България със сравнително евтини апартаменти, изпреварваме Турция

Най-скъпи са двустайните жилища в Хонконг
Обновена: 9 апр 2019 15:38 | 9 апр 2019 15:37, Елка Василева
102
България със сравнително евтини апартаменти, изпреварваме Турция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Жилищата в България са сравнително евтини. Това става ясно от класация на британския сайт за лични финанси Finder.com, в която участват 91 страни, цитиран от „Труд“.

България се нарежда на 72-ро място в класацията със средна цена на двустайните жилища в градския център от 65 150 евро.

По-скъпи, отколкото у нас, са жилищата в Румъния, Гърция и Сърбия, както дори и в Косово, Албания и Босна и Херцеговина.

България обаче изпреварва по цена на двустайните апартаменти Македония и Турция.

Закупуването на двустаен апартамент в градския център излиза най-скъпо в Хонконг (1,4 млн. евро), следван от Сингапур (малко над 877 хил. евро) и Швейцария (средно близо 610 хил. евро).

Десетката се допълва от Южна Корея, Япония, Тайван, Израел, Норвегия, Китай и Швеция.

Ако се направи класация само на градовете, където апартаментите са най-скъпи, Хонконг отново заема първото място. Средната цена на двустайно жилище в града от 1,4 млн. евро е 8,7 пъти по-висока от средното равнище в света. Средната цена на квадратен метър на апартамент в центъра на Хонконг излиза 24 405 евро.

На второ място се нарежда Лондон, където средната цена на двустаен апартамент е малко над 885 хил. евро или близо 15 хил. евро на квадратен метър.

Третият най-скъп град в света за закупуване на апартамент е Сингапур, където средната цена на жилище е малко над 858 хил. евро или 14 850 евро за кв.м.

В топ пет попадат още Пекин и Цюрих, където средната цена на двустайните апартаменти в центъра на града достига съответно близо 760 хил. евро и 753 хил. евро, сочат данните на онлайн изданието.

Шанхай и Ню Йорк заемат шестото и седмото място със средна цена на двустайните апартаменти в центъра на града от съответно около 750 хил. евро и близо 700 хил. евро. Десетката се допълва от Сеул (695 300 евро), Женева (686 300 евро) и Шънджън (малко над 658 хил. евро).

Двустайният апартамент в градския център излиза най-евтин в Египет – малко над 30 хил. евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: жилищаапартаменти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много лоша карма тегне над Турция...............един ден кланетата на турците над българи и арменци ще им се върнат с лихвите!!Бог (или за тях Аллах) забавя, но не забравя!!
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не знаете, голяма част от Турция е силно земетръсна зона, там се събират две тектонични плочи!Като добавим и алчността на турските бизнесмени и калпавото строителство ..............няма никакъв смисъл да инвестираш в имот в Турция!!!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"България със сравнително евтини апартаменти, изпреварваме Турция"Ти да ВИДИШ "Апартаментгейт" ще постави "България" в робски облик поради ЦВЕТУЧНО!Там където са най-скъпите е ВИСОКА КЛАСА където тука тарикатчетата ПАРАДИРАТ.Ето ХОНКОНГ КИТАЙ, натъртвам на КИТАЙ, че им се подигравате на "жълтурковци" ВЕЧЕ НОМЕР 1 В СВЕТА!!! ФАКТ
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган - новият султан................без да иска направи голям подарък на България...................вкара в затворите 80 % от турската интелигенция , което означава, че редуцира много силно интелектуалния капацитет на населението в Турция..........сега там преобладават ахмаците, *** и фанатиците!С тях много лесно знаем как да се справим, не само ние българите, но и останалите съседи на Турция!!
37
4
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
На Босфора апартаментите са много скъпи, питайте Владимир Владимирович, той има вила в Турция!!!Агент Джована Скивоне!ЦРУ!!!
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сравнението на цени по данъчна оценка ли е направено?
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новите квартали в София не са били обект на цялостна планировка, въпреки че уж съществува пуп, а планирането е било на парче. Затова имат толкова схлупен и сврян вид.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И следващите 50 години няма да стигнат на Турция за да компенсира вредите, които й нанесе султана Ердоган и неговата партия !!
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новите квартали в София са с баснословно тесни но кални улици, без места за паркиране, понякога липсва канализация, съседа е на една ръка разстояние и разбира се некачествено строителство!!! Живея в такъв. Строителите са си оставили ръцете. В началото е хубаво, докато не започнат течовете.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изчезващо насаление на територията20-25% от жилищният фонд - необитамстроят се още и още и още нови жилищи, при това "на зелено"и след горното, някой твърди, че били еФтини ?! ако изобщо имаше здрава пазарна логика, те трябваше да се сринат, като бития кон ... очевадно е, че някой много иска да получава "писмени обещания за актив" ...лошото за мафията тук е това, че за разлика от цените на енергията, цените на жилищата не са и подконтролни и не може да ги вдигне както цената на тока!
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Василев 31Турция била империя.................хаха................да бе, да!Това да не е вица на годината?Турция си остава една османска ***, скоро и САЩ, и Русия ще и видят сметката..............може да доживеем и независима кюрдска държава!!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убиват ме подобни сравнения. Ако се сравнява нещо то трябва да е в някакво процентно съотношение. Например средна заплата спрямо цена на квадрат. Другото са лъжливи числа.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не ви е виновен , че нямате много апартаменти, като учите трудни специалности в уж престижни университети!Да бяхте учили за учители по физкултура като мен във ВИФ (Висшия институт за факири) .............сега нямаше да злобеете по сайтовете, ами като мен щяхте да си живеете само от наеми и да не работите!!
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сравенение трудно ще се направи, защото двустаен апартамент означава нещо много различно в различните държави. За България може апартамент от 50 квадрата да е двустаен, но може за някои това означава личен асансьор от гаража, тераса от 150 квадрата, която хем е обща, хем е на определен човек... и т.н.
27
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната глупава статия. На доход 800лв колко да е апартаненра. Само ще ви кажа че в САЩ апартаментите са по евтини от БГ а дохода е само около 4500лв-6000лв на месец.Купих си едностаен 70кв без да броя терасата и гаража за $140000.Заграден комплекс с езеро, фитнес и тенис корт.Сравнете с грозните сгради в БГ и пак ще си говорим колко било евтино в БГ, хахахахаха
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в България е възможно с диплома от ВИФ да спечелиш толкова много пари, че да може да има 7 - 8 апартамента...............да,...............наистина сме страната на чудесата!!
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По качество на новопостроеното сме първи, ама отзад напред.
24
2
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Почивката в в неосманистките курорти е по-евтина и по-качествена , отколкото в България!!!Агент Чевис Ларкин!ЦРУ!!!
23
5
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Златото в неосманистка Турция е по-евтино и качествено, отколкото в България!!!Агент Дуейн Нюман!ЦРУ!!!
22
5
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Соца ви остави собствени жилища, даже вили,но уродливия капитализъм ще порави това !На квартира, или на улицата изизаш българино !Айде, оди пак да скачаш като изоглавен !!