Турция: Франция ни поучава за геноцид? А Руанда и Алжир?

Макрон обяви 24 април за национален ден в памет на арменския геноцид
Обновена: 12 апр 2019 14:44 | 12 апр 2019 14:35, Елка Василева
114
Турция: Франция ни поучава за геноцид? А Руанда и Алжир?
Мевлют Чавушоглу. Снимка: архив, Reuters

Франция е последната страна, която може да поучава Турция за геноцид и история, заяви турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, цитиран от Анадолската агенция.

Повод за коментара на турския първи дипломат беше подписаното в сряда от френския президент Еманюел Макрон решение, с което Франция обявява 24 април за национален ден в памет на арменския геноцид.

"Франция да се занимава със собствената си мрачна история в Руанда и Алжир", препоръча Чавушоглу на среща на НАТО.

Турските медии съобщават, че по същия повод вчера са разговаряли и министрите на отбраната на двете държави, предаде БТА. Турският министър Хулуси Акар се е обадил по телефона на френската министърка Флоранс Парли, за да изрази недоволството си от решението.

Франция официално призна арменския геноцид през 2001 г.

Турция приема, че много от живеещите в Османската империя арменци са били убити в сблъсъци с османските сили през Първата световна война, но оспорва броя на убитите и отрича тези убийства да са били системно организирани и да представляват геноцид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука има един,който *** под всяка статия.Не му се връзвайте.Човека просто няма социален живот.Чакаме да напише поредната си мъдрост от типа на:- "А какво ни интересува нас,нормалните хора."
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Турция този ден се празнува като ден на евгениката. Хубав празник
50
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв геноцид е да избиваш полухора?
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Копър -За индианците про4ети малко пове4е , не говори ей така .
48
4
 
17
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Нека всеки признае грешките си в историята на човечеството!Нека всеки остави морала за себе си!Нека всеки се запита и погледне в собствената си съвест!Нека да няма повече насилие над човек от друг човек!
47
1
 
4
 
! Отговори
lol преди 5 години
Хаха! На снимката - чист Ариец! ;)
46
0
 
4
 
! Отговори
Хой ми Янко преди 5 години
До Предупреждение: освен, че цъка минуси, бая коментари е нацеъкал гледам!
45
5
 
1
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 5 години
До ПредупреждениеВнемавай много вав картинката милечък
44
6
 
1
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 5 години
До Бож.Мери си прикаскити милечък внемавай
43
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди влизането на турците на балкканския полуостров населението му е било около 3 милиона. След руско - турската война е останало около 600 000... Е те това ако не е геноцид...
42
8
 
7
 
! Отговори
Киро Хикса преди 5 години
С това лице на снимката, как после да ги приемат в Европейския Съюз, ми че те приличат на пиндустанци много повече, отколкото на европейци!
41
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави са турците. И французите са изверги - убийци, претендиращи да притежават правата за определяне на морално и неморално.
40
3
 
27
 
! Отговори
Копър преди 5 години
Истинските американци - индианците, също са избити, а останалите оцелели са в резервати, но никой не чества Геноцида им. Австралия за една нощ избива племето обитаващо остров Тасмания. Трябва всяка държава да си признае грешките. Българин съм, но не е честно само Турция да я сочат с пръст.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истина ли е ? Истина е ! Тогава си го признайте ! Аз мога да чета и мога да преценя .
38
5
 
10
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
турските роми могат да се бият само с беззащитни хора, майки, деца, възрастни хора, но когато се изправят срещу армия се получава нещо като при Шипка, хах...-Интересно тази същата "армия", защо тогава реве за ония 5 века като се отвори темата?
37
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в Алжир са убити около 1 млн. души.Франция да запази морала за себе си.
36
5
 
8
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
До точкаВ периода непосредствено преди падането на България под властта на османските завоеватели българското население възлиза на около 1,4 милиона души. Непосредствено след Освобождението българите-християни в Княжество България и Източна Румелия са около 2,4 милиона души. Както сочат многобройни документи и анализи на епохата, раждаемостта сред българите-християни е по-висока от тази сред мюсюлманите. Към средата на 19-и век тази раждаемост достига годишно 53 новородени на 1000 души населени
35
15
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Цвъкащите минусите да питам: А бре аркадаш и вие се имате за етнически турци ли?Защото знаем как в Турция ви възприемат ВАС. Да Ви го казвам ли?
34
10
 
6
 
! Отговори
МЛАДО ЛЪВЧЕ преди 5 години
турските роми могат да се бият само с беззащитни хора, майки, деца, възрастни хора, но когато се изправят срещу армия се получава нещо като при Шипка, хах...
33
1
 
12
 
! Отговори
Честен преди 5 години
До Анонимен 25" И какво общо има Франция с Руанда, ама че тъпан "П.П.НЕ СЪМ ТУРЧИН.А анонимкото 25, де се по образова. Да отвори едни неща - книги се казват. Учебници даже. Малко се потруди неграмотнико и не стой все ***. Там се учи четмо и писмо. И други предмети, като историята. Ейййй. Ей заради такива тъпчовци сме на това ниво.