Намериха останки от изтребителя F-35А, пилотът - в неизвестност

Причините за инцидента остават неизвестни
Обновена: 10 апр 2019 11:29 | 10 апр 2019 10:25,
119
Намериха останки от изтребителя F-35А, пилотът - в неизвестност
Снимка: Reuters

Рано днес бяха намерени са отломки от самолета F-35А, изчезнал във вторник над Тихия океан. Съдбата на пилота обаче остава неизвестна, съобщи министърът на отбраната на Япония Такеши Ивая, цитиран от Франс прес.

Намерена е част от опашката на летателната машина по време на операциите по издирване в морето, в които участваха самолети и кораби, съобщи министърът пред журналисти. "Смятаме, че се е разбил", добави той.

Причините за инцидента все още не са известни. Пилотът не е намерен, операцията за търсене продължава.

Изтребителят е обявен за изчезнал вчера вечерта, когато е бил на тренировъчна мисия, а комуникацията с въздухоплавателното средство се е загубила по времето, когато се е намирал на 135 км източно от базата Мисава.

Това е първата авария на F-35A. Падналият изтребител-бомбардировач е бил пето поколение Ф-35, сглобен в Япония. Министърът на отбраната временно спира полетите на тези машини, докато не се изясни причината за инцидента. Японските сили за самоотбрана разполагат с 13 такива самолети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: Японияизтребител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
7
 
! Отговори
Велика Франция преди 5 години
Френските Рафал и Мираж са по-добри от щайгите еф 16, включително и от ф22 и от дефектния ф35. Франция има огромни военни традиции (най-много военни победи в историята). Трябваше да купим френски изтребители.
92
8
 
