Болсонаро работи за разкол в армията на Венецуела

Президентът на Бразилия заяви, че действа със САЩ
9 апр 2019 16:22, Елка Василева
27
Болсонаро работи за разкол в армията на Венецуела
Жаир Блосонаро. Снимка: архив, Reuters

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че работи с правителството на САЩ, за да внесе разкол в редиците на венецуелската армия, предаде Ройтерс.

В интервю за бразилското радио "Жовен пан" Болсонаро посочи, че ако се стигне до военна намеса във Венецуела, той ще се посъветва с националния съвет по въпросите на отбраната и с парламента за това какви действия, ако е необходимо, Бразилия трябва да предприеме.

Още по темата

"Не можем да позволим Венецуела да стане нова Куба или Северна Корея", изтъкна крайнодесният президент.

Болсонаро заяви също, че ако военна интервенция свали венецуелския президент Николас Мадуро, много вероятно е в страната да избухне партизанска война между твърдите привърженици на Мадуро и тези, които вземат властта.

По думите на бразилския президент властта на Мадуро се крепи на военните. "Силата на венецуелската диктатура е в слабостта на самия Мадуро", заяви Болсонаро, цитиран от ТАСС и БТА.

Той отбеляза, че животът на венецуелския лидер е в ръцете на "две хиляди генерали", част от които са въвлечени в търговия с наркотици. "В крайна сметка именно от въоръжените сили зависи ще бъде ли установена в страната демокрация или диктатура", каза бразилският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3 "между Путин и Ердоган, кой е мъжът и кой жената"Единият е висок, мускулест с излъчване на уличен бияч. Другият е дребничък и нежничъкПървият е женен и навсякъде се появява със съпругата си. Вторият уж е разведен, ама и преди това съпругата му беше като Йети. Всички са чували за нея, но никой не я е виждал.
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е ли намеса във вътрешните работи на суверенна страна?А идЕотЪ даже не се крие, даже се хвали ...
1
5
 
25
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
тоя повече ми прилича на гей отколкото на държавен глава... кой ще свалиш бе ***, скоро и теб ще отсвирят ако не си им удобен на хамериканоидите... най-престъпната държава се замислила да оправя друга... на всеки 10 секунди в бразилиано става престъпление... за това мисли, не се разсейвай дето не ти е работа