Кои играчи заплашват глобалната икономика?

Тръмп и на Острова са непредвидими
13 апр 2019 11:05, Александър Попов
21
Кои играчи заплашват глобалната икономика?
Снимка: Reuters

Германският вестник от югозападния град Фрайбург "Бадише цайтунг" коментира в съботната си редакционна статия сегашното състояние на глобалната икономика, предаде ДПА и БТА.

Търговските конфликти с Китай и Европа, както и постоянните заплахи на Тръмп за наказателни мита са част от поредица опасности за световната икономика - наред с хаоса около Брекзит и икономическата нестабилност във важни нововъзникващи пазарни икономики като Турция.

Германският финансов министър Олаф Шолц и управляващият директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард са прави да призовават да бъдат загасени огнищата на политическо напрежение. Не е ясно дали това ще стане, отбелязва германският вестник "Бадише цайтунг". В трансатлантическия спор обаче има съгласие по въпроса да бъдат организирани преговори за споразумение за свободна търговия.

В конфликта между САЩ и Китай постигането на споразумение също изглежда близо. От друга страна по въпроса с Брекзит британците успяха да си осигурят известно спокойствие, за да могат да обмислят следващите си ходове, коментира вестникът.

Проблемът е обаче, че във всички тези конфликти има непредсказуеми играчи и веднага можем да се сетим за Доналд Тръмп и британските му събратя, отбелязва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 5 години
Проблема не е в мошениците тоест несигурните глобални играчи а в това че в ЕС нямаме един лидер с топки дето да сложи тия плъхове на място.А това е повече от лесно.Кой са ясно е жалкото подобие на съветски съюз САЩ и жалкото подобие на варшавски договор около него съставено от Великобритания и правителството на Украйна.Как се унищожава такова нещо лесно с икономическа блокада както се унищожи ссср.Пълен глобален отказ да се търгува с тях и като искат да ди слагат сами на себе си граници тия.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки от големите играчи се съобразява с Турция.Не напразно на Турция й викат:" икономическия тигър" на балканите.След две години пускат в масово производство собствена марка автомобил.Имат и собствена марка телефони.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз лично мисля най голямия играч в международната политика е Милко Калайджиев. Всички го подценяват, особено Тръмп, но ще дойде време да съжаляват за това защото Милко е скрита лимонка и ако Тереза Мей се беше съобразила с него Брексит нямаше да забие така на камък.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен до 3 преди 5 години
Абе кой от големите брои турция за нещо ?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой не скача е неиграч,който скачае е играч.
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е стабилен, не виждам защо се всява паника, ако не е той Китай вече да ни е превзел.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общо взето пише верни неща в статията, но се забравя нещо много важно, че който плаща той поръчва музиката и че клиента винаги има право. А щатите и UK са най-големите и най-заможните клиенти за Китай и ЕС. САЩ е най-големият вносител на световния пазар и е с най-дебелият и неизчерпаем портфейл, дори и да няма в момента парите срещу хартийки винаги взема заеми а кандидати да ги кредитират бол.
1
3
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Заплаха за глобалната икономика или за властта на Ротшилд.