Болсонаро работи за разкол в армията на Венецуела

Президентът на Бразилия заяви, че действа със САЩ
9 апр 2019 16:22, Елка Василева
27
Болсонаро работи за разкол в армията на Венецуела
Жаир Блосонаро. Снимка: архив, Reuters

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че работи с правителството на САЩ, за да внесе разкол в редиците на венецуелската армия, предаде Ройтерс.

В интервю за бразилското радио "Жовен пан" Болсонаро посочи, че ако се стигне до военна намеса във Венецуела, той ще се посъветва с националния съвет по въпросите на отбраната и с парламента за това какви действия, ако е необходимо, Бразилия трябва да предприеме.

Още по темата

"Не можем да позволим Венецуела да стане нова Куба или Северна Корея", изтъкна крайнодесният президент.

Болсонаро заяви също, че ако военна интервенция свали венецуелския президент Николас Мадуро, много вероятно е в страната да избухне партизанска война между твърдите привърженици на Мадуро и тези, които вземат властта.

По думите на бразилския президент властта на Мадуро се крепи на военните. "Силата на венецуелската диктатура е в слабостта на самия Мадуро", заяви Болсонаро, цитиран от ТАСС и БТА.

Той отбеляза, че животът на венецуелския лидер е в ръцете на "две хиляди генерали", част от които са въвлечени в търговия с наркотици. "В крайна сметка именно от въоръжените сили зависи ще бъде ли установена в страната демокрация или диктатура", каза бразилският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя почна да ми харесва!БРАВО
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е че е време света да стане найстина многополюсен.Не доминиран от Русия и САЩ а найстина многополюсен.Но за целта първо трябва САЩ и съпзниците им а после и Русия и съюзниците и да бъдат сложени на място като нацистка Германия през втората световна война и да им държи топло поне два века и да им излязат всякакви хуманни и нехуманни намеси в чужди страни от главата.Те печелят защото ние другите държави сме вечно скарани помежду си.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 22 това дали Венецуела ще е нова Куба или не е работа само на венецуелския народ не на САЩ и Бразилия и накрая Америка им била заден двор по тоя отвратителен начин не си е позволявала да говори и Великобритания за колониите си.Тук долавям в това говорене и нещо от широките душевни граници на друг империалист Ердоган.Какво ни гарантира че тия нови нацистки сили на оста утре няма да решат че режима който искаме в България не им харесва и като в Сърбия да ни спретнат една хуманитарна интервенция
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо да уточня че не съм нито за десни нито за леви.Защо ли защото в прехода се нагледах и на двата типа мошеници и защото съм за друг строй не за друга партия и не нямам предвид любимите на всички днес тоталитарни строеве а точно обратното.Дразни ме обаче начина на говорене на тези хора.Първо те напълно открито говорят за подмолни интервенции в чужди страни второ те не престават да се месят във вътрешните работи на други страни не можели да допуснат Венецуела да е нова Куба хубаво но това е
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоз да внимава да не гледа филма за Кенеди като главен герой, че колкото въоръжени банди шетат из страната му току се намерят желаещи да вземат едни пари ...в името на революцията.
18
2
 
3
 
! Отговори
времето ще покаже преди 5 години
на сащ не може да се разчита и тя е пред колабс . ще се разпадне на части .демокрацията която създаваха е пред провал комунизма предстоя деситилетия а тя е на здрачаване.
17
1
 
12
 
! Отговори
Един от село преди 5 години
Може ли комшията да ти казва как да си наевеш жената. Тоя пък си оправи своята страна и почва да оправя и съседните. Защото ще изпъкне пред хамериканците, ще го потупат по рамото, ще има браво и жълто по гащите.
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13 Напълно нормално е президента на Румъния да се меси във вътрешните работи на България,АКО в Румъния са се изтърсили 1млн.българи бягащи от режима тук.
15
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11 Има,има общност която ,що годе съблюдава международното право и най-вече правата на човека!Неща които Мъдуро и Путин погазват.Единият заплеснат наивник ,другия обигран играч в заграбването на чуждо и трупане на богатства.
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Да, ама не..............както казваше Петко Бучаров!!Никоя страна не може да бъде суверена, особено ако има излишък от нефт или злато!!Най-добре да го напишат официално в устава на ООН, за да не могат наивници като Мадуро да си въобразяват, че от тях зависи нещо!!
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е все едно президентът на Румъния да подстрекава генералите от БГ-армия да не се подчинават на главнокандващият............в случая президента на България!!!Ей на това се казва..................да даваш акъл как някой да си подреди къщата!!
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След случая Косово.....................учебниците по международно право могат да служат само за тоалетна хартия...............и без това никой не ги чете, а само манипулират с тях студентите!!
11
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Victimized "За жената на Путин не знам"Има нещо вярно. Полковник Гундяев, беше заявил, че варианта на православието, наложел след 1917г е по-близък до исляма, отколкото до католицизма.СССР/ Руските монарси си криеха жените като ханъми.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8"Демократична общност".....................хаха..................такова животно няма!!!Има само интереси на големите играчи и война за ресурси..........нефт, злато, диаманти и т.н.
9
1
 
24
 
! Отговори
???? преди 5 години
Къде остана един от основните принципи на международното право- за ненамеса във вътрешните работи на една суверенна държава??Само на книга остана , нали??И недейте да се чудите, че великите сили ( и някои регионални сили )правят каквото си поискат!!!
8
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуела е суверенна държава................тоя на снимката хич няма вид на честен политик, първо да оправи Бразилия, където е нормално докато се разхождат да те ограбят и набият мафиотските банди.Николас Мадуро е законен президент.............Гуайдо е кукла на конци , знаем къде е учил и кой го е обучавал да прави цветни революции!
7
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демократичната общност продължава да гледа безучастно как една държава ,до 3-5год.ще остане с 30-40% от населението си тоест всичко читаво и работоспособно около 20млн.ще се изсели от Венецуела!Къде е НАТО ,да бомбандира военните обекти?Латинските дъжави трябва да пратят войски във Венецуела.Преди Чавес ,испанци се заселваха там ,сега всичко бяга!
6
6
 
18
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
За жената на Путин не знам, но всеки е виждал дъщерите му.Този по скоро ще се съветва с Биби Натаняху, от колкото със Тръмп, но те и двамата отговарят пред едни и същи хора. Това ако го каже примерно Путин, за която и да е държава, нямаше да му чуем края за руската агресия и какво ли още не. Но дори и децата разбраха за двойния стандарт по-който мерят западните медии, които между впрочем са против Тръмп само вътрешно политически, но всички реват за интервенция във Венецуела.Смешно.
5
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е бразилската армия,най-голямата в Латинска Америка ,да влезе във Венецуела и да въдвори нужния ред!Мадуро и Сие с доживотен затвор!
4
5
 
15
 
! Отговори
н преди 5 години
навсякъде ненормални (управлявани)управляват?