1
 
! Отговори
Go USA преди 5 години
Чудо голямо. Един самолет паднал и вече не ставал. Докато руските щайги падат през месец. Жалко за пилота. Но фактите са, че по-добри самолети от Ф-16, Ф-22 и Ф-35 света не е измислил. България взима най-доброто. F-16 блок 70 по последна технология предизвиква тежки гъpчове у азиатските сатрапии.
91
1
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
Самолет с един двигател е не сигурен и няма нападателна мощ . Тази незабележимост (която сравнително лесно може да се направи по голяма ) Върши работа само над моретата ,при среща с друг самолет. в други случаи не е много ефективно оръжие .А при ф16 натоварен с достатъчно гориво + един тон бомби ,самолета е много по бавен от витлов самолет . Не разбирам защо са го направили и коя точно бързина му е по бърза от на самолет с два двигателя ??? Да не говорим че няма крила ;)
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата есен в Южна Каролина паднаха два такива самолета. така, че този не е първият.
89
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До славянин"Я НИ ОСВЕТЛИ ЗА НЯКОЙ САМОЛЕТ МОДЕЛ СЛЕД 1980-ТА НАСАМ С ЕДИН ДВИГАТЕЛ С ХОРИЗОНТАЛНО ИЗЛИТАНЕ И КАЦАНЕ, ВИРТУАЛНИ ''СПЕЦИАЛИСТЕ''!?"Ф-35Да продължавам ли?Няма как да продължа защото *** клъцнаха предишния ми пост понеже имената на самолетите са написани на ЛатиницаЩе спомена страните а ти потърси в нетаКитай / ПакистанЮжна КореяЯпонияИндияЧехияШвеция
88
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До славянинАз какво съм написал и какво не съм написал "СПЕЦИАЛИСТЕ"Документирани Аварии ...не съм написалКатастрофа/и - всеки нормален човек ще си помисли че няма катастрофи след като са написани аварии но не и катастрофи
87
5
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До НатоВец"Ф-16 Какво му е лошото на наполовина по-малки разходи за самолети с по-модерно въоръжение, не губили въздушен бой?"Поредния Диванен Експерт1. Половина разходи спрямо Ф-15/22 спрямо Рафал и Еврофайтър, но сравни го с МиГ-29 или ГРИПЕН и ще си глътнеш граматиката2. След виетнамската война Западни(включително Еврейски) самолети не са постигнали една въздушна победа без да са поддържани от АУАКС - ФАКТНа кой да припишем победата на МОЗЪКА АУАКС или носителя на Ракетите Ф-15/16/18
86
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До славянин"никой уважаващ себе си производител на бойни самолети отдавна не прави самолет с един двигател"Ех диванни експерте говориш ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ1. Има само два ефективни самолета с вертикално излитане и кацане и те са с по един двигател - Хариер и Ф-35 - всички подобни самолети с повече от един двигател се провалиха рано или късно във времето2. За по-малките страни не е необходимо да имаш тежки машини - вече двигателите са достатъчно надеждни и еднодвигателни се търсят.
85
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Зозо"На парада 3 бяха МиГ-35 щото толкова са произведени и летят"Това е вярно - и въпросът е защо са им повече самолети за изпитания?Двигателите са от МиГ-29КМодернизираните Су-27, Су-30, Су-34, и Су-35, МиГ-29К реално ползват версии на един и същ радар с механична антенна решетка, Пасивна ФАР и Активна ФАР - и да това е световна практика Ф-15/16/18/22/35 са на същото положениеНовите оръжия и електроника се изпитват по програмата Су-57Остава само Аеродинамичния корпус да се изпита
84
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Франция освен това има най-добрият самолет поколение 4++"РафалДо някъде може да се каже че Рафал е един от най-добрите защото е универсален 1 и 2 местен както палубен така и сухоземен вариант.Но за съжаление поради малкото производство около 200бр общо е БЕЗУМНО СКЪППоради същата причина бавно се интегрират нови системи както оръжия така и авионика и двигатели
83
3
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До До ЗозоНа парада 3 бяха МиГ-35 щото толкова са произведени и летят :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
82
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
"Руски Су- 57 пето поколение не се е разбивал"1. Су-57 има документирани поне две аварии - Помпаж на двигателя Ал-41А и пожар в отсека с електроника в дясното полукрило2. Су-57 има документирани на сателитни снимки две командировки в Сирия като втората е тази година и МО не гъкнаха за нея3. Има реално 4 варианта на Су-57а) за наземни изпитания 1брб)Ал-41А и с ограничена електроника 3брв)Ал-41А и пълна електроника и оръжие 5брг)Изделие 30 и пълна електроника 1бр+12бр(държавни изпитания)
81
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция и Германия подписаха споразумение за общ проект за пето поколение изтребител.-Франция и Германия вече не са фронтови държави, затова могат да се лигавят колкото си искат. Франция освен това има най-добрият самолет поколение 4++. Пред него руските щайги пи каят прави.
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ли е трудно да стреляш от въздуха по хора, въоръжени само с леко стрелково оръжие?
79
5
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До До ЗозоТва *** сте много смешни, като .ъжете чак сами си вярвате!Цитат: Парадът приключи с авиацията, включително два руски изтребители от пето поколение Су-57....
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф-35 има иновативна система за телепортация. Пилотът се е телепортирал в дома си. Същата система ще има във Ф-16.Японското качество западна.
77
7
 
8
 
! Отговори
До Зозо преди 5 години
Зозуля, на парада бяха три. Третият фантом ли беше? Два ходиха до Сирия, да пострелят по ислямисти. Бойно кръщение, каквото F-35 не е имал, въпреки че го произвеждат вече 14 години. Много ги е страх от Локхийд-Мартин и от Пентагона да не лъсне грозната истина! Че в субсидирането на проекта участват 8 страни!Су-57 вече получи новия супердвигател "изделие 30", превъзхождащ фантастичния АЛ-41 с 15-20 % по всички показатели. Това чакаха, преди да го сложат на конвейера.
76
5
 
5
 
! Отговори
До Зозо преди 5 години
Зозичке напудрена, преведи, моля най-сърдечно, "ай сикам"! Знаеш чужди за мен езици, да не пишеш на родния си?Кажи си, да знам как да постъпя с твоя "родител 2"!Да здравствует великая и непобедимая Россия - оплот всего человечества! Ето че и аз знам чужди езици. В детайли - потвърждение - в рот тебя!
75
13
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
.....Руски Су- 57 пето поколение не се е разбивал........Е как да се разбие като не летят и двата произведени :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Само на парада на 9 Май ги изкарват!!!
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината за САЩ е,че до 80-те години,преди началото на новия век хиляди "умни глави" от целия свят работеха за техническия и военен напредък там. Но от началото на века се забелязва чувствителен отлив на "капацитети" от САЩ заедно с технологиите им в други държави по света.И резултата е видим.