Ставри Калинов за Нотр Дам: Тази трагедия е предупреждение!

Светът отдавна е започнал да гори, убеден е скулпторът
Обновена: 17 апр 2019 16:09 | 17 апр 2019 16:07, Анисия Иванова
33

2891 гледания   |  Още видео
Милиони думи на скръб и съпричастие от целия свят продължават да заливат Франция. Нотр Дам в пламъци - картина, която разтърси писатели, политици, религиозни лидери. За начина, по който преживява случилото се в сърцето на Париж, в "България сутрин" говори скулпторът Ставри Калинов.

"Светът отдавна е започнал да гори. Тази трагедия е предупреждение за човечеството да внимава", сподели той пред Bulgaria ON AIR и призна, че когато е разбрал за пожара, са му потекли сълзи.

"Начинът, което се е случило всичко, е като едно произведение на изкуството - запалва се, гори и пада най-високата част като застрелян човек, застрелян дух", каза още скулпторът.

Относно предложението на Бойко Борисов и България да помогне на Франция, Калинов изрази мнение, че това е най-нормалната реакция, която премиерът е можел да направи. Той допълни, че в държавата ни има много добри реставратори, които биха били полезни.

Това че няма жертви е чудо само по себе си, заключи скулпторът. "Църквата е пазител на човека и е запазила нито един дух да не бъде взет", обобщи той.


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Vive la France! преди 3 дни
Някои хора отказват да разберат, че Париж е люлка и център на цивилизацията и като такъв е световен мегаполис. Франция е империя - велика, могъща, развита и просперираща държава! Като такава тя е притегателен център за хора от цял свят и неслучайно е най-посещаваната страна на земното кълбо! Това е културната столица на света! Има си всичко! Иначе очевидно става въпрос за инцидент. Но така или иначе Нотр Дам ще бъде реставрирана и отново ще блести в сърцето на великата френска цивилизация!
27
0
 
3
 
! Отговори
до 3 Airborne преди 4 дни
Естествено, че арабите никога няма да са покорна рая на когото и да било. Те са със самочувствието на господари. Запада тепърва ще бере големи ядове с тях. Изобщо са си нямали идея какъв таралеж са си сложили в гащите. Краят на цялото това чудо не се вижда...
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Валят статии за изгорялата катедрала... ...архитектурен, исторически, културен, туристически и т.н. обект.... ...никой, не говори, че това е Християнска църква, Християнски символ, християнска институция !? Ето това е Главният проблем !
Колкото и милиарда да дарят, няма да се справят така с него !!!!!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А мюсюлмани куфеят радостоно покрай руините на една от най-известните християнски църкви... Ще им светне ли ня някои? Не съм обнадежден за отговора.....
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Началника ги предупреждава да спрат да закачат децата.Това е само ,,жълт картон''.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Еврейски Троле
Защо лъжеш бе жалко човече? Твоят "индивид с исламска шапчица" който "се разхожда по купола" е статуя която е там от 800годдини
22
7
 
5
 
! Отговори
Ставризми Калинизми преди 5 дни
Но Тр Дам........колко па да Дам?!
21
3
 
20
 
! Отговори
Еврейски Троле преди 5 дни
До Анонимен

"Това е просто един инцидент от не спазване на елементарни противопожарни"

ти вярваш ли си на глупостите които дрънкаш !!!???
има филмче на ютуба, ясно се вижда как индивид с исламска шапчица се разхожда по купола 30 минути след като е забелязан пожара !!!
случайно се запалила .... точно Нотърдам и точно на връх Великден ....

мерзки твари сте това толерастите !!!!
20
7
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 дни
Като гледам пожара... дояде ми се шкембе чорба с люта чушка и много домашна. Рева и не спирам. Ставриии сипи батка налей от първака
19
3
 
4
 
! Отговори
V преди 5 дни
Ставри и боко ще го възстановят за една петилетка ,щото така ги е учила партията .А във Франция говорят за 30 -40 години .
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
че той светът не е спрял да гори бе Ставри ,от както съществува гори
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
По време на Френската революция селяните са ограбили храма и са го превърнали в склад.Това е просто един инцидент от не спазване на елементарни противопожарни норми.А думите на Борисов за финансова помощ и реставратори звучат цинично на фона на разрушаващите се храмове в България.
16
6
 
21
 
! Отговори
Юдо-масоните преди 5 дни
До Бухал

заклеймиха Източното православие като про-руска пропаганда - ина офицялна резолюция на Европейския Парламент по инициатива на Полша
Скоро и кирилицата ще ви я отменят
ако не се освободите от западното иго дните на България са преброени !
15
4
 
25
 
! Отговори
Бухал преди 5 дни
Много жалко, че предлагаме помощ на Франция, а нашите произведения на изкуството, като мостовете на Кольо Фичето и други тънат в разруха. Г-н Премиер първо оправете нашите си неща след това предлагайте помощ на другите. Иначе би трябвало да ни е яяд за тази катедрала, защото тя е нещо уникално и не заслужаваше това да се случи. Нека да не смесваме едното с другото...и аз не харесвам Франция, те никога не са били приятел на България
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Много реставратори, много съживители...
Да предупреждение е, че от контрол на църквата човечеството мина под контрол на изцяло материалното. И е важното да му се налагат скотски идеологии.
Хората вече не вярват. Не в Господ, а в оялата се клика използваща името му. На православните им е през. ... , защото католицизма е налагане на религия чрез сила и войни.
13
7
 
21
 
! Отговори
Да действително има преди 5 дни
нещо символично

Западното владичество започва от Франция на Ив Копет
Франция управлява света почти 350 години и от там тръгва цялата т.н. западн цивилизация
Нотърдам е символа на тази т.н. западна цивилизация

и сега е в руини запален от някоя тарамбука а великите западни лидери се правят че пожара е случаен
Какво по гротескно доказателство за безсилието и тоталния упадък на запада !!!
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
...ами точно преди Великден...предупреждение е ...
11
3
 
7
 
! Отговори
Ротердам преди 5 дни
Ротердам,Амстердам,Исперих
10
5
 
14
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 дни
Ставри - налей и на мен една да поплачем заедно
9
5
 
23
 
! Отговори
мак преди 5 дни
Вече се убедих, че това е атентат срещу християнството и Европа. Не е съвпадение, че това се случи по великденски празници. Освен това - по време на ремонта, така че да може да изглежда като инцидент.