУГАРЮ МИРЯНОВ,ПРЕМИЕРА НЕ Е ТОЗИ КОЙТО ИЗОБЩО ИМА ПРАВО ДА ОТСЪЖДА!!!!И Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ТЕ ОТБЯГВА!!!СОТИРЧО , КОЛКО ОЩЕ ЩЕ СПИШ
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От "Артекс" питат Борисов: Защо нас не каните на среща?-----------------------------------------КВИ СТЕ ВИЕ ЗА ДА ВИ КАНЯТ НА СРЕЩА ????МЕСТНАТА П Р О С Т О Т И Я И НАГЛОСТ НЯМАТ ГРАНИЦИ - В ГЕРМАНИЯ ПРИ СРЕЩА МЕЖДУ БИЗНЕСМЕН И ПОЛИТИК , ПОЛИТИКА ХВЪРЧИ И СЕ НАМЕСВА ПРОКУРАТУРА.....САМО ИЗКРИВЕНИ МРЪСНИ КОМУНИСТИ СМЯТАТ ЧЕ ПОЛИТИЦИ И БИЗМЕСМЕНИ МОГАТ ДА СИ ПРАВЯТ ЗАЕДНО "СОАРЕТА"....
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Методиев Борисов ще ги покани разбира се, но само ако му обяснят защо цените на продаваните от тях апартаменти са в евра. Според министъра на председатели на България, страната ще получи покана за членство в т. нар. чакалня на еврозоната след няколко месеца. До влизането ни в нея плащанията се извършват в левчета.
10
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко е отговорил лаконично: Мен защо ме оставихте без апартамент?
9
1
 
43
 
! Отговори
Сбъркал е с жената преди 5 години
За Артекс знаех само, че са им хубави сградите. Но като се разшумя за апартгейт и прочетох интервю със собственичката, съпругата на този архитект. Уникално проста езотерични патица. Нещо като Банева, но русичка. Сама наливаше масло в огъня и си подливаше вода на компанията. Направо си изпроси спиране на строежа. Ако човек е толкова *** и откровено глупав няма как да изгради такава фирма. Значи са нечии подставени муцунки и сигурно и тях ги чака съдбата на Баневи като прането свърши
8
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще стане много забавно, ако тия Артекс вземат та се раздрънкат за герберските схеми.