Десетки хиляди в КНДР почетоха паметта на Ким Ир Сен

Празнуват рождения му ден - Деня на Слънцето
15 апр 2019 13:35, Елка Василева
16
Десетки хиляди в КНДР почетоха паметта на Ким Ир Сен
Снимка: БТА

Десетки хиляди севернокорейци почетоха днес паметта на свои държавни ръководители по случай Деня на Слънцето. Така в Корейската народнодемократична република (КНДР) се нарича националният празник - рожденият ден на основателя и първия президент на страната Ким Ир Сен.

Многохилядни потоци от хора в Пхенян и други градове потеглиха рано сутринта към мемориалните комплекси из страната, за да участват в тържествените церемонии, предаде ТАСС. Основните прояви в столицата протичат на хълма Мансу, където се извисяват гигантски бронзови статуи на Ким Ир Сен и на следващия лидер - сина му Ким Чен Ир, както и в комплекса Кумсусан, където в прозрачни саркофази се съхраняват балсамираните им останки.

"Прекланям се духом пред двамата велики лидери, защото съм твърде стара, за да им благодаря за щедростта със своя труд", обяснява пред АФП 84-годишната Ра Ман Ок - полковник в оставка, след двукратен поклон пред монумента на хълма, където прииждат все нови войнишки колони, групи студенти, млади семейства, туристи . . .

Севернокорейците се възпитават от самото си раждане в култ към тази династия, от която идва и сегашният лидер на страната Ким Чен Ун. Режимът използва всички възпоменателни церемонии в нейна чест, за да затвърждава властта си, посочва агенцията, цитирана от БТА.

По време на честванията се изнасят танцови и театрални представления, каквито са насрочени например на площадите в Пхенян. Организират се множество изложби и спортни състезания. Тазгодишните празненства по случай Деня на Слънцето в столицата включват по-специално фестивал на цветята и мащабен танцов спектакъл.

 


16
Още от Миш-маш
Шефът на "Дисни": Хитлер би обожавал социалните медии
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
V преди 1 седмица
Даваха един филм за северна Корея .Много ми харесаха някой работи. Например вносните стоки да се купуват само с валута .Много добре са го измислили ,но при нас не трябва да има борд за да се случи .Чсатника ще намери половината заплата да тия даде във валута за да си намери хора ,а на ченгета и дупитати да им дават такава дето се обезценява и да печатат пари .Никой няма да остане гладен .Храни се произвеждат в бг ,но държавната хранилка ще го отнесе Има и други хубави неща там .Не е така както к
13
1
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 1 седмица
Нормално е при демокрацията пенсионерите да гладуват и ровят кофите за огризки от храна.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бий ме, обичам ме !
Виден принцип за поведение на социалистите.
11
1
 
1
 
! Отговори
Горан преди 1 седмица
Тия възпоминания и култ към личността много силно ми напомнят една сцена пак с един паметник на основателя на... Планетата на маймуните!
10
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
Снимката е от събрание на ГЕРБ-Столипиново, нали?
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Северна Корея разполага с високи технологии, произвежда сателити, балистични ракети, собсвена ядрена програма, собствени атомни централи, автомобили, бусове, дори собсвена марка таблет и смартфон. Това не става с беден мизерстващ народ както в членката на ЕС и НАТО България която първа по смъртност в света, бъларите са осткотели и живеят в бедност и мизеиря, България не може не може и пирон да произведе, всичко се внася и българите служат само като депо за черноработници на Запада.
8
2
 
5
 
! Отговори
ДС преди 1 седмица
Алооо, САЩ. Защо не освободите хората ? А, да. Там няма петрол.
7
11
 
9
 
! Отговори
Браво преди 1 седмица
И има за какво да го почитат. Въпреки жестоките санкции и изолация Северна Корея е световен фактор с който и САЩ се съобразяват, а севернокорейците живеят на по висок стандарт на живот отколкото българите в членката на ЕС и НАТО на която не са наложени никакви санкции а само партньорсртво на САЩ и Брюксел.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А нашето Слънце ще събаря с чу,ка тераси и асансьори.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 4
И аз се чудя на северно-корейците, но и на българите. И едните и другите са много търпеливи

Какво им се чудиш?И едните и другите си искат комунизма.От такива какво очакваш?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И аз се чудя на северно-корейците, но и на българите. И едните и другите са много търпеливи...
3
1
 
14
 
! Отговори
Чудиш се, а? преди 1 седмица
До Анонимен 2
Ние как търпим нашите прасета? Гоим ги, търкалят се в пари и бълвоч и за награда, дето ги храним обират и допълнително. По-добре на това се чуди.
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Направо им се чудя на корейците как могат да го търпят тва прассе Кимчо и да му се кланят на тоя пацуланинн като на бог . Да му теглят ножа и да се обединят с южняците да ги направят хора
1
7
 
12
 
! Отговори
Чучхе преди 1 седмица
Велика слава на социалистическия строй