Главоломен ръст на вноса към Великобритания

Броят на транспортните камиони се е увеличил със 119% за 3 месеца
17 апр 2019 17:45, Бойчо Попов
10
Главоломен ръст на вноса към Великобритания
снимка: Ройтерс

Страховете за нерегламентирано излизане на Обединеното кралство от ЕС, което първоначално трябваше да се случи преди няколко дни на 29 март, са довели до значително увеличение на износа от цяла Европа към Британските острови.

По данни на най-голямата транспортна платформа в Европа, свързваща товари и превозни средства Timocom, броят на транспортните камиони през първото тримесечие на 2019 г. се е увеличил със 119%, което е повече от удвояване на годишна база. Най-голям ръст на износа към Великобритания е отчетен от Германия, Франция и Полша.

Най-голямата европейска товарна борса изчислява промените в предлагането и търсенето на транспорт в Европа на тримесечна база.

„Компаниите в Обединеното кралство, които зависят от вноса от континентална Европа, са увеличили своите запаси, за да се подготвят за твърд Brexit“, коментира анализаторът на Timocom Дейвид Муг необичайното управление на поръчките. 

Британските вносители отдавна се опасяваха, че Brexit без сделка ще доведе до значителни проблеми ъс снабдяването, особено в пристанищата на Кале и Дувър. Тъй като в бъдеще може да има митнически инспекции, ако британското правителство не се съгласи с ЕС по споразумение, след излизането на Великобритания от ЕС може да се стигне до неколкодневно изкачване на камионите, като по този начин се образуват задръствания.

Защо отлагането на Brexit до 31 октомври 2019 г. превърна ранния износ в скъпи лоши инвестиции вижте  в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

 

10
Още от Водещи мобилна
Мъжът, който подкара първата безплатна линейка в Сомалия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 2

Страхът е много българска черта, три шамара от двама роми и след това ридания цял месец. Това сме в момента "гражданите" на източно-европейската част на Пакистан. Смеем се на англичаните ама не смеем да си погледнем нозете защото знаем че сме боси.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 3
"Ще си купи, но на доста по-висока цена от обичайната. И само, ако някой се навие да му продаде."
А кой няма да се навие да продаде на Англия? Това да ти не е България. Англичаните не са клекнали като българите. Продавачи на този свят много повече от копувачи, май нещо ти обягва логиката. За повечето българи е бреме да мислят.
6
1
 
0
 
! Отговори
панчо преди 4 дни
тази нация е супер консуматорска и самозабравила се
най много стоки влизат от азия и съответно азиатците забогатяват на гърба на британците
а арабите забогатяват на гърба на европейците чрез петрола а европейците задлъжняваме все повече заради нуждата да вземаме все повече заеми за да подържаме консуматорския си материален глад
5
1
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 4 дни
интересно какви са стоките с които се презапасяват и с каква трайност са?
а какво ли изнасят от великобританя и къде най много?
4
4
 
3
 
! Отговори
42 преди 5 дни
Брей, че вещи икономисти се навъдили тук. Не ги обичам, но Великобритания е самодостатъчна държава с яки производствени традиции, които въпреки бума в Азия не са забравени. Не забравяйте, че всъщност това е родината на капитализма, към който се числим вече и ние.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 1

Ще си купи, но на доста по-висока цена от обичайната. И само, ако някой се навие да му продаде.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Голям страх ги тресе бритишите.Яко презапасяване падна.Очаквайте до края на лятото обратния ефект,т.е. вноса ма минимум щото ще използват запасите.И септември пак се почва презапасяване,щото след деня на демоноъе се не знае що ще става.шюсел
1
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Който си е богат може да си купи отвсякъде по света. Още 100 брексита да има пак ще са си добре англичаните.