Фото награда: Снимка на плачещо дете на границата Мексико - САЩ

Фотографията предизвика дебат за политиката на Тръмп за мигрантите
12 апр 2019 12:55, Елка Василева
28
Фото награда: Снимка на плачещо дете на границата Мексико - САЩ
Снимка: БТА

Снимка на хондураско дете, плачещо, докато американски граничен патрул претърсва майка му, получи наградата "Уърлд прес фото" за 2019 г., предаде Асошиейтед прес.

Снимката на Джон Мур, работещ за агенция "Гети", показва 2-годишната Янела Санчес и майка й Сандра Санчес, след като те били задържани на 12 юни миналата година.

Тя предизвика дебат за строгата политика на администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп по отношение на мигрантите, която включва разделяне на семейства, задържани на границата с Мексико.

Американското сп. "Тайм" публикува снимката на Мур на корицата си, предизвиквайки възмущение срещу програмата за разделяне на семейства. Но по-късно бащата на Янела каза пред британския в. "Дейли мейл", че дъщеря му не е била разделяна от майка си и двете са останали заедно. Списанието обаче защити използването на снимката, заявявайки, че тя е "уловила залозите на момента".

"Мисля, че тази снимка докосна сърцата на толкова много хора, както докосна и моето, защото придава човешки измерения на една по-голяма история", казва фотографът в изявление, публикувано от организаторите.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво? Моето дете реве по няколко пъти на ден, а дори не е на границата със Сащ!
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е защо обвиняват Тръмп, а не родителите на детето, помъкнали го през шубраци и пустини...
18
1
 
13
 
! Отговори
42306 преди 5 години
Помня горящото виетнамче, което ужасено от болка, тича за помощ към фотографа - никой не му помогна, но снимката обиколи света... Златното правило в кадъра да има дете, куче или вода.... Зловещ свят, неподходящ нито за деца, нито за майки...
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната манипулация на зорошките медии.И продължават да я използват, при положение, че бащата им е казал, че детето не е било отделяно от майката.И това ако не е ФЕЙК НЮЗ здраве му кажи.Или може би искате да няма и гранична проверка дори за мигрантите.Ей така да си прииждат спокойно на талази.
16
2
 
2
 
! Отговори
Хубаво дупе преди 5 години
хубаво дупe има това мамче
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детето е Стресирано от това че майка му я претърсват и неможе да му обърне внимание. Всяко дете на тази възраст изпада в такъв стрес когато не разбира какво се случва. Детенцето си мисли че нещо лошо се случва с майка му и това поражда сълзите му. Не вярвам някой от граничарите да му направи нвщо лошо та нали и те имат деца. По интересното е къде е тръгнала майка му и защо влачи детето си да го стресира по границите. Това дете преживява ужас когато вижда непозната обстановка.
14
0
 
13
 
! Отговори
пенко преди 5 години
НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА ,КОЛКО ДЕЦА ПЛАЧАТ "РАЗДИРАТЕЛНО" ПО СВЕТА !!!! ТОВА ПОНЕ НЕ Е ДОМАШНО НАСИЛИЕ И НЕ Е ФАЛШИФИКАТ ЗА ХИМИЧЕСКО ОБГАЗЯВАНЕ !!! АСОШЕЙТЕТ ПРЕС НЕ ОЗАЧАВА ЛИ -" АНТИСОЦИАЛНА ПРЕСА - ПИСАРЕНЕ/ ???
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не е била разделяна от майка си и двете са останали заедно. Списанието обаче защити използването на снимката, заявявайки, че тя е "уловила залозите на момента".Американската преса дори и не се опитва да предава факти вече. Важното е какво е решил редакторът че е истина. Такава нагла пропаганда дори при комунизмът и нацизмът не е имало.
12
2
 
15
 
! Отговори
тя преди 5 години
Децата си плачат , какво е чудното ?!
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,да винаги са момиченца и млади жени треперещи и разплакани.Като отидеш да ги видиш наживо- талибани и мексикански главорези с татусите ножовете пистолетите. Архитекти,адвокати,доктори поети ,атомни физици...
10
3
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Грешна интерпретация! Всъщност малката е тръгнала сама да емигрира от САЩ в Мексико и плаче поради отказа на мексиканското власти да я допусната своя територия.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11Ти си необразован! Дадох ти пример за Ю. Америка защото там има държави с преобладаващо индиянско население, Боливия, Парагвай, Еквадор, и никоя не допуска индиянци от другите държави да се заселват в тяхните. Даже Мексико не разрешава, обаче, ако САЩ правят ограничения за такива заселвания, веднага се вдига врява!
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9Всяка държва като изгуби война обикновено губи и територии! Така, че индианците да бяха изгонили белите преди500г.,сега вече е късно, но дори белите да се върнат в Европа, индианците ще атакуват Европа, защото иначе ще се върнат в родовообщиния племенен строй.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Като мексиканците са наследници на маите и ацтеките, нека си стоят в земята на маите и ацтеките! В САЩ живеят други индиански племена, макар повечето да са в резервати! В Ю. Америка не се разрешава на индианците да се прехвърлят в която държава си пожелаят.
6
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тръмп видя каква глупост направи Меркел, като покани всички араби и африканци в Европа! Прав е, всяка жаба да си знае гьола, да си гради държавата, а не да търси лесното и безплатното!
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майката трябва да бъде подведена под отговорност за издевателствато над собственото си дете като го е мъкнела със себе си две хиляди километра. Майката в затвора, а детето да се връчи на хондураския посланиник.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама разбира се... дайте Тръмп да покани цяла Южна Америка на гости и да им раздаде по милион долара на калпак за джобни. Пък може и наркотиците да им изкупува на преференциални цени...тогава всички най-серне ще са хепи и ще настане рая на Земята. Ние пък от своя страна в Европа може да направим същото с Африка и всичките арабели на тоя свят.Тази пропаганда взе доста да дотяга вече!
3
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сандра Санчес от Хондурас къде е помъкнала 2 годишно дете?А фотографи и репортери гонят само евтина слава и бързи пари-истината не ги интересува.
2
8
 
23
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Що си мислите че някой го интересува плачещото Мексиканче? Дори и мен не ме интересува...
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мексико са виновни,че не са се погрижили детето, но естествено ще бъдат обвинявани белите американци.