Украйна заловила ударна група на руското военно разузнаване

Членовете й били отговорни за опит за убийство в Киев
17 апр 2019 22:50, Елка Василева
91
Украйна заловила ударна група на руското военно разузнаване
Снимка: архив, Reuters

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) съобщи, че е заловила ударна група на руското военно разузнаване (ГРУ), отговорна за опит за убийство на служител на украинското военно разузнаване преди втория тур на президентските избори, предаде Ройтерс.

Въпросът как да се действа към Русия заема водещо място преди гласуването в Украйна в неделя. Украинският президент Петро Порошенко представя себе си като върховният главнокомандващ, от който страната има нужда, за да бъде защитена.

Ръководителят на ССУ Васил Хрицак заяви на пресконференция в Киев, че седем членове на руската група са били задържани и обвинени, а осми човек е задържан тази сутрин.

Двама от членовете на групата са руски граждани, каза украинският военен прокурор Анатолий Матиос. По думите му те са офицери от руското военно разузнаване (ГРУ). Другите шестима са украинци.

По-рано ССУ съобщи, че е заловила групи на руските специални служби.
"Задържаните са замесени в опит за убийство на служител на разузнавателната служба на украинското министерство на отбраната . . . в Киев през април", каза Матиос.

Той заяви, че групата е поставила бомба под автомобила на мъжа, която избухнала преждевременно, ранявайки сериозно един от обвинените.

ССУ разпространи видеозапис на случая, на който се вижда как мъж поставя бомба под автомобил, след което избухва голям взрив. Записът показва мъж, който лежи на болнично легло, а част от дясната му ръка липсва, да казва, че е руснак, роден в Москва.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
12
 
! Отговори
киев възмутен преди 5 години
кога ще заловят диверсантите окупирали Киев през 2014 и пратили украински военни да убиват гражданите на донбас .. десетки хиляди убити и жестоко осакатени имапорошенков и съучастници още са насвобода
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах колко страшно-тези мръсни руски убийци ?? Направо покъртително !!
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камерата дали не е чакала чакала бомбата?
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даа, колегите на Петров и Баширов май са същите головодници.Какво са гледали в Киев? Пак ли някаква кула с часовник? И са спали по двама в легло за да спестят?Както казаха доста руснаци след интервюто на ония двама ***, не може в една държава всичко да се разпада, а само службите да са наред.
26
1
 
3
 
! Отговори
Гого преди 5 години
До ДодоНие с македонците братски народ ли сме?
25
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна не може да хване праха от подметките на руското военно разузнаване, а камо ли ударна група на Спецназ.Колкото не можа да се оправи с терористите Гиви и Моторола!Хахахахаха
24
1
 
5
 
! Отговори
Цец каза преди 5 години
изборът е ясенЗелешенко против Пороленски
23
5
 
16
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 5 години
Украйна не може да хване праха от подметките на руското военно разузнаване, а камо ли ударна група на Спецназ.Укрофашистите пак са хванали невинни шофьори и миньори и са ги набедили за разузнавачи, горките хора :(
22
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо някой вярва ли на "новините" с произход от тая държава? Ние че сме за оплакване няма съмнение, но тия хорица там "демокрацията" им съсипа живота.
21
3
 
9
 
! Отговори
123 преди 5 години
Само една ли, е пак е нещо. Скромно, но от сърце дет се вика.
20
7
 
2
 
! Отговори
Фашистки-внук...... преди 5 години
През-1990-2015 година,...Украйна- даде, газ,...Който- се- опропасти, от- България,..Като, 50- 100 милиарда, евро,..
19
30
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украинците хич не са глупави. Познават добре руснаците за разлика от нашите неграмотни пишман русофили и платени вписвачи, които никога не биха живяли в Русия. Украинците са сърбали попарата на москaлите в продължениe на векове и не им щат ни меда ни жилото. Вековно крепостничество и насилствена русификация, 90 години болшевизъм, голодомор (геноцид), 30 години посткомунизъм и олигархия от руски тип. Украинците мечтаят за европейско развитие като в съседна Полша. Прощавай, сбогам, Рус немита..
18
7
 
17
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Хахахах е щом имат видео значи всичко fake...ще се опитат да убият някого и ше ги заснемат на камера....мухахахаха....спасителя Потрошенко
17
4
 
17
 
! Отговори
Поправка преди 5 години
До Анонимен"Странджа, тонката, Гледна точка, Професор, Русомраз, Пацu, СатаНато, Василев 100 % ***, не ви ли омръзна освен че сте прозрачни дори вече не сте и интересни."това всъщност е един и същи еврейски *** или за да сме по-прави един и същи еврейски бот, който дори и Български не знае много добре
16
12
 
14
 
! Отговори
Нещастници жалки преди 5 години
а някоя опаковка от "новичок" не намерихте ли в градинката колко прав е бил Дзерджински когато ги е морил с глад тези жалки слуги на юдо-масонския нов световен ред
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странджа, тонката, Гледна точка, Професор, Русомраз, Пацu, СатаНато, Василев 100 % ***, не ви ли омръзна освен че сте прозрачни дори вече не сте и интересни.
14
7
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Заловили са им.....айде да не кажа какво...
13
5
 
0
 
! Отговори
Inatut преди 5 години
Скоро много скоро.
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Записът показва мъж, който лежи на болнично легло, а част от дясната му ръка липсва, да казва, че е руснак, роден в Москва."Порошенко малко се престарава със сюжета на предизборните клипчета. Поне гримьорите и екипа за спец ефектите справили ли са се добре с филма?
11
0
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Опростачването е част от хибридната война срещу българския народ.Дава се преднина на просташките коментари, а разумните се трият.По този начин се подтиска българското самосъзнание на знаещите, можещите и въобще на хората с потенциал в България.