Кучетата са детектор за рак

Те усещат заболяването в 97% от случаите
14 апр 2019 13:55, Нели Христова
16
Кучетата са детектор за рак
Снимка: Pixabay

Американски учени доказват, че кучетата не само са най-добрият приятел на човека, но могат и да усетят когато той е болен и то от животозастрашаваща болест. В 97% от случаите четириногите са успели да "надушат" развитието на рак у хората.

Екипът на Хедър Жункейра от компанията "Биосент Ди Екс" е работил с три дакела, предварително обучени да разграничават между нормален кръвен серум и тъкан със злокачествен рак на белия дроб. Кучетата са разпознали нормалната тъкан в 97,5 процента от случаите, а раковата - в 96,7 процента от случаите.

Учените се надяват да използват откритието, за да разработят евтини и неинвазивни начини за откриване на рак. Те искат да определят и кои са биологичните съединения, които разпознават кучетата, и да разработят профилактични тестове на тази база.

Обонятелните рецептори на всички кучета са 10 000 пъти по-чувствителни, отколкото на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15 или там последните два-три коментара преди тозиА ти изпълнен с омраза и гняв човеко горен ли си, долен ли си, велик ли си? Спиш ли добре, имаш ли семейство, работа, деца, дом? Здрав ли си? Благодарен ли си? Вярваш ли в нещо? Или само омразата ти остана... защото някой не се е държал човешки с теб някога... Така ли искаш да върви животът ти за теб и останалите занапред? Не е ли време да се позамислиш малко?
15
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен" .абе ГОЛЯМ ЧОВЕК Е ДАКЕЛА и това си е !"Болен мозък си, болен! Кучето си е куче. А по- долни от кучетата сте вие, кучкарите.
14
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен" Това откритие е просто доказателство, че кучетата са доста по-умни от нас и това е "Кучетата, които НЯМАТ разум със сигурност са по - умни от теб, човеконенавистен под.човеко. И говори само за себе си, ***, който си се е отрекъл от човешкото, човеците и човещината! Ти си по- долен и от едно безсловесно, БЕЗУМНО, МРЪ.СНО И НЕЧИСТО куче, ***!Скапаният ти коментар е доказателство, че кучкарите ВЕЧЕ НЕ се смятат за човеци,А за по- долни и от мръс.ните нечисти кучета.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен" Това откритие е просто доказателство, че кучетата са доста по-умни от нас и това е "Кучетата, които НЯМАТ разум със сигурност са по - умни от теб, човеконенавистен под.човеко. И говори само за себе си, ***, който се е отрекъл от човешкото, човеците и човещината! Ти си по- долен и от едно безсловесно и БЕЗУМНО МРЪ.СНО И НЕЧИСТО куче, ***!
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как ще се прилага на практика това? То си има изследвания на гените, които предварително ти казват дали ще имаш рак, правят ги и тук. Това откритие е просто доказателство, че кучетата са доста по-умни от нас и това е
11
4
 
6
 
! Отговори
След юдо-масонските преди 5 години
банки, лекарската мафия е най-злия враг на хората !всяка година лекатите ви внушават че трябва да се ваксинирате от грип понеже вируса на грипа бил мутирал ...ЛЪЖАТ ви като малки деца !!!Вирусите НЕ МОГАТ да МУТИРАТ !и това го знае всеки човек който знае каква е разликата между ген и геномвсяка година нас ни снабдяват с нови грипни вируси ..... а на стадото обясняват че вируса бил мутирал видите лиединственно и само гъбичките могат да предизвикват мутации !
10
2
 
12
 
! Отговори
Какво е ракът преди 5 години
това са гъбични инфекциикакто всяка гъбична инфекция и ракът е заразенГъбичките не понасят сода и морска сол - така че замезваите със солена туршия и яжде по-малко теста с маяНе е в интрес на лекарската мафия да прилагат ефективно лечение на т.н. рак за това дори и не го търсят за да е здрава медицината хората трябва да са болни - това е!
9
1
 
3
 
! Отговори
не преди 5 години
До АнонименТова означава, че екип от учени е усвоил доста тлъста сума по проектв област медицина. И вероятно ще има и продължение на проекта с цел внедряване......
8
4
 
3
 
! Отговори
Дачко преди 5 години
Души Дачко биопсията, бута я с крак вдясно и казва: "Рак".Души следващата, бута вдясно и казва: "Пак"!Души третата, бута в вляво, казва "Мммммм " и я почва.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво следва сега? Доктори с кучета ще минават като по митниците да проверяват пациенти ли?От стотици години е наблюдавано нетипично поведение на някои домашни любимци при различни ситуации, но това не означава, че те ще решат всички проблеми, които хората не могат.Затова ли се хвърлят милиони за апаратура, за да се разчита на субективни фактори.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1"Сега остава само и да проговорят..."---Очаквам с нетътрение новината за вече говорещ дакелдиагностик. :)На по-късен етап, говорещите дакели вероятно ще могат да предписват съотвеното лекарство и да назначават лечение. По този начин лекарите ще могат да отделят повече време за медсестрите. :)
5
3
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Вероятно раковите тъкани миришат различно (на животно, а не на човек) от здравите?
4
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
97,5 процента от колко бройки кучета?
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
милите кученца, дори ще го правят само срещу малко гранулки или малко месце. няма ти отказват направления, няма да искат да си плащаш клиничната пътека....те не са търговски дружества.........абе ГОЛЯМ ЧОВЕК Е ДАКЕЛА и това си е !
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западнато здравеопазване отдавна е превзето от различни животни от бившите им колонии или от гза на географията, така че колко му е да бъдат назначени и кучета. Явно, когато научните подходи в медицината поизостанат, то шамано-приложните, винаги са под ръка.
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дакелите вече могат да поставят диагнозата.Сега остава само и да проговорят (английски!), за да я съобщават на хората. :)И край на фаталните заболявания! :)