Турция: Франция ни поучава за геноцид? А Руанда и Алжир?

Макрон обяви 24 април за национален ден в памет на арменския геноцид
Обновена: 12 апр 2019 14:44 | 12 апр 2019 14:35, Елка Василева
114
Турция: Франция ни поучава за геноцид? А Руанда и Алжир?
Мевлют Чавушоглу. Снимка: архив, Reuters

Франция е последната страна, която може да поучава Турция за геноцид и история, заяви турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, цитиран от Анадолската агенция.

Повод за коментара на турския първи дипломат беше подписаното в сряда от френския президент Еманюел Макрон решение, с което Франция обявява 24 април за национален ден в памет на арменския геноцид.

"Франция да се занимава със собствената си мрачна история в Руанда и Алжир", препоръча Чавушоглу на среща на НАТО.

Турските медии съобщават, че по същия повод вчера са разговаряли и министрите на отбраната на двете държави, предаде БТА. Турският министър Хулуси Акар се е обадил по телефона на френската министърка Флоранс Парли, за да изрази недоволството си от решението.

Франция официално призна арменския геноцид през 2001 г.

Турция приема, че много от живеещите в Османската империя арменци са били убити в сблъсъци с османските сили през Първата световна война, но оспорва броя на убитите и отрича тези убийства да са били системно организирани и да представляват геноцид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
11
 
! Отговори
Vive la France! преди 4 години
Неукия турчин не осъзнава, че Франция не е участвала в случилото се в Руанда, което е гражданска война между местните племена. Руанда дори не е френска колония. В Алжир не е имало геноцид, а кървава война между сеператисти и французи. Ама то не става само с биене на чело в земята, нужни са книжки. От друга страна Турция е избила милиони арменци, жени и деца по особенно жесток начин. Аналогична е съдбата на понтийските гърци. Ето това е 100% геноцид, който дивите ислямски диваци отричат!
71
0
 
5
 
! Отговори
Гърците ни мразят преди 5 години
Българският геноцид ,1916-1918 г Гьрция.
70
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно вие турчулятата трябва да мълчи те!!!! Безсрамници. Стига сте се излагали. Света ви знае кви пом. Ри сте.
69
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧавушоглуЕто за това ви мразят всички! Тъкмо започваме да забравяме за зверствата ви и се появи някое тъъъпо чоджуче и ръсне сол в раната, след като я разчеши! Трябвало е да ви изгонят всички още при Освобождението! Ама сме хора, не избиваме победени и безоръжни, не колим баби и чоджучета, това е ваш специалитет. Както и бързо да бягате, като видите бойци!
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 62Свастиката е много древен знак и е не само индийски. Използват го китайци, тибетци, монголци, въобще всички будисти и не само от ламаисткото направление, както и в Новия свят - майи, ацтеки и други.За да не се объркаме в понятия на ляво, на дясно, нека кажем така - по посока на часовниковата стрелка - СВАСТИКА и обратна на стрелката - САУВАСТИКА. Едно самовлюбено добиче-блогерче взе да спори с мен, нямало такава дума. Може да я няма в Уикипедията, но в "Братя Данчови" я има.
67
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нашата патица взела да иска извинение от Чавушоглу ефенди! От турчин и извинение! Японският император при обиколките си из Източна и ЮИ Азия се съдра от извинения заяпонските зверства през ВСВ. Но единственото турско извинение, за което знам беше за сваления подло руски самолет. Направиха го от зор! Турция е бита от Русия N пъти, но е спасявана два пъти - XIX в. от мамелюците, ХХ век руското оръжие и злато ги спаси от гърците!
66
0
 
9
 
! Отговори
Дурхан преди 5 години
Политиците почнаха да пишат история ,вместо историците !!!.'тогава да се обяви ден на агресията на Наполеон !
65
2
 
12
 
! Отговори
Турски ятаган преди 5 години
Камбоджа не е ли била колония на Франция също?
64
2
 
5
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
ЯКАТА СЕ ТРИЕ ТУКА
63
7
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
До CAMBODIA POWERДобре че си ти да не съм аз най-npocто
62
3
 
9
 
! Отговори
Турски ятаган преди 5 години
Благодаря!Хубаво е когато се обогатяват хората взаимно,а не само някакви плоски обиди.
61
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин чавушоглу Франция този геноцид го призна и се извини.Вие ще го направите ли това няма да върне убитите но имам предвид че добре показва колко точно нагли и лицемерни сте.Ей това го показва.Забавно е че дори не отричате а спорите кой е направил по-голям геноцид Франция или вие, трабва да ви направим едно състезание и да го излъчват като риалити шоу ще го кръстим геноцида на века който убие най-много печели и така ще разрешим спора между вас и Франция и ше връчим на победителя награда.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е на санскрит ариец не е име на народ а на социална класа и значи аристократ благородник.Отделно от това има и народ арийци по пройзход са иранци думата просто съвпада.Този народ впрочем не говори сандкрит и даже не знае че името му на санскрит значи това.Нес е изчезнал, но областта в Иран и до днес се нарича Ариана.По името на този народ.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 68 Свастиката всъщност е ъглово геометрично представяне на спирала и е била соларен символ но може да се представи по два начина с лъчи наляво или надясно.В Индия винаги я слагат надясно така носи живот и здраве.Наляво я слагат само ка гробища или като знак че някакво място е осквернено или лошо.Гениалния Хитлер взе тази втората символ на разруха и смърт и си я лепна на знамето и това стана и с него, каквото повикало, такова се обадило.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 66 абе аз ненавиждам нацисти и други такива и то не токлова за друго а за това че уж много обичат народа си а искат да живее в командвана от тях диктатура от която печелят само те самите.Това е интересна любов към народа нещо като да вкараш целия народ в с затвора и да се оправдаеш че го правиш от любов.Но където си прав си прав.Свастиката е индийски символ и нацистите си я присвоиха и откраднаха.Забавното е че е два вида и Хитлер ползваше онзи който носи разруха и смърт.
57
1
 
1
 
! Отговори
Турски ятаган преди 5 години
А знаеш ли какво означава?
56
2
 
2
 
! Отговори
Турски ятаган преди 5 години
Камбоджа,как си братле?Можеш ли да ми кажеш свастиката индийски символ ли е?Свързан ли е с четирите "врани"?
55
3
 
8
 
! Отговори
художника преди 5 години
Що се ежите един-друг бе? Питайте Арменците, те най-добре знаят.
54
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво ни интересува нас НОРМАЛНИТЕ хора.
53
9
 
19
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Историци: Как са живеели българите в Османската империя? Новина от 26.03.19Ето в тази новина българските историци са описали как са стояли нещата през османско време, но тука гледам все има плачещи, че от 3 млн българите са паднали на 600хил. А историците казват, че от 1.4млн българите са станали 2.4млн, но истината като не му отърва на българина, той неще да го приеме! Но сега като му кажеш през великото българско управление населението падна от 9 на 6млн сигурно пак ще отрича!