България със сравнително евтини апартаменти, изпреварваме Турция

Най-скъпи са двустайните жилища в Хонконг
Обновена: 9 апр 2019 15:38 | 9 апр 2019 15:37, Елка Василева
102
България със сравнително евтини апартаменти, изпреварваме Турция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Жилищата в България са сравнително евтини. Това става ясно от класация на британския сайт за лични финанси Finder.com, в която участват 91 страни, цитиран от „Труд“.

България се нарежда на 72-ро място в класацията със средна цена на двустайните жилища в градския център от 65 150 евро.

По-скъпи, отколкото у нас, са жилищата в Румъния, Гърция и Сърбия, както дори и в Косово, Албания и Босна и Херцеговина.

България обаче изпреварва по цена на двустайните апартаменти Македония и Турция.

Закупуването на двустаен апартамент в градския център излиза най-скъпо в Хонконг (1,4 млн. евро), следван от Сингапур (малко над 877 хил. евро) и Швейцария (средно близо 610 хил. евро).

Десетката се допълва от Южна Корея, Япония, Тайван, Израел, Норвегия, Китай и Швеция.

Ако се направи класация само на градовете, където апартаментите са най-скъпи, Хонконг отново заема първото място. Средната цена на двустайно жилище в града от 1,4 млн. евро е 8,7 пъти по-висока от средното равнище в света. Средната цена на квадратен метър на апартамент в центъра на Хонконг излиза 24 405 евро.

На второ място се нарежда Лондон, където средната цена на двустаен апартамент е малко над 885 хил. евро или близо 15 хил. евро на квадратен метър.

Третият най-скъп град в света за закупуване на апартамент е Сингапур, където средната цена на жилище е малко над 858 хил. евро или 14 850 евро за кв.м.

В топ пет попадат още Пекин и Цюрих, където средната цена на двустайните апартаменти в центъра на града достига съответно близо 760 хил. евро и 753 хил. евро, сочат данните на онлайн изданието.

Шанхай и Ню Йорк заемат шестото и седмото място със средна цена на двустайните апартаменти в центъра на града от съответно около 750 хил. евро и близо 700 хил. евро. Десетката се допълва от Сеул (695 300 евро), Женева (686 300 евро) и Шънджън (малко над 658 хил. евро).

Двустайният апартамент в градския център излиза най-евтин в Египет – малко над 30 хил. евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: жилищаапартаменти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
5
 
! Отговори
ддд преди 5 години
За 65 000 евро, може да си купиш в Люлин...или на Мария Луиза. В нормлния център такава цена няма.
60
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ГЕРБ валят оставки заради огромната корупция,щото били морални.Само че ние искаме не оставки,а да бъдат съдени,защото станаха много материални.Само с оставки номера ви няма да мине.
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е.Луксозни апартаменти по 600 евро за кв.м.,ама не за всички.
58
1
 
8
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Предлагането е според Търсенето!Е.... НЕ може цела България да живее у София, на ул. Латинска... ха, ха, ха, ааааа....То, Става---Ама Требва и да си Владика!
57
6
 
15
 
! Отговори
Moghul преди 5 години
Не се прави така, освен ако не е нарочно за да излезе, че е евтино тук. Сравнете цените според покупателната способност и това със среден доход за страната колко време ти трябва да изкараш за жилище. За сравнение с среден годишен доход в САЩ за три години изкарваш парите за среден имот там, в Канада за 5. Те са друга бира, да кажем. Но в Германия за 8, а тук за 10. И като видиш там инфраструктура, среда, парко, зеленина, трафик и пр, можеш да придобиеш представа за какво се заробват тук хората.
56
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Терасите как вървят ме интересува
55
3
 
14
 
! Отговори
Анти василев преди 5 години
*швейцарски регулатор преди дни е предупредил , че и там предстои спукване на техния балон* сосиете дженерал съкращава 1600 служители* на световните пазари по всички фронтове видяхме "двоен връх" или "бичи капан"* и фед и ецб казаха, че няма да вдигат лихватаговорят ли ви тези неща нещо, "граждани умни", говорят ли ви? някой ви чу-ка на врата "граждани умни" ... чувате ли ?!
54
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На ул. Латинка са най-евтини.По-евтини от Факултета.
53
3
 
32
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Евтини са !!!За справка се обръщайте към ГЕРБ !!!
52
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте цена на кв. м + чист среден доход на месец (или година), за да разберем къде сме ние. Иначе е неясно...
51
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евтини са политиците и престъпниците. Не е нормално работещ човек да не може да си купи дом в собствената Родина,и в собствения си роден град както е било по комунизма лесно.
50
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната поръчкова статия от мафиоти като тези от Артекс! Сравнението е на цена, а не на покупателна способност!!!!
49
9
 
14
 
! Отговори
Ами така е.. преди 5 години
Цените на апартаментите у насса ниски, бе....Купи си човек апартамент че... и хоп, бил " в морално престъпление"!А, кога *** купи целия Техноимпекс, с неговите пари--било законно и морално.... ха, ха, ха, аааЯ, У ЛЕВО *** ..
48
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да но доходите са в пъти по-ниски. Освен за цени трябва да се говори и за покупателната способност на населението
47
2
 
16
 
! Отговори
Ron преди 5 години
Освен цените, проблемът на жилищата в България е също че собствеността на гражданите не е гарантирана законодателно относно права върху общи жилищни части и "лична" отговорност за "общи" разходи. Главен проблем също е и отговорност към топлофикация и невъзможност за пълно "прекратяване" на абонамент към дружеството.
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой нормален човек ще си закупи апартамент в *** ?Бегаййййй !
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако включите в изследването и евтините апартаменти на Цецо, Цецка и останалите шайкаджии, ще излезем още по-напред в класирането
44
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хонконг?
43
14
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Цените на апартаментите са относителни, както и покупателна сила на селяните прости по света!!!Всички са роби, ако искат да купят имот, още повече се заробват, живейте на квартира, продавайте си жилищата и живейте, бъдете свободни хора, какви жилища ,какви пещери и хралупи!Светът е голям, Слънцето е за всички!!!Агент Арчи Бенинг!ЦРУ!!!
42
0
 
4
 
! Отговори
до васко преди 5 години
Васко, забелязал съм, че винаги страшно неуспешни хора пишат в стил като твоя. Хвърлят някакви твърдения без никакво покритие и разни цифрички ей така във въздуха. Отговори ми, моля те - с какво се занимаваш? Винаги ми е било интересно ей такива какво работят? И за да ти запали интереса коментарът ми, ще ти напиша нещо в твой стил: Тръмп като даде 800 милиона на Георге Иванов да съсипе България, къде бяхте вие?