Габрово отново на протест заради побоя в магазин

Полицейското присъствие в града остава засилено
14 апр 2019 22:32,
22
Габрово отново на протест заради побоя в магазин
Снимка: Архив, БТА

Стотина жители на Габрово излязоха на нов мирен протест. Недоволството срещу агресията и неспазването на правилата и законите избухна преди дни след побой над продавач в централен магазин.

Протестиращите ще потърсят подкрепа от Общината, от държавната власт и от институциите.

Още по темата

Полицейското присъствие в града остава засилено, въпреки че обстановката е спокойна, а повечето от ромските къщи са празни, съобщава БНР.

Вчера се проведе най-масовия до момента протест срещу агресията, след като преди седмица трима души от ромски произход нанесоха побой на магазинер. Демонстрацията премина без инциденти, след като полицията задържа лица, въоръжени с боксове, палки и бомбички.

Около 2000 души изпълниха площада пред сградата на Общината снощи. Очакванията за масов протест се изпълниха, но не и за включването на демонстранти от други градове. Жандармеристите блокираха пътя на демонстрантите към домовете на ромски фамилии в района на квартал „Колелото“ и като жест на добри намерения свалиха шлемовете си пред множеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората идеално знаят за какво протестират и го казват открито вече цяла седмица.Само че няма медии, неплатени от властта, които да го отразят.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как е, тр.олчета? Плащат ли добре за информационното затъмнение, за дебели лъжи за това, че хората ще разчитат на общината и инститециите, срещу които точно са навън, за писане на лъжи по форуми че протестите имат нещо общо с подкрепа на някоя политическа партия?Как се плаща? Колко и да ви платят, няма да ви стигне за времето, когато в България вече няма да има българи които да работят и реално да ви издържат. И то с ваша активна помощ.Какво прави още жандармерията по улиците на тоя град?
12
4
 
0
 
! Отговори
поп харитон преди 5 години
Чоза - платен воевода, Кемпеса - байрактар !
11
4
 
5
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Толкова беше с протестите в Габрово !!! Отново ги излъгахме...
10
19
 
0
 
! Отговори
обективен преди 5 години
Никой не отрича, че има проблеми и че на ромите се позволи всичко, но...вече е явно ,че нарочно се насъскват хората. Бъдещето на нацията ни е в интеграцията , а тя няма как да стане ,като се допуска продавач да бъде бит и биячите да се пуснат веднага и после тълпа от българи да бичува ромите, така че да не смеят да ходят по улиците на Галово затънали в ***....За добро или зло...без ромите сме за никъде...
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицията и кметството в Габрово без заплати до момента, в който всички забравят че е имало някакъв проблем. Ама наистина всички! Защото явно доста дълго са взимали заплати, а нищо не са вършели. Ако напуснат или откажат да работят да им се конфискува имуществото и да се пратят на насилствена работа докто не възстановят щетите, нанесени на държавата и гражданите на Габрово.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде по малките градове е така но народа търпи.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората протестират, защото им писна да търпят да бъдат унижавани и манипулирани!
6
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво да правят на село хората :) Те всеки ден се бият в местната кръчма ...Ама никой ме протестира . Хаха
5
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление голям процент от "протестиращите" не знаят за какво са там и какво искат.
4
3
 
20
 
! Отговори
нострадамус преди 5 години
Айде ся всичкото ромале ке си събира багажа
3
44
 
8
 
! Отговори
Бития преди 5 години
Офффф, аман от битовизми - едно пи.леме се направило на отворено на двама ромале и те му набили чутурата. Айде сега всенародни протести. Намерете нещо по-интересно за гледане.
2
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е тъпо, вместо хората да си гледат работата и почивката, трябва да бутат държавните органи да свършат нещо полезно.
1
9
 
23
 
! Отговори
История бг преди 5 години
Ако не друго , някой препечели лев в продаване на знаменца