Британците, които се подготвят за Brexit все едно е Апокалипсис

Те дори не разкриват къде крият храната си
18 апр 2019 17:07, Нели Христова
32
Британците, които се подготвят за Brexit все едно е Апокалипсис
Снимка: Reuters

За някои британци, настъпването на Brexit без сключена сделка може да се сравни с идването на Апокалипсиса. Много мъже и жени са се превърнали в "запасяващи се за Brexit" - британци, които се страхуват от вероятността да изгубят достъпа си до любимите храни, напитки и лекарства.

Още по темата

Въпреки че европейските лидери дадоха още време на Великобритания, до 31 октомври, "препърите" не искат да рискуват. Те се подготвят за най-лошото. Питър, който не иска да ризкрива цялото си име, е един от тях. Той се е запасил достатъчно за да оцелее навлизането на страната му в пълен хаос. Своите продукти той държи в склад извън града. Всеки, който иска да отиде с него там, трябва да носи превръзка на очите, за да не запомни пътя до тайника му с храна.

Питър нямаше да се страхува толкова много, ако британският парламент не беше толкова нерешителен.

"Обичам Европа, но не и тоталитарния й начин на управление. За това гласувах да напуснем Европейския съюз", признава "препърът" пред Vice. Освен храна, той има палатка, две канута, изработени по негов дизайн и уреди за готвене, които да осигурят храна на повече хора.

Толкова много хора са уплашени от Brexit без сделка, че "препърството" се превръща в бизнес, особено за Джеймс Блейки, създател на организацията Emergency Food Storage.co.UK.

Неговата "Кутия със закуска Brexit" струва около 300 паунда. По думите му, вече е продал 600 такива пакета на британците. Тя може да нахрани един човек за 30 дни.

Но пред бизнеса му има една огромна пречка. 40% от клиентите му са само от Великобритания - пазар, който може да загуби скоро.

"Brexit всъщност е ужасна пречка за бизнеса ми, тъй като ще има проблем с доставките в цяла Европа. Но това е само временно. Ще страдаме малко, за да стане по-добре след това", казва Блейки пред Vice. Той също признава, че е гласува за напускането на Европейския съюз от Великобритания. И би го направил отново.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
! преди 3 седмици
Тъпи английски пияници вия май не знаете какво означава тоталитарно управление!
Какво му е тоталитарното на ЕС ?
22
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
като замирише на световна война първи се отцепват.. след швейцария.
21
0
 
5
 
! Отговори
Велика Франция преди 1 месец
Британците са жестоко комплексирани защото Франция и Германия водят парада и се разпореждат в Европа, докато бритите са натирени в ъгъла като последни двойкаджии. Мира не им дава, че са дребно островче, но какво да се прави. Върнаха се в обичайното си състояние от преди 19в. - европейска периферия. Не стига това, ами Де Гол ги рита на два пъти през 60-те. Да не очакват помощ от Сащ - ония хиeни ще ги изядът с все парцaлите. Мошенника Тръмпи вече се облизва за рижо петнисто месце.
20
5
 
0
 
! Отговори
Венсеремос преди 1 месец
Всяка жаба да си знае гьола! Тате тъй рече и е прав....подкрепям Бритиш-излазянето! Не може чужда държава да ми казва как во да ям и как да живея!
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въх, разплаках са.

Англичанин продава храна на други англичани в очакване на/страх от Brexit и се притеснява как няма да може да си разшири бизнеса в ЕС....
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дрън дрън американски прочити на британската криза в политиката. От която се възползват нашите (и някои руски) мега комплексари

Американците докато не измислят някой политически булшит,

А пък Дянков бил пред създаването на био Александрия, това му бил пост Хийтклив ексайтмента (или пред Хийтклив), ревърсъл такъв

Долу Герб лол
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 16
Нека да настане английска криза и в България.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Внасят брашно от България, да знаете. Изкривени са от мъки и безпомощност.
15
4
 
6
 
! Отговори
Ядосан преди 1 месец
Интересно как ще стане по-добре след брекзит, като от историята им ясно се вижда, че влизат от криза в криза постоянно без последните 40 г.
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези хора остават с празни магазини след двудневен снежец.Ще се случи бедствие когато Кале бъде забавено от французите. За щастие турците могат да правят дюнери и пици от всичко,ще се оправят.
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В кралството ще стане по добре като им влезе € на острова. И тогава от това излизане и шумът около него ще си отпадне.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са някакви изперкали. Храната може да поскъпне от такси за европейски стоки, а и особено ако паунда падне, но чак пък някакъв апокалипсис! Нали веднага ще се отвори пазар за от други места по света, а има толкова неевропейски производители на селскостопанска продукция, които ще си умрат от кеф някой да купува от тях.
11
10
 
13
 
! Отговори
Чудно преди 1 месец
До това водят референдумите. Простите винаги са повече от умните. Да се забранят.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз ги видях да т'епат плъхове и да ги сушат като луканки. Много са зле наистина. Ровят по кофите и си свиркат.
9
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Купуват боб леща и носят вода в бидони с очите си го видях ето сега и днесбг потвърждава, а днесбг винаги пише истината.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми то "препърството" си е цял бизнес. тарикатите пак ще намажат.
Продавам консерви с боб - изгодно :))))
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щатите не са доволни от Брекзита, не си мътете главите. Имаше няколко индивида в УК и САЩ, които усилено зарибяваха колко хубаво било извън ЕС. Сега нито един от тези не е в публичното пространство и се крият, ама нито един. Щатите никак няма да се втурнат да спасяват УК, ама никак.
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Норвегия не е в ЕС но е със статут на търговия , стоки и услуги като всички в ЕС. Кралство Норвегия е в НАТО. Кралство Норвегия осигурява петрола на 99% за Чехия. Норвегия е сигурен щит на ЕС от нашествия.
5
3
 
7
 
! Отговори
Грую преди 1 месец
Със сегашния обитател и лозунга му America first такова рамо ще им ударят че свят ще им се извие. И азия ще започне да им извива ръцете за по-изгодни за тях условия.
Норвегия като е извън ЕС не съм чул да иска да спира хората и да слага митнически граници. Може би затова са супер.
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако след Brexit в кралството стане по хубаво от ЕС. Тогава ще напълниме кралството от Европа. Знае ли се???