Подхвърлиха отрова на детска площадка в Сливен

Починало е домашно куче, но може да пострада и дете
8 апр 2019 20:37,
41
Подхвърлиха отрова на детска площадка в Сливен
Снимка: БулФото

Неизвестен засега извършител е хвърлил храна, напоена със смъртноносно вещество, на детска площадка в междужилищна площадка, съобщава bTV.

Починал е един домашен любимец.

Случката се разиграва в един от най-големите сливенски квартали - "Даме Груев". Зад площадката, където е хвърлена отровата, се намира игрище, където много семейства водят децата си. Хората от квартала са притеснени, защото смятат, че от отровавата може да пострада и дете.

В петък жена отива на площадката с кучето си. То намира парче колбас и го изяжда. Малко след това започва да трепери. Въпреки че веднага е заведено на ветеринар, животното умира. Лекарят е потвърдил пред bTV, че става дума за бързодействаща отрова. 

Малко след инцидента на същата площадка е открита още отрова. 

Местни жители твърдят, че за последния месец там са отровени и други животни.

Полицията разследва случая, а ако бъде задържан и признат за виновен, извършителят може да получи до 3 години затвор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Сливенотрова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
тоти преди 5 години
В момента кучета под преквитие издирват убийците и след залавяне ,труповете им ще се ползват за храна на бездомните им братя
17
0
 
1
 
! Отговори
zadaven преди 5 години
Като кучкар също не разбирам как има хора, които си разхождат животните на детски площадки, но това по никакъв начин не оправдава ползването на отрова (нещо което трябва да се продава с "лиценз" или поне да е проследимо, както барута). Който е направил това зверство заслужава да получи същото което е направил. Крумови закони трябват.
16
0
 
8
 
! Отговори
От Германия преди 5 години
Тука ако си заведеш кучето на детска площадка глобите започват от 500 евра,а пък ако пострада дете, не ми се говори...
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излиза, че трябва да се задължат хора да разхождат кучета по детските площадки, за да се спасят децата от отровите.
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм на същото мнение. Трябва да си абсолютен ,,,,,,,, за да си заведеш кучето на детската площадка. Докога нарушителите ще ги изкарваме жертви? И ще съобразяваме правилата с техните прищевки и лечения?
13
5
 
14
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Абе щом си разхождате кучетата в детските площадки - не ми обяснявай повече плийс.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да но тази храна можеше да бъде изядена и от някое малко дете.Преди възрастен да успее да го види и предпази.Така че това деиствие трябва да бъде третирано по закона за тероризма.Какво друго е хвърляне на отровна храна на детска площадка?
11
9
 
10
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 5 години
Когато домашен любимец наръфа човек /мъж, жена, дете/ - колко години затвор получава кучкаря ??? По цялата територия на страната това е нещо редовно и нормално....... Кой, кога и въобще убива ли звяра ??? Общинските власти са напълно безотговорни !!! Къде са кучкарите при такива случаи ?Всяко едно безконтролно животно трябва да бъде премахнато от улиците на населените с хора места ! Те са за хората ! Животното играе определена роля в живота на човека, но не бива да го доминира !!!
10
2
 
16
 
! Отговори
Lan преди 5 години
8, Обясни го това на току-що проходило едногодишно...дори и да го държиш за ръчичка, пак може да те изненада и да е по-бързо от теб и да лапне саламчето!
9
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи е ок кучкарите да си водят животните на детските площадки, където те да прeпикават и oсират всичко? Това е безопасно за децата, така ли?Да не говорим как същите си водят животните по училищата въпреки всички забрани.
8
7
 
33
 
! Отговори
въпросче, преди 5 години
и какво прави домашният любимец на детската площадка?
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре куче отколкото дете , късмет в случая е че е станало така.
6
18
 
27
 
! Отговори
Ltc преди 5 години
Не вярвам на хора,които не харесват кучета.Но много вярвам на кучета,които не харесват хора.
5
10
 
13
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
Сигурно е така но в конкретния случай съм съгласен с 1 че кучето е спасило някое дете с своето действие.Всъщност ако не се е появило кучето белята е щяла да стане с сигурност.А тука говорим за човешки живот.Така че кучето е пожертвано в името на спасен детски човешки живот.
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е извода?- Децата да не ядат или пипат салам намерен на улицата.
3
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
отдавна съм се убедил,че кучелюбите,рядко имат любов към хората,тъй ,че е взаимно,и ние не обичаме псетата им и тях, и мястото им не е сред нас,да си направят кучешки град и да си живеят в него,и ние доволни и те също
2
16
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
КУЧКАРИТЕ ВИЯТ НА УМРЕЛО!!!ОТРОВАТА ЗА КУЧЕТА НЕ Е ХВЪРЛЕНА СЛУЧАЙНО ТАМ :D
1
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво наказание ще получат наглеците, които разхождат кучета на детските площадки и ги водят специално там да се изходят. Лично видях преди време как една жена заведе кучето си да сеизходи в пясъчника в заградената част за деца. Когато й се скарах, започна да ме обижда и ругае, била съм ***, защото съм нямала куче. В същия парк има и заградена площадка за кучета и тя е по-голяма като площ от детската площадка.