Ставри Калинов за Нотр Дам: Тази трагедия е предупреждение!

Светът отдавна е започнал да гори, убеден е скулпторът
Обновена: 17 апр 2019 16:09 | 17 апр 2019 16:07, Анисия Иванова
33

Милиони думи на скръб и съпричастие от целия свят продължават да заливат Франция. Нотр Дам в пламъци - картина, която разтърси писатели, политици, религиозни лидери. За начина, по който преживява случилото се в сърцето на Париж, в "България сутрин" говори скулпторът Ставри Калинов.

"Светът отдавна е започнал да гори. Тази трагедия е предупреждение за човечеството да внимава", сподели той пред Bulgaria ON AIR и призна, че когато е разбрал за пожара, са му потекли сълзи.

"Начинът, което се е случило всичко, е като едно произведение на изкуството - запалва се, гори и пада най-високата част като застрелян човек, застрелян дух", каза още скулпторът.

Относно предложението на Бойко Борисов и България да помогне на Франция, Калинов изрази мнение, че това е най-нормалната реакция, която премиерът е можел да направи. Той допълни, че в държавата ни има много добри реставратори, които биха били полезни.

Това че няма жертви е чудо само по себе си, заключи скулпторът. "Църквата е пазител на човека и е запазила нито един дух да не бъде взет", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
42
 
! Отговори
Vive la France! преди 4 години
Някои хора отказват да разберат, че Париж е люлка и център на цивилизацията и като такъв е световен мегаполис. Франция е империя - велика, могъща, развита и просперираща държава! Като такава тя е притегателен център за хора от цял свят и неслучайно е най-посещаваната страна на земното кълбо! Това е културната столица на света! Има си всичко! Иначе очевидно става въпрос за инцидент. Но така или иначе Нотр Дам ще бъде реставрирана и отново ще блести в сърцето на великата френска цивилизация!
24
0
 
34
 
! Отговори
до 3 Airborne преди 4 години
Естествено, че арабите никога няма да са покорна рая на когото и да било. Те са със самочувствието на господари. Запада тепърва ще бере големи ядове с тях. Изобщо са си нямали идея какъв таралеж са си сложили в гащите. Краят на цялото това чудо не се вижда...
23
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Началника ги предупреждава да спрат да закачат децата.Това е само ,,жълт картон''.
22
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Еврейски ТролеЗащо лъжеш бе жалко човече? Твоят "индивид с исламска шапчица" който "се разхожда по купола" е статуя която е там от 800годдини
21
7
 
36
 
! Отговори
Ставризми Калинизми преди 4 години
Но Тр Дам........колко па да Дам?!
20
4
 
51
 
! Отговори
Еврейски Троле преди 4 години
До Анонимен"Това е просто един инцидент от не спазване на елементарни противопожарни"ти вярваш ли си на глупостите които дрънкаш !!!???има филмче на ютуба, ясно се вижда как индивид с исламска шапчица се разхожда по купола 30 минути след като е забелязан пожара !!!случайно се запалила .... точно Нотърдам и точно на връх Великден ....мерзки твари сте това толерастите !!!!
19
7
 
38
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Като гледам пожара... дояде ми се шкембе чорба с люта чушка и много домашна. Рева и не спирам. Ставриии сипи батка налей от първака
18
3
 
35
 
! Отговори
V преди 4 години
Ставри и боко ще го възстановят за една петилетка ,щото така ги е учила партията .А във Франция говорят за 30 -40 години .
17
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че той светът не е спрял да гори бе Ставри ,от както съществува гори
16
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По време на Френската революция селяните са ограбили храма и са го превърнали в склад.Това е просто един инцидент от не спазване на елементарни противопожарни норми.А думите на Борисов за финансова помощ и реставратори звучат цинично на фона на разрушаващите се храмове в България.
15
6
 
52
 
! Отговори
Юдо-масоните преди 4 години
До Бухалзаклеймиха Източното православие като про-руска пропаганда - ина офицялна резолюция на Европейския Парламент по инициатива на ПолшаСкоро и кирилицата ще ви я отменятако не се освободите от западното иго дните на България са преброени !
14
4
 
56
 
! Отговори
Бухал преди 4 години
Много жалко, че предлагаме помощ на Франция, а нашите произведения на изкуството, като мостовете на Кольо Фичето и други тънат в разруха. Г-н Премиер първо оправете нашите си неща след това предлагайте помощ на другите. Иначе би трябвало да ни е яяд за тази катедрала, защото тя е нещо уникално и не заслужаваше това да се случи. Нека да не смесваме едното с другото...и аз не харесвам Франция, те никога не са били приятел на България
13
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много реставратори, много съживители...Да предупреждение е, че от контрол на църквата човечеството мина под контрол на изцяло материалното. И е важното да му се налагат скотски идеологии.Хората вече не вярват. Не в Господ, а в оялата се клика използваща името му. На православните им е през. ... , защото католицизма е налагане на религия чрез сила и войни.
12
7
 
52
 
! Отговори
Да действително има преди 4 години
нещо символично Западното владичество започва от Франция на Ив КопетФранция управлява света почти 350 години и от там тръгва цялата т.н. западн цивилизацияНотърдам е символа на тази т.н. западна цивилизацияи сега е в руини запален от някоя тарамбука а великите западни лидери се правят че пожара е случаен Какво по гротескно доказателство за безсилието и тоталния упадък на запада !!!
11
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...ами точно преди Великден...предупреждение е ...
10
3
 
38
 
! Отговори
Ротердам преди 4 години
Ротердам,Амстердам,Исперих
9
5
 
45
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Ставри - налей и на мен една да поплачем заедно
8
5
 
54
 
! Отговори
мак преди 4 години
Вече се убедих, че това е атентат срещу християнството и Европа. Не е съвпадение, че това се случи по великденски празници. Освен това - по време на ремонта, така че да може да изглежда като инцидент.
7
4
 
56
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
всичко мара втасала хукнала и тя финансово да помага я ми кажете знаете лиедно бълг дете да е лекувано без пари във фр клиника я се озаптете и мирясаите
6
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната куха лейка скъсала лентата.