Макрон обеща: Нотр Дам ще бъде възстановена до пет години

Ние можем да го направим, каза той в обръщение към сънародниците си
16 апр 2019 23:15,
51
Макрон обеща: Нотр Дам ще бъде възстановена до пет години
Снимка: БТА

В обръщение към сънародниците си френският президент Еманюел Макрон обеща, че парижката катедрала Нотр Дам ще бъде възстановена до пет години, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата

"Ние ще възстановим катедралата и ще я направим още по-хубава и аз искам това да приключи до пет години", каза Макрон в краткото обръщение. "Ние можем да го направим", добави той.

"На нас се пада задачата да превърнем това бедствие във възможност да се обединим и заработим заедно, след като сме премислили задълбочено онова, което сме били и онова, което трябва да бъдем, и да станем по-добри, отколкото сме. На нас се пада да намерим отново нишката на нашия национален проект", каза той.

"Споделям мъката ви, но също така споделям и надеждата ви", каза Макрон на сънародниците си.

След пет години Париж ще е домакин на олимпийските игри, припомня Франс прес.

Катедралата Нотр Дам бе опустошена от голям пожар вчера вечерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв "късмет", че катедралата се запали по време на изпълнението на държавна поръчка точно когато течаха протестите срещу тебе, нали Макроне? Не намеквам нищо, само споменавам фактите, нали така?
10
5
 
6
 
! Отговори
Макрон е опасен преди 5 години
Нищо чудно либералите да стоят зад това. Те не харесват църкви, а само джамии. По време на "великата" френската революция безброй християнски светини и статуи на културата са били варварски разрушени. Традицията продължава. Всяка година във Франция хиляди църкви се разрушават и оскверняват с мълчаливото съгласие на елитите им. Вместо да наберът пари за реставрация те ги разрушават? Или ги правят на джамии! Точно както комунистите са разрушавали църкви. Франция е криптомарксистка клoака.
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС или ссср все едни и същи *** идеали следват овцете .Който го е чупил да си плаща ,аз не съм съгласен да плащам за чуждите белиТова е най голямата измама на света .Изгаряш паметник на културата- пускаш фондация за възстановяване и прибираш парите.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон обеща: Нотр Дам ще бъде възстановена до пет години---------Съмнявам се, особено ако наемеш същите алжирци които я ремонтираха довчера...
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива моменти сплотяват нацията и ефектът може би е постигнат.Вероятно се е целяло именно това.Обединение около един символ както Америка след 11 септември.Французите обаче го направиха много майсторски.Целта тук е да се напомни на французите за славната им католическа история ,да им се припомни ,че в крайна сметка са християнски народ .Дано се постигне нещо .
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой чупи катедралата ? Тоя съюз хептен стана социалистически ееей. Дошли от на майця си разни цитри , тарамбуци от Иран Ирак ,Афганистан, Сирия ,запалили за некой ойро Нотр Дам-а и сега ,аз ще купувам и оправям чуждия кахър .И какво стана сега "моето си е мое, а чуждото - общо". "Ще дарим пари " каза бат Бойко Ганъовски .Мене данъкоплатеца питаха ли ме ?НЕ !
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ние ще възстановим катедралата и ще я направим още по-хубава" - със сигурност ще вкарат масонски антихристки знаци.
4
4
 
1
 
! Отговори
Ицо ни преди 5 години
Голяма работа
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този изврaтеняк носи само беди на франсетата откакто им е президент.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъже като политик. Дървената конструкция е непоправима в предишния си вид. Във Франция вече няма такива големи дървета каквито са били през 13в. Това чудо е строено в продължение на векове. Иначе естествено, че ще я реставрират, но ще бъде в някакъв модернистичен вид, изкуствена работа. Щели да я възстановят и дори да я направят по-добра за 5 години.. пaлячо. След 5 години няма да е президент, така че много му пука какви обещания дава.
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президент Радев да се прояви като мъж и да си даде годишната заплата за реставрация на катедралата! Не те избрахме да мучиш и да се занимаваш с нищоправене, ***! Наложи веднага Вето на пожарите в катедрали или си подавай ОСТАВКАта!