От "Артекс" питат Борисов: Защо нас не каните на среща?

Управителят на фирмата иска разговор с премиера за "Златен век"
49
От "Артекс" питат Борисов: Защо нас не каните на среща?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като стана ясно, че премиерът Бойко Борисов се среща с представители на инициативния комитет "Лозенец", който организира протестите срещу строителството на небостъргача "Златен век", управителят на "Артекс" Пламен Мирянов също поиска разговор с него.

Още по темата
В писмото си  архитектът призна, че е научил с изумление за срещата с протестиращите. В същото време той правил няколко опита да се види с премиера, но му била отказвана.
 
"Правя неколкократни опити да Ви помоля да се свържете с нас и да ни поканите да присъстваме на тази среща. До този момент получавам категоричен отказ от вашия пресцентър за това. Г-н Премиер, един конфликт има минимум две страни, но винаги една истина. Как без нашето участие ще отсъдите, което упорито отбягвате, кой е прав? Така както каните Мариан Башур, моля Ви поканете и мен", пише Мирянов.

Според него хора от инициативния комитет "Лозенец"  посредством една Facebook страница и няколко протеста повтарят в купом неверни твърдения, които уронват авторитета и престижа на една утвърдена българска строителна компания с 25 годишни традиции.

Освен това недоволните от строителството на небостъргача непрекъснато подлагали на съмнение законността на проекта, но и работата на ДНСК.

"С всички тези провокативни действия се внушават твърдения неотговарящи на истината. Те заблуждават гражданите на София, а в същото време, освен авторитета на "Артекс", са опорочени и институциите, които прилагат Закона за устройство на територията и всички закони и нормативни документи в България", отбелязва още Мирянов.

Той допълва, че доказателство за законността на строежа са всички законно издадени книжа и становището на ДНСК в лицето на арх. Иван Несторов, както и заповедите подписани от Главния архитект Здравко Здравков и множеството проверки на органите на ДНСК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото сте го прескочили. И не сте му дали аванта апартаменчета.
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не среща с премиера, а независимо разследване на Артекс трябва. Разследване от чужбина. Тия не спират да се ползват от близостта си с управляващите. Конфликт на интереси и манипулиране на проверки!
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цвъ яко ги прекара тези взе апартаментите, а разрешителното още не е подновено.
4
0
 
36
 
! Отговори
наглост преди 5 години
Артекс да се срещат с НАП, ДАНС, КОНПИ и другите проверяващи!Каква работа имат Артекс при Борисов? Ще се спазаряват, сделки ли ще сключват или ще просят снизхождение и ще избегнат проверките?Някой като го разследват, го затварят в ареста и не му позволяват да се среща с никого. А Артекс искат височайша среща.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С такива финансови инжекции не се среща лично, аре сега!?
2
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бандитите са нахални. Вместо с премиера трябва да го извикат на среща с главния прокурор.
1
2
 
48
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Колко ли прецакани се чувстват след като са раздали де що апартаменти имат, обещали са им какво ли не, а сега излизат по-черни и от сатаната. Хубаво измиване на ръцете се получи от страна на ГЕРБ. Ама той Боко е готов да жертва и собственото си семейство, за да се спаси