Британски журналист: Трябва да има Brexit, народът го реши

Излизането на Великобритания без сделка - най-лошият сценарий
17 апр 2019 21:33,
15

Вече три години разводът между Лондон и Брюксел и разразилият се политически хаос на Острова са водеща тема. В последната пленарна сесия на европейския парламент казусът отново ще бъде дискутиран.

Специалният пратеник на Bulgaria ON AIR в Лондон Лилия Мустакова се срещна с британския политически журналист Патрик Стодарт. Той е дългогодишен репортер в някои от най-големите вестници и телевизии в Англия. Според него управляващата консервативна партия винаги е била скептична към Европа

"Дейвид Камерън не очакваше референдумът да се състои. Той смяташе, че ще състави коалиция с либералните демократи, които са категорично против Brexit, и те ще наложат вето на излизането от Европа. Тези, които гласувахме за оставане в ЕС, загубихме, и сега ще трябва да се съобразим с демократичната система. Дори и аз, с лека неохота, вече смятам, че Brexit трябва да се състои. Това е волята на народа. В момента парламентът е счупен на парчета. Това няма как да се оправи, освен ако не изхвърлят всички депутати и на тяхно място не назначат нови", заяви в "България сутрин" Стодарт.

Той също така бе категоричен, че Brexit без сделка ще бъде най-лошият сценарий за Великобритания. Стодарт допълни, че хората в Англия са против варианта лидерът на лейбъристите Джереми Корбин да наследи Тереза Мей на премиерския пост.

"Или това е споразумението, което ще унищожи Великобритания, или не. Република Ирландия каза, че няма да строи граница със Северна Ирландия. Англия също. Brexit без сделка е най-лошият сценарий. Все пак границата минава през домовете на хората - спалнята е от едната страна, а холът от другата. Не мога да разбера защо Европа трябва да помага на Великобритания, след като ние сме тези, които напускаме. Не можем да чакаме да ни покажат къде е вратата. Не мисля, че нарочно се слагат пречки за Brexit", каза политическият журналист пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
11
 
! Отговори
Vive la France преди 4 години
Британците са жестоко комплексирани защото Франция и Германия водят парада и се разпореждат в Европа, докато бритите са натирени в ъгъла като последни двойкаджии. Мира не им дава, че са дребно островче, но какво да се прави. Върнаха се в обичаюното си състояние от преди 19в. - европейска периферия.
10
0
 
0
 
! Отговори
men преди 4 години
ami bay-bay, ama ne vi stiska, zachtoto nema koi da vi lekuva i gleda starchozite.. visi za vas i o-malko wisky.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е халостник.Писах,че националнамама мей дръпна ръчна и ме изтриха. Ада ,че е на няколко уиски и театъра свърши.
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой ти каза, че не знаят гърците казаха, че излизат и ще си връщат драхмите и им кихнаха 100 млрд а на британците никой не киха. Eми, докато не им платите няма да се махнат няма и да останат, а Юнкер го стяга ишиасът за тия милиарди и накрая ще го осъдят за дискриминация
7
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излизането на Великобритания без сделка - най-лошият сценарий....Най-добрият сценарий и всеки го знае. Ритник по ЕС и ромо-кроманьонските държави от източна Европа и след това който иска нека налива евро в силияндурските им потури.
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези не знаят дали ги сърби или ги боли - хем не искат в ЕС, но не искат да излизат без сделка, но не искат да излизат и със сделката.
5
8
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРИТАНИЯ Е ИЗЦЯЛО НА ИЗДРЪЖКА НА ЕС !!90% ОТ БВП НА БРИТАНИЯ Е БЕЗМИТНА ТЪРГОВИЯ С ЕС СТРАНИТЕ !БРИТАНИЯ Е ФАЛИРАЛА ДО 1 ГОДИНА АКО НЕ В БЕЗМИТНАТА ЗОНА НА ЕС!-------------------------НО ЕС КЛЕКНА НА БРИТАНИЯ ГЛАВНО ПО НАРЕЖДАНЕ НА МЕРКЕЛ И ДОКАТО Е МЕРКЕЛ ТЕЗИ НЯМА ДА НАПУСНАТ ЕС!НИТО МЕРКЕЛ НИТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ В БРИТАНИЯ ГИ ИНТЕРЕСУВА КАКВО СА РЕШИЛИ ХОРАТА!
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я стига се вживявахте какво бил решил народът. В България народът като реши да няма партийни субсидии - голям праз, никой не му обърна внимание.
3
5
 
12
 
! Отговори
Барселона преди 4 години
А народа беше ли наясно с нещата преди да гласува....с плюсовете и минусите от един Брекзит...НЕ...
2
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глас народен глас божий. Велика Блитания не иска да е в съюз с франсета, гърчета и подобни, на които да плаща раздудите държавни и социални разходи. Но най-вече иска да има 100% контрол над държавата и над финансите си.Наистина ли някой смята, че държавата с най-старата парламентарна традиция и родина на капитализма, не си е направила сметката? Елитите им отдавна са взели това решение. Народа също си каза думата. Време е развода да стане факт и да се свършва.
1
6
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НЯМА ДА ИМА НИТО ТАЗИ ГОДИНА НИТО ДОГОДИНА!!! ЗАЩОТО ЕС КЛЕКНА НА БРИТАНИЯНИТО ЕС НИТО БРИТАНИЯ ЗАЧИТА РЕФЕРЕНДУМА!!!