Митничари заловиха над 13 000 чифта менте маратонки

Те са били укрити в два контейнера от Китай
15 апр 2019 17:30, Красимир Ангелов
5

Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" и Териториална дирекция Северна морска задържаха 13 210 чифта "маркови" маратонки и 7710 опаковъчни кутии за нарушени права на интелектуална собственост, съобщават от Агенция "Митници".

Маратонките и опаковъчните кутии с обозначения на световноизвестни марки, са открити в два контейнера от Китай, при съвместна проверка в края на март 2019 г. на Митнически пункт Пристанище Варна Запад от митническите служители и служители на Гранична полиция.

Стоката в контейнерите е била обявена като обувки и поставена под режим „Временно складиране“. При  извършената проверка, зад първите два реда спортни обувки, които не носят знаци на регистрирани търговски марки, в контейнерите са открити общо 11 050 чифта маратонки с изображения на "Adidas" и "Adidas Stan Smith",  2160 чифта маратонки с лого на "Nike" и отделно  7710 опаковъчни кутии, също със знаци на двете световни  марки.

Маратонките и опаковките са задържани от митническите служители в изпълнение на Регламент(ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета, относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения.

Получен е отговор от официалните представители на правопритежателите на засегнатите търговски марки с потвърждение, че задържаните стоки нарушават права на интелектуална собственост. Те подлежат на унищожаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
7641 преди 5 години
Маратонки за цял летен сезон по цялото черноморие.
4
0
 
1
 
! Отговори
Геле преди 5 години
Ако са от Китаи,значи са оригинал
3
1
 
2
 
! Отговори
М даа преди 5 години
КОИТО ЩЕ СЕ ПРОДАВАТ В МАГАЗИНИТЕ НА ЦВ.ЦВ. И Б. Б......
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма митнически режим "Временно складиране". Можете да проверите списъка с митническите режими.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро след "унищожаването" очаквайте промоции в продавалник